![]() |
|
206 HDİ GARİP BİR SORUN.. LÜTFEN YARDIM.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
delay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 00:22 |
slm arkadaşlar benım bır sorunum var.. bunu hangı ustaya gosterdıysem sorunu çözemediler... ben enjektörlerden şüphelenıyorum bilgisi olan basına boyle bırsey gelen lutfen yardım etsın..
araç 206 hdi.. araçla yolda gıderken 20000 devirim uzerıne cıkınca araçda şikirtı sesi başlıyor taki gaz pedalına yüklenip aracı 30000 devirin uzerıne cıkarana kadar 30000 devırın uzerınde ses kesılıyor ve araçda bir rahatlama oluyor... tabı bırde bu ses oldugu sürece araçcın çekişi zayıf oluyor... servise gittim araç expere girdi a dan z ye araçda cıkan hatalarda enjektör yazmıyordu... çekişle alakalı sadece bana denılen araçda basınç düşüklüğü var dedi... bu da mazot hortumu yanı elcik dedığımız parçadan kaynaklanıyor dedı... elciğin görevide mozt la havayı eşitleyip motora yollamakmışş... benım araçda ya mazot yada havanın az geldıgını soyledı ama şıkırdama sesı bundan dolayı olurmukı hadı çekişi anldık olur. ama ses.. kısacası arkadaslar bu arızayı yasayan varmı yada bana yardım edecek sımdıden cok sagolun....
Düzenleyen delay - 30 Mart 2012 Saat 00:24 |
|
![]() |
|
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
enjektörlerimi tamir ettiripte kontrol amacıyla yola çıktığımda bahsettiğin şıkırtı devasa boyutlardaydı alkış sesi gibi.. dediğiniz gibi devir yükselince kesiyodu..ustanın demesine göre enjektörler alışınca kesilecek dedi.şimdi minimum boyutlarda ama özellikle soğukken bahsettiğiniz devirlerde hala işittiğim bi ses.huylanamdım çünkü bindiğim diğer pejolarda da o kadar ses vardı.sesten yola çıkarak sorununuzun enjektör olduğunu düşünüyorum.dizel arabanında canı 1 turbo,2 enjektördür.
ancak ben o devirlerde çekiş düşüşü yaşamıyorum.yüksek devirde sesi kesmesi ve çekişin bariz bi şekilde artmasının sebebi turbonun tam verimle tam basınçla çalışmaya başlamasıdır. ses çok fazlaysa iyi bildiğiniz bir ustaya enjektörleri baktırmanızı tavsiye ederim. evet pahalı,söküp ölçmesine 200 lira istiyorlar,o yüzden usta seçiminiz çok önemli.hangi ilde olduğunuzu söylerseniz sizi yönlendirecek arkadaşlar çıkacaktır. |
|
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
|
![]() |
|
delay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
teşekkürler loiz ben samsunluyum bende enjektörden şüphelenıyorum... ama emın olamıyorum... gider yaptırırz yıne aynı sıkıntı olur sa dıye dusunuyorum... ama servıste enjektör sıkıntısı cıkmadı bırazda o kafamı karıstırdı... servıs basınç dusukluıgu dedı yakıt hortumundan dedı oda dedı elcıuk denılen sey bu elcıgın gorevı nedır arkadaslar bılen varmı
|
|
![]() |
|
loiz pekı bu sen enjektörlerı tamır ettırmeden once bu ses varmıydı yıne sende yanı neden tamır ettırdın enjektörlerı sebep neydı
|
|
![]() |
|
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
abi ben kara dumandan dolayı gittim,ama bendeki duman öyle böyle değildi,dip gazda arka görünmüyodu.samsundaysan eğer sanayide seni gönderebileceğim bi enjektör bakan ustam var.götür arabana baksın enjektörden şüphelenmezse sökmeye bile yeltenmez.dürüst bi usta.o ses minimum düzeyde yine vardı.hatta şöyle söyleyeyim aynı sesi dayımın 60 bindeki 1.6 hdi 'ındada duyuyorum ama rahatsız edici boyutlarda değil,enjektör tamirinden sonra aynen dediğin sesi aldığımdan (şıkırtı,su sesi gibi) enjektöründen şüphelendim.eğer baktıracaksan irtibata geçelim hem ustamı arar yardımcı olmasını isterim. 05436605561 rıdvan
|
|
|
![]() |
|
bu arada arabamın tüm sorunu çözüldü ustalarım sağolsun.artık dip gazda bile duman atmıyor,çekişi düzelti,adeta ben arabayı sağır sağır sürüyomuşum yürüdüğünü hissettim arabanın.dizel arabanın bakımı eksik bırakmamalı,gözüm gibi bakıyorum,Allah kimseye kaza bela sıkıntı vermesin inş.
|
|
|
![]() |
|
loiz kardeşim sagol teşekkurler rıdvan usta samsunda degılmı
|
|
![]() |
|
kardeşim rıdvan benim numara benim numaram,
siz samsunda eski sanayide(kirazlıkta değil çevre yolunun kıyındaki sanayide) şimşek dizel,yusuf ustayı bulun. derdinizin dermanı o.geçmiş olsun. |
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Sorduğunuz sorunun içinde kendi cevabınızı vermişsiniz aslında
![]() |
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
monur kardeş tavsiye ettiğim usta ilk olarak zaten turboya bakıcak emişini kontrol etcek.yüksek devirde turbo tam sıkıştırma yapar,o devirlerde bi şikayeti yok zaten arkadaşın alt devirlerdeki o şıkırtı enjektörlerden gelir,turbo sıkıştırınca basınçtan dolayı kesilir o ses.turbosuna kadar iki kez söktürdüm.enjektör tamir takımını değiştirdim ve arabam Allah nazardan saklasın saat gibi.
|
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Yüksek devirde sıkıntısı olmadığını yazmış zaten problem alt devirlerde değilmi? benmi yanlış okudum? Neyse, umarım fazla masraf çıkarmaz.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
loiz tamam numaran bende dedıgın ustaya goturecegım..
monur kardeşim bende ılk baslarda turbodan suphelenıyordum dedıgın gıbı sankı turbo pervanesı surtuyormus gıbı gelıyordu bana... ben turbomu tamır ettırdım ıstanbulda sorun yıne aynıydı bana dedıklerı turbo tamırı randuman vermez dedıler bende... sıfır turbo aldım taktırdım... araca uzerındekının aynısı orjınalını.... daha takar takmaz yola cıktım aynı ses yıne vardı.... hanı ılk takıldıgı zaman sesı kesmıs olsa sonradan ses baslasa turboyu bozan bırsey var dıyecem yıne turbodan geldıgını dusunecem.. ama aynı ses duruyo arabada... ısın enteresan tarafı araç expertiz e girdi yetkili servıste turbo arızası cıkmadı zaten ole bır arıza cıkmasını beklemıyordum.. cunku turbo sıfırdı.. bana denılen servıste... araçda basınc dusuklugu var denıldı.. yakıt hortumu hava ıle mazotu esıt yollamıyo motora dedı ya mazot cok gidiyo hava az gidiyo yada hava az gidiyo mazot cok gıdıyo dedı... bunu orantılayanda mazot hortumu yanı elcık dedıgımız parcadır dedı o degısecek dedı... çünkü eger bu parça bozuksa enjektörlerde eşit orantılı çalısmaz dedı... yanı bende turbodan oldugunu dusunmuyorum...acıkcası... enjektör sesı dıye dusunuyorum... haa enjektörunde komplesı degıl memelerınden suphelenıyorum.. çünkü enjektörler komple arıza olsa araba ılk calısma sıreasında ılk seferde çalısmamazlık yaparmıs zaten.. neyse bı gosterecem arkadaslar once su mazot hortumunu elcıgı denemem lazım... en masrafsız o... dedıgın ustaya göstececem loiz kardeşim... numarası mevcutmu sende ustanın |
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
teşekkurler arkadasım ılgın ıçın... pekı reil basıncı dedıgın nedemek onu anlamadım..
ayrıca bırde sunu sormak ıstıyorum sana bu araç servıse gıttı dolasıyla makıneye baglandı bu bahsettıgın parçalar elektronık paröalar anladıgım kadarıyla bunlarda arıza olsa bılgısayara baglandıgında cıkmazmıydı
|
|
![]() |
|
istanbullu ayrıca birde bu sesı herzaman yapmıyo bazen hiç yapmıyo bazen tam 30000 devıre yaklasınca yapıp hemen kesıyo aynı avans vurma sesı gıbı bır ses
|
|
![]() |
|
delay kartviziti arabada,en yakın zamanda yazıcam.numaramı kaydettiysen sanayi tarafına gidiyorsan haber et,hem numarasını adresini verir hem arar ustama bilgi veririm.
|
|
|
![]() |
|
tamama kardesım sanayı tarafına gıdınce haber verecem sana ben ararım sagol
|
|
![]() |
|
05057186253 yusuf albayrak
şimşek dizelpompa ve enjektör özel servisi gülsan san. sit. 40. cad. no 27 ustalığına her şekilde kefilim.umarım derdinize derman olur |
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |