![]() |
|
Motor Yağaındaki benzin kokusu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
soneroo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mart 2012 Saat 10:51 |
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bir kaç gündür forum u geziyorum ve oldukça faydalı bilgiler yer alıyor.
Öncelikle bu bilgileri paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. Sorunuma gelince yaklaşık 1000 km önce motor yağını değiştirdim mobil 1 10w 40 yağ koyuldu dun sabah yağını kontrol ettiğimde herhangi bir azalma yoktu fakat motoru çalıştırıp yağ kapağını açtığımda hafif bir yanmış benzin kokusu geliyor bir kaç kişi normal dedi her araçta olur ama ben yinede şüphelendim birde sizlere danışmak istiyorum sizce bu normalmidir yoksa gelecek bir arızanın habercisimidir ? aracım 164.000 kmde 206 .1.6 xt 16v modelidir . İlginize şimdiden teşekkür ederim.
|
|
Ford Focus 1.6 Trend Pk (2006)
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hosgeldiniz. Yeni uye olan arkadaslarimizin su basliga ugramalari gerekiyor. Simdiden tesekkurler. Motor yagi zaten bir miktar benzin kokar. Cok faz kokmasi durumu biraz tartisilabilir ama biraz kokuyorsa normaldir. Eger aracinizi kisa mesafelerde kullaniyorsaniz bu durumun artmasi da normaldir. Cunku arac sogukken benzin damlaciklari silindir duvarlarinda yogunlasir ve pistonlar tarafindan supurulerek kartere iner. Ancak benzin bir zaman sonra ucarak buharlasir. Cok asiri miktarda koku yoksa sorun yoktur. |
|
![]() |
|
soneroo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Sn Koliva verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim , evet aracı son bir haftadır çok ksıa mesafelerde kullanıyorum sanırım bu yüzdendir.
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Aynen o yuzdendir. Cok kafaya takilacak bir durum degil ama eger surekli boyle kullanacaksaniz motor yagini degistirme suresini kisaltmaniz gerekir. |
|
![]() |
|
çok fazla uzun yol yapacağımı sanmıyorum kullandığım yağ değişim süresi 10.000 km ama genelde 7-8 bn arası değiştiriyorum
birde egzosdan çiğ atma konusunda ne dersiniz yani sadece motor soğukken değil ısındığındada hafif bir çiğ atma konusu var ayrıca gaza basıldığında egzosdan hafif bir buhar gibi su geliyor birde ilk çalışmada hafif bir siyah duman var sizce bu nedendir? |
|
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
işte onu kontrol etmedim nasıl bir filtre ve motorun neresinde bulunur ?
|
|
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
motorun çiğ atması normaldir. anormal değil
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |