Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yeni nesil bilmez belki ama hadi biraz nostalji

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22406
Tarih: 08 Ekim 2025 Saat 16:04
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Yeni nesil bilmez belki ama hadi biraz nostalji
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Yeni nesil bilmez belki ama hadi biraz nostalji
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2012 Saat 21:51
Eski Zamanlarda Mahalle Maçı Kuralları

- Üç korner Bir penaltıydı

- En iyi oynayan iki kişi aynı takımda yer alamazdı

- Maçlar minyatür kalede oynanıyorsa, penaltı boş kaleye ters şekilde topukla vurulurdu.

- Abanma ve burun vurmak yoktu, vurulursa eleştirilip küfür edilirdi.

- Maçların hayali kale direkleri arası adım ile sayılır, olmaları gereken yerler iki taş ile işaretlenirdi.

- Anne-baba çağırınca maç biterdi.

- Topu patlatan parasını öderdi

- Takımlar kurulurken ilk oyuncuyu seçme hakkı, adım almayı iyi bilenindi.

- Kaleci topu 3 kere sektirirse rakibe Açılsana 3 kere sektirdim derdi rakip açılırdı.

- Top insanın pek münasip olmayan bir tarafına gelirse işetilirdi

- Penaltılarda kaleci değiştirilirse 2 penaltı atılırdı. Eğer ilk penaltı gol olursa ikincisi atılmazdı.

- Frikiklerde baraj mesafesi, frikiği kullanacak olan kişinin kocaman 3 adım atmasıyla belirlenirdi.

- Top, oyun alanı içerisindeki herhangi bir arabanın altına kaçarsa büyük bir şevkle arabanın altına yatılıp top al
ınırdı. Topu ilk kim kaparsa o takımda başlardı.

- Gol olduktan sonra eğer tartışmalar olursa ve golü yiyen takımın bir oyucusu golü kabullenirse gol yiyen takım 180 derece dönerek durumu kabullenirdi.

- Eğer bir oyuncu faule maruz kalmışsa ama devam etmek istiyorsa, rakip futbolculardan birinin yürümesini dahi bahane ederek: “Adamın devam ediyor.” derdi.

- Atan alır mevzusu vardı. Eğer top kime çarpıp abuk zubuk biyere kaçmışsa topun gittiği yer neresi olursa olsun koşa koşa gidip alırdı.

- Eğer kaleci dahil herkes çalımlanmışsa kale çizgisinde yere yatılarak topa kafa vurulurdu.
(Alıntıdır)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2012 Saat 22:25
Helal be Ilker nereden buldun bunlari Smile Harfi harfine biz de boyle yapardik.
Yalniz bizim mahallede bir gul agaci vardi ama sarmasik cinsindendi. Onun yuzunden bizim maclarimiz hic bitmezdi. Bir hararetle oyuna baslardik ama hep yarida biterdi oyunlar.

Birde topun balkona kacma olayi var. Yahu ne insanlar vardi zillerini calardik topu atmalarini isterdik, tamam atacagim derlerdi ve balkona cikip topu gozumuzun onunde keserlerdi. Ne ezik insanlarmis.

Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2012 Saat 22:29
top kesme dedin de abii içim sızladı.. yaşıyor mu şu an  bilmem ama kulakları çınlasın nurdane abla vardı mahallede az kezmezdi topumuzu.. gidin kendi sokağınızda oynayın derdi hep LOL.. (cadoloz kadın)

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2012 Saat 22:57
Orjinalini yazan: cigdemilker cigdemilker Yazdı:

top kesme dedin de abii içim sızladı.. yaşıyor mu şu an  bilmem ama kulakları çınlasın nurdane abla vardı mahallede az kezmezdi topumuzu.. gidin kendi sokağınızda oynayın derdi hep LOL.. (cadoloz kadın)

Demek sadece bizim mahallede degilmis bunlar Smile

Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2012 Saat 23:04
valla helal olsun gözlerim yasardı çocuklugum aklıma geldi emegine saglık

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesajı Yazan: senol73
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2012 Saat 00:04
bu saatte bizlere nostalji yaşatıpta yüzümüzde tebessümler oluşturdunuz ya,
Allah ta sizin hayatınızda yüzünüzden tebessümleri eksik etmesin.
teşekkürler..

-------------
2004 1.4 HDI LOOK 206

Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2012 Saat 00:07
çocukluğumuzdan gelen şeyler hala devam ediyor gibi.
Eskiden plastik arabalara tel takardık, keçeli kalemlerle kaş göz yapardık.
Şimdide arabalarımızın heryerini bırkalıyoruz neresine ne yaparız diye :)

-------------
2004 1.4 HDI LOOK 206

Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2012 Saat 00:10
Orjinalini yazan: senol73 senol73 Yazdı:

bu saatte bizlere nostalji yaşatıpta yüzümüzde tebessümler oluşturdunuz ya,
Allah ta sizin hayatınızda yüzünüzden tebessümleri eksik etmesin.
teşekkürler..

Temennileriniz için ben teşekkür ederim..  Azıcık da olsa mutlu olmanıza vesile olmak yeterli benim için..

Herkese hayırlı geceler.. Yeter bu günlükte .. Wink

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2012 Saat 00:14
Demekki benimle ayni seyleri yasamis olan baska arkadaslar da varmis, okurken cok mutlu oldum, cocuklugumu yasadim bir an. Ben de eklemek isterim, arabaya carptirip calim atma vardi, takimlarda oyuncu sayisi 3 kisi ise kaleci oyuncu vardi, genelde en iyi oyuncuyu degilde en mizikci ve iddaci olan adami alan kazanirdi, ben sonuna kadar oynanmis mac hatirlamiyorum bile

Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2012 Saat 00:17
helal kardeşim Clap

-------------
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2012 Saat 00:17
keten ayakkabısı yeni alınmış olanlarda oyunda gözdeydi.Adam ayakkabının hakkını vereceğim diye canını dişe takardı :)

-------------
2004 1.4 HDI LOOK 206

Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 10:40
Orjinalini yazan: 307 bursa 307 bursa Yazdı:

konuyu hortlattım ama bişeyler demeden duramadım :)
çok güzel detaylar bunlar paylaşım için tekrar teşekkürler :)
ClapClapClap
Salih bey sizinde anılarınız varmı böyle :)

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 11:11
Bir amca vardı köşe başında otururdu, top oynamayın burada der dururdu, bir gün dayanamadı elinde ne varsa attı aşağıya Big smile. En korkunç tarafı da çakmağı varmış elinde onu da fırlattı ve o gün çakmağın yere fırlatıldığında müthiş bir ses çıkararak patladığını öğrendik Smile. O günden sonra adı redkit amca oldu ve yüzüne söyleyenler bile vardı ki eminim kimse adını bilmiyordu LOL.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesajı Yazan: zgr
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 12:11
okuyunca çok mutlu oldum bunları. ancak üzüldüm de şimdiki çocuklarda maalesef ne böyle oyunlar ne de böyle kurallar var. o oyun kuralları yazılı kanun gibiydi, kimse çiğnemezdi,uyardı.her mahallede vardı top oynatmak istemeyen teyzeler amcalar. ancak hiç birine de saygı ve terbiyenin dışına çıkmadan karşılık verilirdi. sadece çocukça yaramazlıklar ile işte. şimdi sokakta top oynayan çocuk neredeyse yok. oynayanların ağzında ise günyüzü görmemiş küfürler, birbirlerine ve çevrelerindekilere saygısızlık,terbiyesizlik. hatta o maçlar arasında komşu teyze veya amca birini çağırıp bakkala bile yollardı. çağırdığı çocuk ise mırın kırın etmeden koşa koşa giderdi. peki ya mahalle arası maçları. diğer mahallenin çocukları ile yapılan.aynı sokağın veya mahallenin çocukları tam bir dayanışma içerisinde,birbirine kenetlenirdi.ve herkes birbirini tanırdı. şimdi aynı apartmanda oturan çocuklar bile bazen birbirini tanımıyor.
çocuk olmak bizlerin zamanında daha güzeldi sanırım.

-------------
2001 206xt 1.6

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 13:28

olmazmı kardeşim ben bu top yüzünden 2 kere bacağımı sakatladım o derece kaptırıp oynardım ama çok güzeldi herşeye rağmen :)
senin böyle anıların yokmu yoksa Mehmet bey :)
Abi biz hep maçtan sonra hepimiz boncuklu silahları çıkartıp birbirimize sıkardık anlaşamazdık hiç çoğumuz ağlayarak eve kaçardı mermisi biten taş sopa of offf... ne anılar :D

-------------

AIRBUS 307

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 13:47

Orjinalini yazan: xMEGANx xMEGANx Yazdı:

olmazmı kardeşim ben bu top yüzünden 2 kere bacağımı sakatladım o derece kaptırıp oynardım ama çok güzeldi herşeye rağmen :)
Abi biz hep maçtan sonra hepimiz boncuklu silahları çıkartıp birbirimize sıkardık anlaşamazdık hiç çoğumuz ağlayarak eve kaçardı mermisi biten taş sopa of offf... ne anılar :D

bende diyorum niye bu adam sürekli tehlikeli ve sakat videolar paylaşıyor 
şimdi anladım sebebini senin çocukluğun problemli geçmiş ne o hep kavga hep dövüş hiç güzel bir anın yokmu kardeşim senin Big smile LOL
En kral çocukluk benimki geçti dolu dolu ona hiç şüphem yok abi bilgisayar başında geçmedi şimdiki nesil gibi. sokaklarda çamurun içinde evler yapardık ateşte patates yapardık neler neler :)

-------------

AIRBUS 307

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 13:51

bende diyorum niye bu adam sürekli tehlikeli ve sakat videolar paylaşıyor 
şimdi anladım sebebini senin çocukluğun problemli geçmiş ne o hep kavga hep dövüş hiç güzel bir anın yokmu kardeşim senin Big smile LOL
En kral çocukluk benimki geçti dolu dolu ona hiç şüphem yok abi bilgisayar başında geçmedi şimdiki nesil gibi. sokaklarda çamurun içinde evler yapardık ateşte patates yapardık neler neler :)

CryCryCry

Valla bi ara kaldırım taşlarını söküp çadır bile yaptığımız oldu :D evet gittiğimde üst baş batık tabi annemden az azar işitmezdim :D

-------------

AIRBUS 307

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 15:18
Mahallemizde inşaat alanlarında kum arayışı içerisindeydik sürekli.. oyun parkı olurdu bize inşaattaki  katlara çıkar kumun üzerine atlardık sırasıyla.. atlayanlar için göğüs kabartacak bir davranıştı o zamanlar.. atlayamayanlar korkaktı hep gözümüzde, dışlanırdı.. 

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 15:25
simit derdik nefesimiz tükenene kadar koşardık 15 dk.lık teneffüs aralarında ve diğerlerinin nefesimizin bitmesini beklerdi.. gerisi malum.. herşey normal gelirdi köşede durana taki sivri burunlu ayakkabı ile alınan acı bir darbe yiyene kadar.. (çok pis acıtıyodu kardeşim sivri burun rugan ayakkabı).. mızıkcı hitaplarına rağmen oyunu bitirirdi o hazin acıyı çeken arkadaş.. ve bir dahaki oyuna saklardı kendini mutlaka acısı çıkacaktı ona yaşatılanın.. 

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 15:31
en kralını unutmuşum yahu.. kimsenin de aklına gelmedi sanırım.. bilyeli araba kullanmak gibisi varmıydı.. 
(fotoğraf alıntıdır.)
http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 15:41

bu fotoyu nereden buldun varmı hala bunlardan ?

internette buldum. ama her sene rize ya da trabzon da olması lazım yarışları düzenleniyor aktif olarak.. umarım bir gün eşlik edebileceğim.. bu yaşımda tekrar kullanmak isterim.. yerde sürüklenmek çok zevkliydi.. LOL

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 15:42
LaziRally Rize

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 15:52
bir de tüftüf vardı.. savaşmak çok zevkliydi tabi.. ham üzüm tanelerini öğrenene kadar.. çok acı veriyordu karşı tarafa.. 

(fotoğraf alıntıdır.)

http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2013 Saat 10:08
şahane :) çok güzel günlerdi...

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesajı Yazan: ilyas
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2013 Saat 21:39
tek kelimeyle harika helal olsun aklına gelenin buraya yazanın ellerine sağlık. birden çocukluk günlerim gözümün önünden geçtiClapClapClap

-------------

206 X-LİNE 1.4 75 HP 2003

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2013 Saat 21:40
Tabii yaaaa Thumbs Up

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 23:21

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 23:24
üzerinde sayan sayı kadar hiç oyun olmamıştı içinde.. ne hevesle almıştım ilk kaseti.. ama atariye taktıktan sonra 10-15 oyundan sonra aynı oyunların tekrarı vardı hep.. .azıklandığımı hissederdim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net