![]() |
|
306 Motor Bakımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yiğit4516 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2011 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yiğit4516
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 15:58 |
Herkese selam...
Yaklaşık 4 aydır 306 Xr PL. 2001 model araç sahibiyim. Aldığımızdan beri hiç bakım vs yaptırmadık.. En son 127 binde filtresi filan değişmiş. Kartta bir dahaki bakım 137 binde yazıyor. Şuan araç 136.500 km de.. Şimdi benim neleri değiştirmem gerekiyor.. Ayrıca fiyat olarak yazabilirseniz sevinirim.
|
|
![]() |
|
yiğit4516 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2011 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yiğit4516
![]() ![]() ![]() ![]() |
Araç lpg li, bu yüzden yağı 10bin kmde değiştirmek iyi olur değil mi? Yağda bir eksilme, bozulma vs yok..
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hafif bakim olarak yag+filtreler degistirilebilir. Bujileri de degistirebilirsiniz. Bunlarin yaninda trigger ne zaman degistirilmis en son? Tabi fren aksami da kontrol edilmelidir. Eger 2 sene dolmussa aracinizin antifirizini de degistirmekte fayda var. Aklima gelenler bunlar.
Yag icin sirf arac LPG li diye daha onceden degistirmenize gerek yok ama benim aracimda lpg olmadigi halde ben normalinden bir miktar once degistiriyorum. Aracinizda hangi cesit yag oldugunu bilmiyorum ancak eger tam sentetik yag secerseniz 15 bin kilometrede, eger yari sentetik secerseniz 10 bin kilometrede bir degistirmeniz gerekir. Düzenleyen koliva - 23 Mayıs 2012 Saat 16:56 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yiğit4516
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam yağ + filtreler + bujiler ortalama ne kadar tutar? Biraz maddi sıkıntım var o yüzden en önemlileri, değiştirilmesi gerekenlere öncelik vereceğim. Ayrıca yağı, bujileri, filtreleri kendim dışarıdan alsam biraz daha ucuza kapatabilir miyim? Ustaya sadece işçilik vermek için. Öteki türlü 10 liralık parça için bir sürü para alıyorlar... Böyle olursa daha uyguna gelir. Trigger en son ne zaman değişti bende bilmiyorum. Onada baktırırım. Antifriz arabada kalmamıştır, bi ara hortum patlamıştı su ekleye ekleye antfiriz bitmiştir. antifriz + su onuda yaptırayım..
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben Belcika'da yasadigimdan fiyatlardan pek bir haberim yok ama cok fazlabir meblag tutacagini dusunmuyorum. Yag tamamen sizin tercihinize bagli. Ucuz yag da kullanabilirsiniz pahalida. Ben Mobil 1 kullaniyorum, saniyorum o bir parca daha pahali. Siz en guzeli sponsorumuz Sahin Peugeot'a bir sorun. Hem orjinal parca almis olursunuz hem de ucuza gelmis olur. Forumda basligini bulun ve almak istediginiz parcalari yazin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |