![]() |
|
dijital klima |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
scorpions_64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 Saat 09:16 |
|
Arkadaşlar bugün itibari ile araca klima gazı bastırdım, sorunlar düzeldi. klima gazı bitmiş ve bu yüzden komprasör vs. devreye girmiyormuş. böyle bi durumda aklınızda bulunsun klima gazını kontrol ettirin...
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
scorpions_64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bakın benim araçta klima gaz bitiminde herşey normal çalışıyodu. a/c tuşuna bastığımda komprasör, radyatör fanı vb tüm ekipmanlar çalışıyordu ama soğutmuyordu o ayrı mesele. ama şu anda durum çok farklı ya, a/c tuşuna basıyorum üfleme açılıyor falan filanda ama komprasör, radyatör fanında falan tık yok.
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aynı sorun benim araçta da var. eskiden a/c tuşuna basınca çıt sesi gelir, rölantide titreme olurdu, hararet yüksek ise düşüşe geçerdi ve klimam soğuturdu. şimdi klimayı açtığımda soğutmuyor, çıt sesi gelmiyor. ancak hararet düşüşe geçiyor yine. gaz bitmiştir diye düşünüyorum. haftasonu elektrikçiye götürmeyi düşünüyorum. sonucu paylaşırım burada.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
evet önceden geliyordu sonra benim aracın beyni bozuldu ve tamir ettirdim. ne olduysa ondan sonra oldu zaten. hatta şöyle anlatıyım; benim aracın enjektör beyni bozulunca yerine denemek için başka bir beyin taktılar, pp2000 cihaza bağlanıp chekap yapıldığında klimayı görmüyordu, hatta beyin tamircisi "bu beyin senin araca uymuyor ya seninkini tamir edecez yada senin araca uygun beyin bulacaz" demişti. sonrasında da benim aracımın kendi orjinal beyni tamir etmiş fakat klimanda yada klima beyninde arıza olduğunu söylemişti. tabi bizde bunu ister istemez yemek zorunda kaldık. şimdi ise ısıtmada, fanda,üflemede hiçbir sıkıntı yok ama a/c komutu çalışmıyor. ben eskiden a/c tuşuna bastığımda rolantide haff titreme, ön radyatör fanı falan çalışırdı ama dediğim gibi şimdi tıkyok.
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
klimayı actıktan sonra tusa basınca tık dıye bı ses gelıyomu kaputun altından
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
klima beynini ilk defa duydum acaba o klima kompresörü olabilirmiki ?
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
feline kardeşim uzun aradan sonra tekrardan merhaba :)
bugün pazar olduğu için değerlendireyim dedim ve işe koyuldum. aldım malzemelerimi elime öncelikle torpido gözünğü söktüm. torpido tarafında, klima ile ilgili bulunan 3 adet motor gördüm. motorların ikisi düğmeye bastıkça aşağı yukarı hareket ediyor (yani hava akış yerlerini değişiriyor) tek bir motor var onun ucu plastiğin içine gömülü yani ucundaki dişliyi görmem için 3-4 vidasıını sökmem gerekecek. bahsettiğin motor o sanırım, çünkü soketini falan çıkardım hiçbir değişiklik olmadı. sana sormak istediğim soru şu, senin aracın kliması çalışmadığı zaman pp2000 bilgisayara bağladın mı? bağladıysan klimayı gördümü cihaz? bak bende klima yok diye algılamıştı cihaz. sıkıntı da klima beyni demişlerdi bana.birde beyinle alakası olabilirmi?yani mesela beyin klima yok diyor o motora komut vermiyor olabilirmi?
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
bende baktım service box'tan parçayı. bunu değiştirmek basit mi? komple göğüsü falan sökmemize gerek yok herhalde. çünkü service box'tan motorun karşılığında falan gözüküyor o yüzden sordum.
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
|
FİYATINADA SERVİCEBOX DAN BAKTIM
eski parça 140 tl
yeni parça 202 tl artık hangisi sana olur bilemiyorum servisten resminede bakabilirsin ben şimdi atamıyorum burdan resim falan
|
||
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
||
![]() |
||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
|
kutunun üzerinde 6447.QN MOTEUR PAS A PAS YAZIYOR
MADE IN CH-SWITZERLAND ufacıkda bişey :) kolay gelsin elimden gelen budur araştır sorun bundansa bunu alır taktır halledersin inşallah
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
tmm çok iyi olur. kod numarasından zorluk çekmeden, karamsar kalmadan sorgulayıp getirtirebiliriz. tabiki ilk önce kontrol edip arızanın onda olup olmadığını öğrenmek.
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
|
evet kibrit kutusundan biraz büyük ucunda beyaz renkli bir döndürme dişlisi var küçük bir motor işte bulamazsan bende eski parça duruyor .usta içini açıp yaptırabilirsin demişti.saklıyorum bende .bulursam ben onun kutusunda parça numarası falan yazıyordu servisten almıştım fransadan getirtmişlerdi.enazından referans numarasını veririm sana sordurusun
Düzenleyen feline - 01 Mayıs 2012 Saat 14:07 |
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. bahsettiğin motor dediğin parça siyah bi dişli gibi bişey değil mi? netten araştırdığım bilgilere göre değiştirenler var dediğin parçayı. bi bakıyım ben ona.
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
|
benim de aynıydı işte ,sıcak üflüyordu ama klima devreye giremiyordu .torpitoyu açıp elimle bahsettiğim çarkı ittiriyorumdum klima devreye giriyordu sıcaklarda böyleydi sonra havalar soğuduğunda da tersini yapıyordum banada gaz vuralım yok şunu yok bunu yapalım dediler ben mühendis olduğum için çok kurcladım araştırdım hatta klimanın çalışma prensinbi ve şemasını buldum ordan dediğim parça değişti klimam 2 senedir sıfır klima ayrıca ozmanda gaz bastırmamıştım hala gaz bastırmadım sen düşün artık ve bugun denedim klimayı 14 derece ayarlayıp açtım arabadan indim 3 dk lığına ekmek aldım geldim içerisi buzhaneydi
bence senin sıkıntın klima motoru birde oraya baktırmanı tavsiye ederim bana dua ederssin yalandan sakın beyin falan değiştirtme yada gaz bastırtma çalışmayan klimaya gaz mı olurmuş para almak için hrşeyi söyler bu ustalar
ayrıca bir dip not: klimamı yazın zaten sürekli kullanıyorum ama kışında hem sıcak için hem de ferah hava vermesi için kullanıyorum
ülkemizde yanlış algılama var.klima sadece yazın kullanılmaz,bigün deneyin soğuk havada klimanızın sıcak konumunu açtığınızda eco moda göre nekadar ferah ve temiz bir sıcak hava soluyacağınızı hissedin. Düzenleyen feline - 01 Mayıs 2012 Saat 12:23 |
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
hocam bendede aşağı yukarı aynı sorun vardı.Kompresör kaplini çalışmıyor dediler bana. Elektrikçi bir arkadaş kompresörü söküp tamir etmeye çalışacak.. Bence sende önce bi oralara baktırırsan iyi olur diye düşünüyorum. [/QUOTE]
yok be kardeş baktırdım herkes bişi söylüyor buda beni tatmin etmiyor zaten. yani araçta elektriksel bişey var gibi, sanki klimayı devreye sokan röle, sigorta vb. arızalı gibi (ki sigortaları kontrol ettim). pp2000 cihaza soktuğunda klima görmüyo demişti usta, demekki beyinden, bsi'den kaynaklanan bişey olduğunu düşünüyorum. güncelleme yapılıyormuki bu beyinlere? bilginiz varmı bu konuda arkadaşlar?
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
senol73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
|
pardon son bi soru olarak, senin arıza olduğunda üfleme falan yapıyomuydu? bak benimki üfleme yapıyor, kışın sıcak hava falan veriyor ama a/c yada auto tuşuna bastığımda üfleme falan var yalnız öndeki radyatör fanı ve komprasör devreye girmiyor. daha öncelerden devreye giriyodu ve araçta anlık hissettirir şekilde devirde düşme oluyodu . şimdi bunların üfleme dışında hepsi yok. [/QUOTE]
hocam bendede aşağı yukarı aynı sorun vardı.Kompresör kaplini çalışmıyor dediler bana. Elektrikçi bir arkadaş kompresörü söküp tamir etmeye çalışacak.. Bence sende önce bi oralara baktırırsan iyi olur diye düşünüyorum.
|
||
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
pardon son bi soru olarak, senin arıza olduğunda üfleme falan yapıyomuydu? bak benimki üfleme yapıyor, kışın sıcak hava falan veriyor ama a/c yada auto tuşuna bastığımda üfleme falan var yalnız öndeki radyatör fanı ve komprasör devreye girmiyor. daha öncelerden devreye giriyodu ve araçta anlık hissettirir şekilde devirde düşme oluyodu . şimdi bunların üfleme dışında hepsi yok.
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
|
klima motoru .beyin değil bende de aynı sıkıntılara ek olarak ac ye basınca klimayı açan motoru döndürmüyordu kapakçıkları hareket ettirmiyordu
biliyorsun digital klimalarda elle yaptığın şeyleri motor vasıtası ile yapıyor işte bu sebebten eğer motor bozulduysa istediğin tuşa bas çalışmıyor hatta ben bi ara o motoru torpitoyu söküp elimle hareket ettiriyordum ki klima devreye girsin diye bu seferde kapanmıyordu :)
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
klima motoru mu yoksa beyni falan mı?
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
bende üfleme falan hepsi mevcut. ama komprasör devreye girmiyor, fan çalışmıyor. eskiden a/c tuşuna bastığımda rolantide bi dalgalanma oluyodu hissediyodu zaten klima çalıştığını.
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |