![]() |
|
307 şanzıman yağı ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2012 Saat 16:11 |
cuma günü pejo yetkili servisine uğradım vites geçişlerim hafif kendini belli etmeye başladı gibiydi ve aracı alalı 2yıl oldu yaklaşık 25.000km yol yaptım şanzıman yağını değiştirmek istiyorum dedim neden dediler bir sıkıntım yok ama sanki geçişleri hafif hissetmeye başladım dedim sadece yağı değiştirirsek daha fazla hissederseniz gerek yok yağ sadece kaçak olduğunda veya şanzımanla ilgili bir işlem yapıldığında değişmelidir dediler geçişleri sıkıntı selenoid valften olur dediler bende onda sıkıntı varmı nasıl anlarız dedim araç hata verdimi yada veriyormu dedi bende yok dedim sadece geçen kış -15 altında ilk çalışmada automati gear fault yazdı dedim ozaman yağ aşırı soğuk oyüzden verir dedi şuan sizin yağınızı değiştirmenizi gerektiren bir durum yok diyip beni yolladılar???
yani anladığım kadarı ile bu yağı değiştirmek için aracın hata vermesi gerekiyormuş.
|
|
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
alcolique ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alcolique
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende 10 gün önce baskı balatamla beraber şanzuman yağınıda değiştirdim. Beklediğim gibi viteste bir yumuşama olmadı hiç. 2lt şanzuman yağı alıyor bu arada 307 ler bilginiz olsun... |
|
2004 Peugeot 307 XR 1.4 HDI İnci Beyazı
6000k Xenon |
|
![]() |
|
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
seninki normal vites sanırım. bendekide otomatik 4lt filanda bunlar alıyomuş sanırım
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz o ustalarin dediklerine hic mi hic bakmayin. Ben bunu soyle ornekleyeyim. Bir insan her gun patates cipsi+kola ile beslenerek gunlerini gecirebilir. Zaten ilerde bir gun ornegin damar tikanikligi rahatsizligi oldugu zaman is isten gecmis olacaktir. Onemli olan zamaninda bu sorunun olabilecegi ihtimaline karsilik onlemler alabilmek.
Uzun lafin kisasi, otomatik araclarin cani yagindan gecer. 30.000 kilometrede bir hata olsun olmasin degistirilmesi gerekir. |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
+1 otomatik 307 leri bilgisayara bağlayıp şanzıman yağı sayacına bakarsanız 32,999 km olarak göreceksiniz zaten. yani kısaca 30.000 km de bir değişmeli
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
kudret_yildirim ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kudret_yildirim
hiç düşünmeden yağın değişmesinde ısrar et ve değiştir arkadaşım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
ben anlamadım zaten bu formda okuduklarıma dayanarak gittim servise ama gerek yok dediler ki yetkili servis insanı içeri alıp cebini boşaltmak için kurulmuş bir yer ama gerek yok dedi anlamadım gitti
|
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
nasıl anlamazsın (: yağı değiştircek olsa 100 TL kazanacak. ama yağı değiştirmezse şanzıman arıza yapacak ve 5000 TL kazanacak (:
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
yani sıkıntı olsada olmasada 30.000 olunca değiştirmi diyosun? ben aracı alalı 25.000km oldu daha önce değiştimi bilmiyorum? 30.000 de değiştiriğim yani birde şöle bişey dedi yağ değiştirdiğimizde vites geçişlerindeki vuruntu artar dedi şimdiki yağa alışmış bu şanzıman yeni yağ yama gibi olurmuş değiştireceksek selenoid valf ile birlikte değişmesi gerekirmiş onun içinde benim araçta bunların değişmesini gerektirecek bir bulgu yok kafam karştı iyice
|
|
|
|
![]() |
|
emntstn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1982 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
benimde şanzımanda vites geçişleri kötüydü, serviste 4 lt mobil 11141 nolu atf yağı koydular,bir senedir canavar gibi.orjinal yağı bu,kesinlikle orjinalini koydur....serviste total atf koyucaklardı ben bu yağı istedim.sizde muhakkak bu yağı koydurun.bu benim 2. peugeot otomatik aracım,ikisindede bu yağı tecrübe ettim,şaşmaz yani....
|
|
2003 307 1.6 16v triptonik-tartarini
Çorlu-TEKİRDAĞ Emin TAŞTAN |
|
![]() |
|
ne yaması Allah aşkına ![]() o zaman motor yağını değiştirirken de pistonları da değiştirelim hayret bir şey (: Sana tavsiyem bir daha o ustaya aracını emanet etme belliki işi bilmiyor. Selenoidlere gelince, aracı vitese aldığında (D ya da R) şanzımandan "cızzzzzzz" diye bir ses geliyorsa selenoid değiştirmene gerek yok ama o ses gelmiyorsa aracında eski tip (hatalı üretim) selenoid olduğu için ilerde değiştirmek zorunda kalabilirsin. En basiti, yağ değiştirmeden önce aracı bilgisayara bağlatıp şanzıman değerlerine baktır. Motor sıcakken ve rolentide çalışırken şanzıman yağ basıncı 2,5' in altındaysa selenoidler değişmelidir, eğer 2,5 in üzerindeyse sadece yağ değişimi yeterlidir.
|
|
|
![]() |
|
sanırım mobil LT 71141 demek istediniz. Şanzımanın asıl yağı esso 71141 dir ama ülkemizde bulunmadığı için otomatik 307 için en uygun olan mobil LT 71141 kullanılıyor. yurt dışından temin etme şansı olanlar esso getirtmelerini tavsiye ederim. Daha önce de mobil koyulmuşsa mobil ile devam edilsin çünkü sürekli yağ markasını değiştirmek te iyi değil.
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
yani sadece yağ değişimi ile vites geçişlerinde düzelme oluyor doğrumu anladım
|
|
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
hayır sadece yağ değişimi çözüm olmuyor ben denedim. 406 hdi bva aracım
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
arkadaşlar geçen triptonik vitesli bi focus geldi yanımdaki ustaya ustada isimlerini söyleyerek 2 çeşit otomatik sanzıman oldugunu ( isimlerinide söyledi fakat aklımda degil ) bitanesine ömür boyu yag oldugunu hatta o yagında 400 lira civarı oldugunu falan söylemişti
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
hater ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2012 Konum: aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
arkadaşlar 307 xt premium ov ŞEYTAN KIRMIZI :) aracımın geçen hafta şanzıman yağını ve trigel setini değiştirdim.çekişte acayip bir artış oldu ve çok memnun kaldım.acaba şanzıman yağımı yoksa trigerin değişmesi mi çekişi etkiler?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |