![]() |
|
Müzik Sistemi (Bilgiye ihtiyacım var) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 Saat 08:46 |
Merhaba arkadaşlar, benim 206 aracımın üzerine necvox'un ekranı cıkan teybinden taktım, fakat orjinal 206 teyp'ine oranla cok yetersiz kaldı. Tamam görüntü ve özellik açısından iyi ama ses gücü olarak 206nın orj. teybin yanına yaklaşamıyor. ne önerirsiniz kaliteli bir anfi işi düzeltir mi. jbl bass anifimde var gerçi ama bu kadar fark etmesini anlayamıyorum. ses sistemcisine gittim bana bilmem kaç kanal yeni anfi takacaz dedi 500TL gibi uçuk bi rakam cıkardı zaten necvoxu o fiyata aldım =) ne anladım bu isten, cumartesi günü orj. teybimi geri taktım. (küçük bi not vereyim; orjinal teybin radio sesinin yuksekligi, necvoxun cd'de verdiginden iyi çıkıyor açıkçası)
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ucuz etin yahnisi hesabı olmuş sizin olay.
Mevcut teybinizin marka modeli ve elinizde anfinin marka ve modelini belirtirseniz o konuda size yardımcı olabiliriz. Eğer sadece anfi ve bass varsa mümkün muhtemel elinizdeki mono anfidir. Bu anfi ile hoparlör besleyemezsiniz. Orjinalin üstünde bir ses seviyesi elde etmek için normal hoparlörünüzü değiştirmeniz lazım. Daha sonrasında 4 kanal bir anfi ile onları beslersiniz ve elinizdeki diğer jbl anfi ile jbl kolonu beslersiniz. orjinal-necvox fark etmez çok yüksek ses alırsınız. Dersenizki ben kaliteli ses istiyorum o zaman biraz daha paraya kıyıp alpine-pioneer-sony-kenwood-clarion tarzı kendini kanıtlamış teypler almanız gerekir. |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
cevap icin tesekkur ederim teyp modeli; NECVOX In-Dash DVA-6806HD, anfi JBL mono anfi var önte bose marka 2 hoparlör yeni taktırdım. arkadakiler orjinal pejo hoparlor dokunmadım. orjinal teyp anfi olmadan, necvoxdan daha iyi besliyor sanırsam. |
|
![]() |
|
sote ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
bahsettiğin durum cok can sıkıcı bi durum benim fikrim sağlam bi stereo anfiyle olayı çözebilirsin mesela sony xplot hem ekonemik hemide kaliteli bi anfi sahsi düşüncem tabi genede sen bilirsin.
Düzenleyen sote - 22 Nisan 2012 Saat 15:55 |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Durumunuz biraz karışık,
Anfi gerekli mi gereksiz mi kullandığınız hoparlörlere bakmak lazım. Normal teybin çıkışı 28w fln diye biliyorum. Anlaşılan indash ınki daha düşük. Sırf indash ses versin diye de 30-40w lık anfi almak bilmiyorum imkan ve zevk meselesi. Çok bi tad vermeyecektir. Elinizdeki mono iyi seviye de birşey olsa gerek. Onun denginde stereo 4 kanal anfi bulabilrseniz. Onun iki kanalına köprü yapıp bass beslersiniz. 2 kanallada evlere şenlik alt seviye comp+oval beslersiniz. Buna benzer bir sistem var daha dün gece odtüyü inlettik. |
|
![]() |
|
mesela orjinal teypde subwoffer resmen ağırlığını koyuyor ortaya. necvoxda sesi sonlara getirince, orijinal teybin yarısı kadar veriyor anca. :(
|
|
![]() |
|
Anfi ayarlarını değiştirmeyi denediniz mi ? verimi(gain)i artırmanız bass açısından faydalı olabilir.
Kaliteli bir ses için, Öncelikli çıkışınız iyi olmalı. Sonuçta diğer ekipmanlar onu kullanıp bişileri ortaya çıkaracak. Müzik zevkinize göre hoparlör kullanıp gerektiğinde stereo anfi ile beslemeniz gerek. |
|
![]() |
|
bahsettiklerinizi deniyeyim olabilir. tesekkur ederim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |