![]() |
|
307 marj motoru hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
altantezcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 17:31 |
Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar aracım şu anda çalışmıyor pazar günü 150 km yol yaptım sonra bıraktım aracı 2 gün sonra marj basmadı akü ile ilgili bir sorun vardı zaten sıfır akü sürekli boşalıyordu bende kutup başını söküyordum pazar günü bıraktım aracı kutup başını sökmedim salı günü araca bindim marj basmadı kapılar otomatik açılıyor teyp ışıklar 4lüler gayet net yanıyor her aksam çalışıyor araçta kaçak var dediler ama bulamadılar.Şimdi benim size sorum şudur akü boşalmış olsa araç ışıkları radyoyu vs çalıştırırmı eğer sorun aküde değilse marj motoru olabilir mi çünkü hiç çevirme sesi yok araçta kontağa basınca tek çıt çıkmıyor eniştem elektrikçi aradım sordum marj motorudur dedi ama nerde olduğunu bulamadık motorun 307lerde marj motoru nerededir nasıl sökülür bilen varsa anlatsın lütfen birde araçta elektrik kaçağı var muhtemelen bunun nereden kaynaklandıpını nasıl anlayabiliriz?
saygı ve sevgilerle... |
|
Peugeut 307 1.6 XT Premium 2003
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gecmis olsun. Mars motorunu siz biraz zor sokersiniz. Yani usta yapsa daha iyi olur. Ama yine de yol yordam isterseniz yardim edebilirim. Aku'nun akim cekip cekmedigini, cekiyorsa nereden kaynaklandigini soyle tespit edebilirsiniz. Oncelikle bir multimetre (avometre de deniliyor) bulun ve 10 ohm'luk kademesine getirin. Sonra aku kutup baslarindan birini cikartin ve multimetreyi seri olarak akuye baglayin. Yani cikardiginiz kutup basini multimetrenin bir ucuna, multimetrenin diger ucunu ise direk aku kutup basina takin. Bir miktar akim oldugunu goreceksiniz. Eger araciniz uyanik ise bu akim yuksek olabilir. Birkac dakika sonra arac uyku moduna girdiginde akimin cok dusuk olmasi gerekir. Eger hala yuksek ise bir yerde kaca vardir. Kacagi anlamak icin ise bir anda bir adet cekmek uzere sigorta panelinden sigortalari teker teker cekip akimin dusup dusmedigine bakacaksiniz. Yani diyelim multimetre 2 amper okuyor, herhangi bir sigortayi gidip sokeceksiniz ve bu amper degerinin dusup dusmedigine bakacaksiniz. Eger dusmediyse o sigortayi yerine takip diger bir sigortaya gececeksiniz. Eger duseni bulursaniz hemen onun numarasini alip hangi techizatin sigortasi olduguna bakacaksiniz ve gerekiyorsa tamirini yapacaksiniz. Kolay gelsin. |
|
![]() |
|
altantezcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkür ederim elimde ölçü aleti var dediğinizi bir deneyeceğim bana radyoda muhtemelen dediler ama radyo orjinal yapar mı kaçak sizce?
|
|
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
muratoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratoner
Arkadaşım geçmiş olsun buna benzer birsıkıntı benimde başıma gelmişti.Aküden marş motoruna giden kablonun vidası gevşemişti ve bu nedenle akımı geçirmiyordu.Sizinde sorununuz buna benzer olabilir.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eger sonradan bir aparat felan eklenmemisse yapmamasi lazim ama bellide olmaz. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
sigortalarda sorun çıkmadı sanırım açıkta bir kablo var ondan kaçak yapıyor
|
|
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
aküden marş motoruna giden kablo nerde acaba ya da marş motoru nerede onu göremedim onu bi görsem belki sorunu halletcem sanayiyede gidemiyorum araç çalışmayınca çekici çağırmak istemiyorum eğer sorun basitse boşuna masraf olacak sonuçta bizim arabalarımız arza yapıyor ama çok basit arzalar bildiğiniz gibi |
|
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |