![]() |
|
307 xsı 2.0 hararet göstergesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 Saat 10:50 |
merhaba arkadaşlar aracım 307 xsi hararet göstergesi uzun yolda 80-90 arasında geziyor şehir içinde normal hızlarda ilerlerken de iyi ama park etmeye uğraşırken yada düşük viteste yokuş çıkarsam 90ın üzerine kırmızının altındaki çizgiye kadar yükseldi dün hararet yapacak seviyeye gelmeden fan açıldı ve düştü bu normalmi?yazın sanki hararet yapacak gibi korkuttu beni dün ne olursa olsun 90 ı geçmemeli mi?yoksa arada bu seviyelere gelebilir mi?
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
![]() ![]() ![]() ![]() |
araç lpg li
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gayet normal. Fan acildiysa, hararet 90'lara indiyse sorun yoktur. Aracinizdaki termostatin ozelligine bagli olarak genellikle ilk kademe fan zaten 95-100 derece arasinda bir yerde acar. 2. kademe ise 110'larda. Aracinizin sogutma suyunun bakimini yaptiginizi varsayiyorum.
Düzenleyen koliva - 25 Mart 2012 Saat 11:06 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim.aracı alalı 3 hafta oldu yağ filitreler buji aldığım gün değiştirdim balatalar ve fren sıvısı değişimi yaptırdım ama soğutma suyunun seviyesini kontrol ettiler başka ne gibi bir işlem yaptırmam gerekli?araç ilk peugeotum daha doğrusu şahsıma ait ilk arabam biraz titizleniyorum bol bol başınızı ağrıtacağım.birde açıkcası aldıktan sonra herkes 307 nin çok ağrıza yaptığını başımı ağrıtacağını söyleyip durdu ama ben arabamı sevdim ve milleti uatndırmak için elimden geleni yapacağım bunun içinde sizden bol bol yarım isteyeceğim saygılarımla
|
|
|
|
![]() |
|
efedream ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mart 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
benim araçta uzun yolda 90 larda sehir içinde izmir trafiğinde seyir halindeyken 90 - 10 arası değisiyor ama fanmassalh fan motorunun açıldığını hiç duymadım gibi su ana kadar yada ben farkına varmıyorum. bence normal gibi.
ha bu arada bir önceki arabam nissan note ydi onda hararet göztergesi bile yoktu, bu yüzden yeni alıstım bu hararet isine dikkat ediyorum bende. saygılar. |
|
2003- 307 1.6 XS manuel 5K -tüplü ve öfkeli :P
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Araciniz hayirli olsun. Alir almaz bakimlarini yaptirmaniz cok yerinde olmus. Sogutma suyunun seviyesinden ziyade birde omru vardir. Sogutma suyunun omru, rengine bagli olarak 2-3 yildir. Eger yesil renkli ise karisimi alkali tutmak icin bilesiminde silikatlar ve fosfatlar ve boratlar kullanilmis demektir ve bu yuzden 2 senede bir degistirilmesi gerekir. Karisimin alkali olmasi demek korozyona karsi korumak demektir. Ne zaman ki bu karisimin alkaliligi bozulur o zaman korozyon baslar. Eger karisimin rengi turuncu ise o zaman bilesiminde etilen glikol vardir demektir. Bu renkteki antifirizde organik asitler kullanilmistir ve o yuzden omru 5 yildir. Unutulmamalidir ki farkli renklerdeki antifirizler asla birbirlerine karistirilmamalidir. Sistemdeki sogutma suyu tamamen bosaltilip yeni karisim koyulmalidir. Sorularinizi bildigimiz olcude cevaplamak ben ve diger forum uyeleri icin birer zevktir. Araciniz ariza cikartabilir ki gayet normaldir. Onemli olan cozume en kisa yoldan ulasabilmektir. Cozume kavusturmayan yontemlerle calisan parcalari degistirip sucu peugeot araclara bulmak acizliktir ![]() Bu arada aracinizin kilometresi kac? |
|
![]() |
|
kiracoglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2012 Konum: Kocaeli-İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kiracoglu
Öncelikle aracın hayırlı olsun.
Peugeot 307 ye karşı milletin önyargılı sözlerine hiç kulak asmayın onlar kendi araçlarına baksın. Yapılması gereken periyodik bakımlar düzenli yapıldıktan ve temiz kullandıktan sonra hiçbir araç kolay arıza çıkarmaz. Sonuçta bunlar insan yapımı arada istisnalar çıkabilir fabrikadan hatalı cıkabilir yada ufak bir arıza acemi usta sayesınde arka arkaya bircok arıza dogurabilr. Birkaç kişiye denk gelen bu talihsizlikler büyütülüp markaların geneline fatura kesmek olmaz. ![]() Çok şükür 3 senedir 307 var bende ve bakımlarını yapıyorum allaha şükür bgune kadar beni yolda bırakmadı, üzmedi. Hararet soruna gelince. Bu değerler çok normal benim aracımda aynı şekilde 80-90 arasında dolaşıyor bu normal sıcaklık, ne olursa olsun 90 nı geçmiyor zaten. Eger 90 nı gecer uyarı alırsan o zaman sorun vardır. gönül rahatlıgıyla gezebilrsin ![]() Bu forumda zaten birbirimize yardımcı olmak için toplanıyoruz, Sorunlar Çözüldükçe hepimiz mutlu oluyoruz.
|
|
2006 307 1.6HDİ KARABASAN
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
cevap veren herkese teşekkür ederim aracımın kilometresi şuan 162000 forum yöneticim kolivanın mesajını okudum 3lt anfiriz aldım opetten .daha sonra biraz daha alıcam yaz girmeden soğutma suyunu değiştiricem her ihtimale karşı.ayrıca insanın başı sıkıştığında sorular sora bileceği,çözüm önerileri alabileceği bu ve bunun gibi forumlar bulunması gerçekten bulunmaz bir fırsat:)milletin olumsuz söylemlerini olabildiğince kulak ardı ediyorum ben yapılması gerekenleri bildiğim ve size danıştığım kadarıyla yapıyım gerisinde peugeota güveniyorum .
|
|
|
|
![]() |
|
Aldiginiz antifiriz hazir karisim mi yoksa saf antifiriz mi? Eger saf antifiriz ise onu 50% oraninda saf su ile karistirmaniz gerekiyor. Hicbir sekilde saf antifirizi araciniza koymayiniz, kas yaparken goz cikartir ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
saf antifiriz 3 lt .peki ne kadar soğutma sistemi ne kadar sıvı alıyor peki ona göre %50 oranı için ne kadar daha antifirize ihtiyaç duyucam?
|
|
|
|
![]() |
|
Bunu tahmin etmek zor cunku ne kadar su suzebileceginize bagli. Sistemdeki suyu kendiniz komple zor yenilersiniz. Yapabileceginiz en iyi sey radyatorun alt hortumunu yerinden cikartmak ve radyatordeki suyu bosaltmak, sonra yerine takip tekrar doldurmak (%50 saf su %50 antifiriz karisimi). Daha sonra araci rolantide 10 dakika kadar calistirmak ve sonra varsa havasini almak. Unutmayin, antifiriz cevreye cok zararli ve oldukca zehirli bir maddedir. Asla ve asla bos alana, topraga veya umuma acik yerlere bosaltmayiniz. Sekerli tadindan dolayi hayvanlar ve cocuklar tarafindan cezbedicidir ve simdiye kadar pek cok kaza olmustur. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
kendim yapmadan bir servise yaptıracağım yanlık antifirizi alıp gideceğim elimde 3 lt bir tane var aynı markadan bir tane daha alıp giderim farklı marka kullanmamış olalım .
|
|
|
|
![]() |
|
Servislerde genellikle makine yardimi ile degisim yapiyorlar. Bir taraftan suyu basarken diger taraftan ayni anda suyu cekiyor. O yuzden sizin aldiginiz antifirizi kabul etmeyebilirler. Isterseniz once servisinize sorun sonra alin. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Aykut Bey,iki farklı antifirizi birbirine karıştırmanın ne gibi sakıncaları vardır?Örneğin turuncu renkli antifirizin olduğu araca 200 gr kadar yeşil renkli antifiriz eklenirse ne olur?
|
|
![]() |
|
Eklenirse bir an once sistemdeki sogutma suyunun komple bosaltilip yeniden antifiriz eklenmesi gerekir. Yesil olan antifiriz etilen glikol bazlidir, turuncu olan ise dexcool'dur ve bu iki madde birbirleriyle uyumlu degildir. Dahasi, bu iki madde bir araya geldiginde jelimsi bir madde olusur. Bu madde akliniza gelebilecek her yeri tikar ve sogutma suyunun devirdaim olmasini engeller. Sonrasi ise malum hararetin olusmasi. Diger yandan da devirdaim pompasi zorlanir ve sonunda o da bozulur. Yani karistirmamak gerekir. |
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
valla ben cam suyu için olan intifirizi bile koyuyorum aracıma hiç bişey olmuyordu. aracım fiat idi. enteresan geldi antifiriz ile ilgili yazılanlar. çok şükür basıma bişey gelmedi.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |