![]() |
|
YARDIM - 307 Benzinli araçta rölantide stop etme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
martesque ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı martesque
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 10:25 |
herkese selamlar, aracımla ilgişli bir sorunum var ben İstanbulda yaşıyprum
307 Manuel Vites - Benzinli aracım özellikle yüksek rakımlarda, örneğin Ankaraya gittiğimde , Fethiye 1000 Mt rakıma çıktığımda, Bolu'ya gittiğimde (en son Kartalkaya'ya çıktığımda) araç rölantide iken stop ediyor. aracı istanbul'da kulllanırken sorun olmuyordu, sadece birkaç kez alışveriş merkezlerinin yerin altında olan otoparklarında sorun yaşadım, bir kez geçen gün Ümraniye'de geri viteste park ederken yaşadım. aracı Ankara'da gösterdiğimde havadan kaynaklı olabileceğini söyledi bir usta, sonrasında 2-3 ay önce Peugeot Tekoto'ya götürdüm, bilgisayara bağladılar sorun yok dediler. Rölantide stop ettikten sonra ekranda Delpollution faulty mesajı veriyor.
forumdan ve internetten yorumlar okudum, bazıları yazılım ile ilgili olabileceğini söylemiş, benim araçta olduğunu zannetmiyorum istanbul'da da sorun olması gerekirdi, hep peugeot yetkiili servislerine götürüyorum ben, bana yazılım güncellemesini hiç söylemediler
forumdan ve internetten aşağıdaki arızalardan kaynaklanabileceği yazılıyor,
Boğaz gaz kelebeği kirlenmesi
Rölanti sensörü arızıs
Emme manfiold arızası
VSS sensörü arızası
oksijen sensörü arızası
rölantı valfi arızası
sorun belli ortamlarda olması özellikle rakımı yüksek yerlerde olması ilginç, bir parça arızası olsa her yerde sorun yaratması beklersiniz ama ben anlamayamadım neden ????
bu konuda tecrübesi olan var mıdır ? tavsiye edebileceğiniz usta/servis var mıdır ?
ben servise götürdüğümde araç stop etmediği için sorun yok diyorlar ama geçen kartalkaya buzlu zeminde arabam stop etti, stop edince frenler tutması , buzlu zeminde resmen kaydım, aracın stop etmesi çok riskli, allah korusun bir kaza başıma gelebilir diye korkuyorum
havadaki nem, oksijen seviyesi ile ilgili olabileceğini düşünüyorum
yorumlarınızı rica ediyorum
tşk
Düzenleyen martesque - 06 Nisan 2012 Saat 10:49 |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ilk olarak MAP sensorune baktirirdim. Asagidaki resimde 5 numarali parca.
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |