![]() |
|
Peugeot 307 1.4 hdi HAVA DEBİMETRESİ temizleme... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
teoman_40 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mart 2012 Konum: BİTLİS/AHLAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 138 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı teoman_40
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 Saat 11:04 |
[COLOR=red] Arkadaşlar arabam yakıtı olması gerektiğinden çok fazla tüketiyor. Bunun çeşitli nedenleri olabileceğini söylediler. Bunlardan bir tanesi de hava debimetresi kirliliği. Hava debimetresinin nasıl temizlenecegı konusunda yardımlarınızı bekliyorum. resimli anlatım varsa çok sevinirim. Bir de hava debimetresini temizlemenın sakıncası var mi?
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hava filtresinin altında basit görünümlü bir parça. pek kirleneceğini sanmıyorum. ancak hava filtren kirli ise debimetre giren havanın az olduğunu okuyarak yakıt sarfiyatını artırır ki gücü artırabilsin. sanırım bu şekilde.
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
filtre kısmını komple sökersen görürsün
|
|
![]() |
|
teoman_40 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mart 2012 Konum: BİTLİS/AHLAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 138 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı teoman_40
![]() ![]() ![]() ![]() |
hava düzelsin de bi deneyim bakalım sökmeyi:)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı teoman_40
Arkadaşlar hava debimetresini temizleyeceğim.Temizlik için" balata spreyi" mi kullanmalıyım yoksa "yağsız kontak spreyi " mi kullanmalıyım? Nedeni ile birlikte yazarsanız sevinirim... Bu konuda ( hava debimetresi temizliği )bilmem gereken başka bilgiler varsa yazar mısınız?
|
|
Neyleyim köşkü neyleyim sarayı ,içinde salınan yar olmayınca...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Tavsiye etmem.Hassas ve pahalı bir parçadır.Bir ustaya yaptırın.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı teoman_40
Temizlemeyi mi tavsiye etmezsiniz,yoksa benim temizlememi mi:)? |
|
|
|
![]() |
|
Hava dbimetresi temizleme ihtiyacı gerektirmez fazla. Araçta ne gibi bir sorun vardı bu yöntemi denemek istediniz?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı teoman_40
Balata spreyi mi kullanmalıyım yoksa kontak spreyi mi?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı teoman_40
Fazla yakıt sıkıntım var. Arkadaşlar bunun da bir "sebep "olabileceğinden bahsettiler.Hem de çekiş problemi var biraz. |
|
|
|
![]() |
|
Önce hava filtrenizi değiştirin mümkünse orjinal parça alın.Düzelmezse bakım yaptırdıgınız yere kelebek boğazını temizletin.
|
|
![]() |
|
turbo27 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Kontak spreyi ile bi dene,ben daha gormedım arızalı olupta duzelen debimetre,ama yinede dene aklında kalmasın..duman yapar,çekmez araba arıza olsa,daha sıkıntı yaşarsan arıza tesbıt cıhazına bağlat,arıza nerdeyse gösterir zaten..
|
|
![]() |
|
taskin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Mayıs - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2010 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Hava debimetresi en iyi elektronik devre temizleme spreyi ile temizleniyor fakat ben balata spreyi ile de temizlemiştim hiç bir sıkıntı olmadı...
|
|
Peugeot 206 1.4 hdi look
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |