![]() |
|
Tavan Radyo Anteni Sökümü... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dostum ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2011 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 Saat 23:05 |
Selam Arkadaşlar...Aracım 307 sw...Geçenlerde akaryakıt istasyonunda yakıt aldıktan sonra,aracı yıkatmak için dönen fırçalı yıkama sisteminin altına koydum,makina yıkamaya başladı,çat diye bir ses geldi,neyse yıkama bitti,dönen fırca aracın arka tavanındaki anteni kırmış...Tornacıya gittim,kopan anten tavandaki anten ağaratına vidalanmıyor diye,abi bu antenin vidası tavandaki somunun içinde kırılmış tavan antenini söküp getirirsenin yardımcı olur,eski antene yeni bir yiv açarım dedi...Acaba tavan anteni nasıl sökülüyor,bilen veya bu konuda video veya resmli anlatımı olan paylaşırsa sevinirim.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mutlaka alttan somunu vardir. Bunun icin saniyorum tavan dosemesinin acilmasi gerekiyor. Hic yapani da gormedim duymadim
![]() |
|
![]() |
|
Dostum ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2011 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Evet somun var...arka tavan lambası söküldüğünde tam antenin altına denk geliyor,somunu söküyürum lakin antenden radyoya giden iki adet kablo sökülmedi bu kabloların soketi nerdedir bulamadım yani kablolardla tavan antenini ayıramadım bir türlü... |
|
![]() |
|
hakan38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2011 Konum: kars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
hocam aynı banada denk geldi.peugeot servisinde 11 tl ye yenisini hemen taktılar bence uğraşma
|
|
206+ 2010 1.4 benzin+ lpg
|
|
![]() |
|
Selam Arkadaşlar...Problemimi çözdüm...sw 307 Tavan anten tabanının sökmek için önce arka bagaj fitilini çıkartıyoruz,sonra arka tavan lambasını söküyoruz,tavan lambasını söktüğümüz yerden baktığımızda tavandaki antenin alt kısmını görüyoruz,anteni tavana sabitleyen büyük bir somun var onu söküyoruz,ancak antenden iki adet kablo radyomuza gittiğinden bu antenden gelen kabloları ayırmamız lazım,burada dikkat etmemiz lazım...Çünkü,tavan döşemesini aşağı indirerek işlem yapmalıyız bunun için arka bagajın hemen sağ ve solundaki beyaz plastik kaplamayı dikkatlice söküyoruz,zira klipsli(klips kırılabilir,benim 1 tane kırıldı tanesi 1 tl) sonra iç tavan döşemesini bagaj kısmından hafifçe eğerek(dikkat içtavan kaplaması kumaş,sünger ve sert köpüğüm preslenmesinden imal edilmiş,özellikle köpüğü kırmadan) elimiz sokuyor ve tavan anteninden gelen iki kabloyu soketlerinden ayırıyoruz ....sonra tavandaki anten tabanını çıkartıyoruz.Tavandaki anten tabanının üzerinde (anten çubuğunu sabitlemek için) somun var benim yıkatma esnasından anten çubuğunun vidası kırılıp davandaki anten tabanı üzerindeki somunu içinde kaldığı için mecburen tavandaki siyah oval anten tabanını komple sökmek zorunda kaldım...Bu söktüğüm anten tabanı ve anten çubuğu ile tornacıya gittim...Usta sağolsun uğraştı,anten tabanın üzerindeki somun içinde kırılıp kalan vida parçasını çıkartamayınca elmas denilen matkap ucuyla somun yatağına delik açtı,sonra vida yeri açtı...sonra anten çubuğunın vidasını söktü ve yeni vida taktı,işçilik 10 TL...Sonra anten tabanı ve çubuğunu yerine taktım,şimdi gayet güzel çekiyor radyom...Yenisini almaya kalksam sadece anten taban tutucusu kargo hariç 31 tl http://www.***.com/307-ANTEN-TABANI-TUTUCU-KABLOLU-pid-1109.html;bir de ayrıca anten çubuğu alacaktım o da bizim burda sordum orjinali 15 tl dediler,yani işçilik hariç toplam 45 tl verecektim,10 tlye,birde kaplamayı sökerkek kırdığım plastik klipsi sayarsak 11 tl'ye halloldu...
|
|
![]() |
|
hakan38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2011 Konum: kars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
hocam valla bizimde anten aynı dediğin gibi kırıldı yani anteni tutan alet işçilik dahil 11 tl vverdim adana dörtler servisine nası bu kadar fark olur anlamış değilim
|
|
206+ 2010 1.4 benzin+ lpg
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |