![]() |
|
Az yakandan az, çok yakandan çok vergi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 Saat 20:07 |
Kaynak : http://finanshaber.mynet.com/detay/otomotiv/az-yakandan-az-cok-yakandan-cok-vergi/77319 |
|
![]() |
|
furkan111 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2012 Konum: yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 288 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan111
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
cok yanlıs bi uygulama.
birde bugun arkadaslar arasında konusu geçti bu uygulama ikinci vergi döneminde yururlüge giriyormus kesin ve net bi bilgisi olan var mı ?
|
|
![]() |
|
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence bu uygulamaya bütün bu nedenlerin dışında dizelden gelecek vergiyi arttırmayı ve eski araç çok olduğu için gelen vergiyi arttırmayı düşünüyorlar.E tabi açık bir yerden kapatılmalı ki vatandaşa bakın bizde açık yok denilebilmeli...Saygılarımla
|
|
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
|
![]() |
|
isodogu ![]() 1. Vites ![]() ![]() 04 - Temmuz - 1975 Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2011 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
az yakan çevreyi daha az kirleten araca daha düşük vergi deniliyor buna karşın dizele daha çok vergi ,nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça... maksat geçirmek olunca bahane çok....
|
|
2006 307 1.6 HDI premium
|
|
![]() |
|
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
|
![]() |
|
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
bişey demiyorum diyemiyorum... halkı gram düşünmeyen bu zihniyet allaha havale ediyorum
|
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
|
impertore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Aracın yaptığı KM'ye göre versi alınsın yha :D Ben bi h.sonu sürüyorum oda 15-20 km ayda 100 km yi geçmiyorum . trafiği meşgul bile etmiyorum yani.. neden sabahtan akşama kadar trafikte olan araclarla aynı vergiri ödüyorum
![]() |
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() sürücü: kule izin var mı kalkış yapıyorum kule: çevreyolu akışkan minibüs yolu tıkalı yağış yok kalkışınız uygun ![]() ![]() |
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
avrupa daki düzenlemeye benzetilmiş ama bizim ülkemizdeki şartlar göz önüne alınmamış 0 araç fiyatları avrupa nın iki katı oradaki gibi satılsa bizde biliyoruz en fazla 5 yaşında arabaya binmeyi yapılan çalışma hiç bir açıdan ülkemize uymuyor .insanların çoğu maddi durumu el vermediği için eski araçlara biniyor yüksek vergi ödeyebilecek parası olsa zaten yeni araç alır bu ülkede herkes koleksiyoncu değil keyif için 20 yaşında araca binsin .
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
silentsorrow ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2011 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silentsorrow
0 oto satışlarını arttırıp otomobil üreticilerinin cebini doldurmak için yapılmış bir hamleden başka hiçbirşey değil. Ortada doğa dostu milli bir otomobil henüz yokken yapılabilecek en saçma vergi hamlesi. Güzel ülkemde asıl vergi yükünü çekmesi gereken ticari vergi mükellefleri vergi kaçırmakla meşgulken değerli devletimiz cüzdanındaki açığı kapatmak için biz motorlu taşıt kullanıcılarına, cep telefonu ve internet kullanıcılarına, hane olarak (ticari değil) elektrik ve doğalgaz tüketicelerine, emekli sandığı ve sgk primi ödeyen asgari ücretliyle memura yüklenmekle meşgul. Bu tür vergi kalemlerinden ziyade ticari vergi mükelleflerindeki vergi kaçağını azaltmakla uğraşsalardı o cari açık şimdiye kadar 5 defa kapanırdı.
Düzenleyen silentsorrow - 23 Mart 2012 Saat 21:02 |
|
![]() |
|
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Bencede bu çok saçma bari çok km yapandan fazla vergii al, bende sadece işten eve evden işe gidiyorum. ayda 150-200 km anca yapıyorum. Neden tüm gün gezenlerle aynı parayı veriyorum öyle yapacağınıza E-5 ' ede paralı geçiş koyun olsun bitsin. Ondan sonra metrobüsü de 5 lira yapın hepten çözülsün sorun . avrupaya neden özeniyosun ki avrupalımısın ki bu mantığı da anlamıyorum. Destekleyenleri hiç anlamıyorum.
|
|
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
|
![]() |
|
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
arkadaşlar km ye göre ölçüm yapılmaz herkes aynı şeyden bahsetmiş ama herkes km sini düşürür illa bi yolu bulunur yani.. ayrıca avrupadaki sıfır araçlar bizim araçlarla aynı fiyat yarısı filanda değil bütün sıfır araçlar aynı fiyat aşağı yukarı araştırırsanız görürsünüz.. fiyat aynı ama avrupa insanı ile aramızda yaşam standartları farkımız var onların parası daha değerli daha az parayla daha iyi şeyler alabilirler ve ücretleri daha yüksektir.. fark burdan doğuyor.. ama bunlar için devlet hiçbir çözüm yapmıyor daha öncede yapılmadı her başa gelen kendini düşünüyor vergiyi dayıyor dün benzini 4.70 den aldım litresini 50 liralık koydum çeyrek depo bile etmiyor yazık gerçekten
|
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |