![]() |
|
Yeni nesil bilmez belki ama hadi biraz nostalji |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 21:51 |
||||
Eski Zamanlarda Mahalle Maçı Kuralları
- Üç korner Bir penaltıydı - En iyi oynayan iki kişi aynı takımda yer alamazdı - Maçlar minyatür kalede oynanıyorsa, penaltı boş kaleye ters şekilde topukla vurulurdu. - Abanma ve burun vurmak yoktu, vurulursa eleştirilip küfür edilirdi. - Maçların hayali kale direkleri arası adım ile sayılır, olmaları gereken yerler iki taş ile işaretlenirdi. - Anne-baba çağırınca maç biterdi. - Topu patlatan parasını öderdi - Takımlar kurulurken ilk oyuncuyu seçme hakkı, adım almayı iyi bilenindi. - Kaleci topu 3 kere sektirirse rakibe Açılsana 3 kere sektirdim derdi rakip açılırdı. - Top insanın pek münasip olmayan bir tarafına gelirse işetilirdi - Penaltılarda kaleci değiştirilirse 2 penaltı atılırdı. Eğer ilk penaltı gol olursa ikincisi atılmazdı. - Frikiklerde baraj mesafesi, frikiği kullanacak olan kişinin kocaman 3 adım atmasıyla belirlenirdi. - Top, oyun alanı içerisindeki herhangi bir arabanın altına kaçarsa büyük bir şevkle arabanın altına yatılıp top alınırdı. Topu ilk kim kaparsa o takımda başlardı. - Gol olduktan sonra eğer tartışmalar olursa ve golü yiyen takımın bir oyucusu golü kabullenirse gol yiyen takım 180 derece dönerek durumu kabullenirdi. - Eğer bir oyuncu faule maruz kalmışsa ama devam etmek istiyorsa, rakip futbolculardan birinin yürümesini dahi bahane ederek: “Adamın devam ediyor.” derdi. - Atan alır mevzusu vardı. Eğer top kime çarpıp abuk zubuk biyere kaçmışsa topun gittiği yer neresi olursa olsun koşa koşa gidip alırdı. - Eğer kaleci dahil herkes çalımlanmışsa kale çizgisinde yere yatılarak topa kafa vurulurdu. (Alıntıdır) Düzenleyen cigdemilker - 05 Nisan 2012 Saat 21:55 |
|||||
![]() |
|||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Helal be Ilker nereden buldun bunlari
![]() Yalniz bizim mahallede bir gul agaci vardi ama sarmasik cinsindendi. Onun yuzunden bizim maclarimiz hic bitmezdi. Bir hararetle oyuna baslardik ama hep yarida biterdi oyunlar. Birde topun balkona kacma olayi var. Yahu ne insanlar vardi zillerini calardik topu atmalarini isterdik, tamam atacagim derlerdi ve balkona cikip topu gozumuzun onunde keserlerdi. Ne ezik insanlarmis. |
|||||
![]() |
|||||
||||
top kesme dedin de abii içim sızladı.. yaşıyor mu şu an bilmem ama kulakları çınlasın nurdane abla vardı mahallede az kezmezdi topumuzu.. gidin kendi sokağınızda oynayın derdi hep
![]() |
|||||
![]() |
|||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||||
Demek sadece bizim mahallede degilmis bunlar ![]() |
|||||
![]() |
|||||
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
valla helal olsun gözlerim yasardı çocuklugum aklıma geldi emegine saglık
|
|||||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|||||
![]() |
|||||
senol73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
||||
bu saatte bizlere nostalji yaşatıpta yüzümüzde tebessümler oluşturdunuz ya,
Allah ta sizin hayatınızda yüzünüzden tebessümleri eksik etmesin. teşekkürler..
|
|||||
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|||||
![]() |
|||||
senol73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
||||
çocukluğumuzdan gelen şeyler hala devam ediyor gibi.
Eskiden plastik arabalara tel takardık, keçeli kalemlerle kaş göz yapardık. Şimdide arabalarımızın heryerini bırkalıyoruz neresine ne yaparız diye :)
|
|||||
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Temennileriniz için ben teşekkür ederim.. Azıcık da olsa mutlu olmanıza vesile olmak yeterli benim için.. Herkese hayırlı geceler.. Yeter bu günlükte .. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
||||
Demekki benimle ayni seyleri yasamis olan baska arkadaslar da varmis, okurken cok mutlu oldum, cocuklugumu yasadim bir an. Ben de eklemek isterim, arabaya carptirip calim atma vardi, takimlarda oyuncu sayisi 3 kisi ise kaleci oyuncu vardi, genelde en iyi oyuncuyu degilde en mizikci ve iddaci olan adami alan kazanirdi, ben sonuna kadar oynanmis mac hatirlamiyorum bile
|
|||||
![]() |
|||||
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
||||
helal kardeşim
![]() |
|||||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|||||
![]() |
|||||
||||
keten ayakkabısı yeni alınmış olanlarda oyunda gözdeydi.Adam ayakkabının hakkını vereceğim diye canını dişe takardı :)
|
|||||
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|||||
![]() |
|||||
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
||||
Salih bey sizinde anılarınız varmı böyle :)
|
|||||
![]() |
|||||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Bir amca vardı köşe başında otururdu, top oynamayın burada der dururdu, bir gün dayanamadı elinde ne varsa attı aşağıya
![]() ![]() ![]() |
|||||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|||||
![]() |
|||||
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
||||
okuyunca çok mutlu oldum bunları. ancak üzüldüm de şimdiki çocuklarda maalesef ne böyle oyunlar ne de böyle kurallar var. o oyun kuralları yazılı kanun gibiydi, kimse çiğnemezdi,uyardı.her mahallede vardı top oynatmak istemeyen teyzeler amcalar. ancak hiç birine de saygı ve terbiyenin dışına çıkmadan karşılık verilirdi. sadece çocukça yaramazlıklar ile işte. şimdi sokakta top oynayan çocuk neredeyse yok. oynayanların ağzında ise günyüzü görmemiş küfürler, birbirlerine ve çevrelerindekilere saygısızlık,terbiyesizlik. hatta o maçlar arasında komşu teyze veya amca birini çağırıp bakkala bile yollardı. çağırdığı çocuk ise mırın kırın etmeden koşa koşa giderdi. peki ya mahalle arası maçları. diğer mahallenin çocukları ile yapılan.aynı sokağın veya mahallenin çocukları tam bir dayanışma içerisinde,birbirine kenetlenirdi.ve herkes birbirini tanırdı. şimdi aynı apartmanda oturan çocuklar bile bazen birbirini tanımıyor.
çocuk olmak bizlerin zamanında daha güzeldi sanırım.
|
|||||
2001 206xt 1.6
|
|||||
![]() |
|||||
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
||||
Abi biz hep maçtan sonra hepimiz boncuklu silahları çıkartıp birbirimize sıkardık anlaşamazdık hiç çoğumuz ağlayarak eve kaçardı mermisi biten taş sopa of offf... ne anılar :D
|
|||||
![]() |
|||||
||||
En kral çocukluk benimki geçti dolu dolu ona hiç şüphem yok abi bilgisayar başında geçmedi şimdiki nesil gibi. sokaklarda çamurun içinde evler yapardık ateşte patates yapardık neler neler :)
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Valla bi ara kaldırım taşlarını söküp çadır bile yaptığımız oldu :D evet gittiğimde üst baş batık tabi annemden az azar işitmezdim :D
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Mahallemizde inşaat alanlarında kum arayışı içerisindeydik sürekli.. oyun parkı olurdu bize inşaattaki katlara çıkar kumun üzerine atlardık sırasıyla.. atlayanlar için göğüs kabartacak bir davranıştı o zamanlar.. atlayamayanlar korkaktı hep gözümüzde, dışlanırdı..
|
|||||
![]() |
|||||
||||
simit derdik nefesimiz tükenene kadar koşardık 15 dk.lık teneffüs aralarında ve diğerlerinin nefesimizin bitmesini beklerdi.. gerisi malum.. herşey normal gelirdi köşede durana taki sivri burunlu ayakkabı ile alınan acı bir darbe yiyene kadar.. (çok pis acıtıyodu kardeşim sivri burun rugan ayakkabı).. mızıkcı hitaplarına rağmen oyunu bitirirdi o hazin acıyı çeken arkadaş.. ve bir dahaki oyuna saklardı kendini mutlaka acısı çıkacaktı ona yaşatılanın..
|
|||||
![]() |
|||||
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |