![]() |
|
307 KAPI FİTİLLERİ KALİTESİZLİĞİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
merdoglu06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı merdoglu06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 Saat 10:45 |
Merhaba arkadaşlar,
2006 model 307 sahibiyim, Özellikle ön kapıları kapatırken gelen teneke sesi birçokları gibi beni de çok rahatsız ediyor. Hele ki bir de cam açıkken kapatınca resmen kırasım geliyor kapıyı. Bunun için servisle görüşen yada çözüm bulan birisi var mıdır acaba? Çözüm olarak fitilleri söküp, başka kalın fitiller takmak yeterli olabilir mi acaba? Herkese iyi forumlar...
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
![]() ![]() ![]() ![]() |
kapı lastikleri gerçekten peugeotlarda sıkıntı yavaş kapatın derım ama bizim millet kapı kapatma konusunda nazik olmadıgı için senın ne hissettiğini anlayabılıyorum :))) üzerindeki lastikleri sokturmeden ek lastik felan yaptırın derım |
|
![]() |
|
KırmızıŞeytan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KırmızıŞeytan
bu sıkıntı yüzünden bi arkadaşıma fena kızmıştım '50 NC kapısımı olum bu yavaş' diye :) aynı dert bende de var dostum kaportacı bi dostuma gittim fitiller değişecek dedi ve seninde dediğin gibi adi fitiller şimdilik sadece ön kapıları çok az içeriye aldırdım fitillerden dolayı boşluk yapmasın diye ama ilk fırsatta fitilleri değiştircem 206 takım fiyatı 120 ye sordum arkadaş zaten işçilik almıyor değişince sorun gideceğini söyledi bana ustam...
|
|
Peugeot 2002 206 XT 1.6 16V 5 Kapı OV Zavoli Lpg 'ibrahim
|
|
![]() |
|
merdoglu06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı merdoglu06
Kapılar yüzünden takıntılı hale gelmiş durumdayım:) İsmail bey dediğiniz gibi ya ek fitil taktıracağım yada Kırmızı Şeytanın dediği gibi fitilleri daha etli bir fitille değiştireceğim. biraz araştırmam gerekiyor, uçuk fiyatlarda vermek istemiyorum tabiki.
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
407 fitillerde iğrenç toz için alttaki fitiller deforme oluyor yerinden çıkıyor vs vs
işte peugeot ama konfor.... tercih
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı merdoglu06
Şu an 2006 1,6 XT Premium 307 kullanıyorum alalı 3 ay oldu. Bu aracımdan önce 2006 407 1,6 HDİ premium vardı. Bu fitil problemini ondada yaşıyordum. Sadece fitil olayını ve CD çaları göz ardı edersek konfor süper..
|
|
![]() |
|
criminal80 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2012 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı criminal80
filtreler değişmeli. özellikle de cam açıkken gelen ses fena. iç kısım da da işlem yapmak gerekiyor. kapı kartonu komple sökülmeli. cam boşa indiğinde sallanmayı tespit edip sünger veya başka bir yumuşak katmanla korunmalı tıkırtılar bu şekilde kesilebilir.
|
|
asdasdasd asdasdasd
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı merdoglu06
Cam açıkken kapatınca gelen ses, acaba cam bir yerlere değdiği için mi yoksa kapatınca içeride oluşan hava basıncının düşmesiyle mi alakalı onu tespit edemiyorum..
|
|
![]() |
|
muratti ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
fitiller için ankaradaki arkadaşlara yardımcı olabilirim. inanılmaz derecede sıfır ayarında kapılar ilk günkine dönüyor m3 kapı fitilleri kullanıyorum ben toz ve özellikle ses almada yarıyarıya fark ediyor , 3 kanallı m3 marka fitil takımı ve kapılara ince ayar çekmek gerekiyor .
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı merdoglu06
Profesyonel olarak mı çalışıyorsunuz? nekadara patlar bize??
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
evet üstteki arkadaşın soruları için ben de cevap bekliyorum ben de düşünebilirim |
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
fitiller zamanlar büzüldüğü için görevini yerine iyi getiremiyor. çözüm olarak fitillerin komple yenilenmesi lazım.
ya da büzülen fitilin bir yerini keserek serum hortumu ya da buna benzer kapı fitillerinden alıp kayması için güzelce sabunlayıp fitilin içine kesilen yerden sokunca orjinal fitil şişiyor ve çok daha iyi oluyor.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
Ben de biraz daha bilgi rica ediyorum. Uzun vadede kalıcı bir çözüm olacaksa ve tabi bütçem yeterse ben de düşünürüm. m3 marka dediğiniz, bildiğimiz 3M firmasıyla ilgili değil farklı birşey sanırım? Aslında ses olarak şikayetim şimdilik yok. Ama sürücü kapısı fitilinin kilide yakın kısmının üstü açılmış durumda. En az kullanılan sol arka kapıda bile baya deformasyon var. Çok daha eski arabalar kullandık onlarda bile bu hale gelmemişti. Cidden kalitesiz demek ki. Yazık! |
|
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline |
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
fitiller alt kısımdakiler ise yerinden çıkmış ise, bir çözüm maaharetli elden vidalasınlar onları belli bile olmuyor ben yaptırdım yerlerinden cıkmış kötü görüntü kayboldu
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Bu bahsettiginiz fitiller marşpiel uzerinde düz uzun olanlarsa,ben onları degistirdim ama ses acisindan bi farklilik olmadi tozdan yana sıkıntım zaten yoktu
|
|
![]() |
|
evet marşbiyer üzerindekiler inan vidaladı dayıoğlu harika oldu bellide olmuyor dışardan
|
|
![]() |
|
criminal80 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2012 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı criminal80
şimdiiii... arkadaşlar herkes bişey yazmış fitillerde karar kılınmış. fakat arkadaşın sorunu ÖZELLİKLE cam açıkken çıkan ses. ve bu sesin kapı fitilleriyle alakası yok. tamam fitillerle alakalı bi yerde ama cam açıkken çıkan sesle kapalı camlı kapıdan çıkan ses aynı değil. cam açıkken langırrttttt diye bi ses sözkonusu. karton sökülüp camın sallantısı kesilmeli
|
|
asdasdasd asdasdasd
|
|
![]() |
|
yes you are right
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |