![]() |
|
Otomatik Şanzuman |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
frob ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 22:29 |
|
Arkadaşlar acil olarak soruma cevap almam gerekli.206 aracımın şanzumanı sorun çıkardı.Tamamen yenilenmesi lazım.Bunun için çok ücret istiyorlar.Size sormak istediğim şu,
Bir tanıdığımın 206 sı arkadan kaza yaptı ve perte çıktı.Otomatik şanzumanını da ben alacağım.Ancak kaza yapan araç 2008 model 206..Benim aracım ise 2003 model bir 206. 2008 mdelin şanzumanı 2003 modele olur mu? Bilenler en kısa zamanda cevaplarsa sevinirim. |
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Her iki şanzıman aynı fakat yazılımsal farklılık olduğundan uymayacaktır. 2003 model al4 tam otomatiktir 2008 olan tiptronik şanzımandır. Her iki şanzımanın da aynı olması gerekir..
|
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
frob ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
|
İlk sorduğum şey tiptronik olup olmadığı idi.O da triptonik değil dedi.Ya otomatiğin o'sundan anlamıyor ya da model yılını bilmiyor.
Bu haber kötü oldu.Yine cebimiz boşalacak yani. |
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Tam olarak şanzımandan şikayetiniz nedir?
|
||
|
||
![]() |
||
kudret_yildirim ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kudret_yildirim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bence uyar...
|
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
Uymaz bence çünkü 2007'sonraki bütün 206'lar triptronik olarak üretildi
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
![]() |
||
|
Şanzuman indirdip açtırdım.Selenoidler arzalı.Tribün diye bir parçanın içinin bittiğini, talaş dolduğunu söylediler.Ne demek istediler tam bilemiyorum.Rulman falanda dağılmış.Yani bundan sonra dönüş yok.Şanzuman bir şekilde yapılacak.Ama parasal olarak sıkıntı yaratıyor ister istemez. Bu 2008 in şanzumanını, ki siz olmaz diyorsunuz, ucuza alacağım.Neredeyse yarı yarıya bir kârım olacak.Ayrıca 2-3 yıl bir sorun olursa paranı iade edeceğim dedi arkadaş.Zaten sigortadan almış parasını.Bunlar ekstra yani. Yarın servisini arayıp sorsam onlar tam olarak bilirler sanırım.Ayrıca perte çıkan aracıda görmeye gitmeyi düşünüyorum. Peki bu araca tiptronik takılmaz mı? |
||
![]() |
||
|
içindeki bütün parçalarını değiştirsen max 2500 TL civarı tutar. Muhtemelen tekrardan şanzımanı yapacağım dersen değişecek parçalar belli :)) bu kadar korkmaya gerk yok. Türbin değişirse sıkıntı 800 euro gibi bir maliyet çıkarır tek başına. Ama revizyon ettirmek burada daha akılcı bir çözüm, sıfır gibi olur. Açılınca conta, kit grubu falan değişiyor balataları değişiyor o kadar. Bunlarda taş patlasın Türbin revizyonuyla beraber 1500-1700 TL gibi bir rakam çıkarır karşına.Ekstra olarak ki açılınca kesinlikle değiştirtmeni tavsiye edeceğim 2 parça da ileri ve geri fren bantlarıdır. 30 Euro gibi bir rakamdır. Birde ustanın güzel olması gerekir, yoksa amiyane tabirle yasladıkça yaslar fatura şişer. Size ne kadar fiyat verdiler?
|
||
|
||
![]() |
||
|
zaten max. tuttu :)
türbin denilen şeyin İstanbuldan geleceği söylendi bana.1000 tl gibi bir fiyatı varmış.Sıfır türbin dediler.Selenoidlerin 400 tl ve tamir kiti gibi bir şey daha söylediler.Kesinlikle değişmesi gerekiyormuş.500 gibi bir fiyatta ona verdiler.Rulmanı, yağı ,yağ filtresinide ekleyince 2250 gibi bir malzeme fiyatı çıkardılar zaten.Önce 3000 demişlerdi ama epey bir pazarlıktan sonra 2500 tl ye yapacaklar.1 yıl garanti veriyorlar.Ben İzmirdeyim ve 3. sanayide Ahmet usta diye bir ustaya yaptıracağım.Tabi halen kazalı aracın otomatiğinin peşindeyim.Olursa onu taktırtmayı düşünüyorum. |
||
![]() |
||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
|
ankara da hurdacıları bir dolasıver dostum belki daha hesaplı gelir
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |