![]() |
|
Fren Pedalı Titremesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
carantinas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 189 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı carantinas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 19:14 |
Arkadaşlar Merhaba aracıma gecenlerde 15" jant lastik taktırdım arka tekerlere de flaş koydurdum sürtme yaptıgı icin jantlar olmamıstı. Fakat şimdi de soyle bir sorunum var. Frene hız ne olursa olsun bastığım zaman fren pedalı cok fena titriyor. Takan arkadaşa sordugumda disklerin eğilmiştir. diyor fakat 13 jant varken araba da böyle bir sorunum yoktu acaba beni mi yolmaya çalışıyorlar sebebi nedir. Balanstan mı disklerden mi. Ayrıca 120 ye gelince direksiyonda da titreme var direksiyon titremesi balanstan tamam da pedal titremesi neden. Anlamadım gitti Cevaplar için simdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
diskler yamulmamışsa kesinlikle balatalardan olsa gerek.
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
![]() ![]() ![]() ![]() |
disklerde yamulma var frene basınca pedala titreme veya tepme olarak vurur
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
carantinas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 189 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı carantinas
anladım ama dediğim gibi 13" jant varken herhangi bir sorun yoktu taktırdım ertesi gün bindim. tepme var direk acaba diyorum lastiği ilk taktığında kısa bir mesafe de sürterek bindi yani resmen dumanlar cıkıyordu arkadan ertesi gün de sanayi ye giderken arka iç kısımlardan sürter bir şekilde gitti ondan dolayı olmuş olabilir mi ? eğilme
Düzenleyen carantinas - 14 Nisan 2012 Saat 20:56 |
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
lastiklerden veya janttan olsa normal yolda giderkende aracın topallıyarak veya direksona vurması gerekir eger sadece frene basınca yapıyorsa diskten olabilir bence
|
|
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Rot balans yaptir bi once
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı carantinas
eyvallah cevaplar icin teşekkürler. peki disk tornalatma ne kadara mal olur.
|
|
![]() |
|
racer50 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2011 Konum: NEVSEHIR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 98 |
disk yamulması bır anda olmuş olabılır,mesela dıskler sıcakken ani ısı değişimi yaşanmış olabılır,yada kasise gelirken yanlışfren zamanlaması?
|
|
KAYGAN YOLLARIN YAPIŞKAN SÖFÖRÜ
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
titremenin sebebi disklerden, 120 den sonra direksiyon titremesi de balanslardan.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |