Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Az yakandan az, çok yakandan çok vergi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Az yakandan az, çok yakandan çok vergi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Az yakandan az, çok yakandan çok vergi
    Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 Saat 20:07

Cry 

Yeni sistemde, çarpıklık giderilerek yaşlı otonun vergisi artırılırken, çevreci araçların vergisi düşürülecek. Teşviklerle ömrünü doldurmuş araçların trafikten çekilmesi sağlanacak. Bakan Yıldız, “Çevre dostu aracın az vergi ödeyeceği, çevreyi kirletenden daha çok vergi alınacağı yeni bir sistem geliyor” dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız’dan halen faaliyette olan 16 milyonluk araç piyasasına kritik bir vergi uyarısı geldi. Bakan Yıldız, çevre dostu araçtan az, çevreyi daha çok kirletenden daha fazla vergi alınacağı bir sistem kurgulandığını söyledi. Bunu Şubat ayında yayınlanan Enerji Verimliği Strateji Belgesi’nde de bir politika kararı olarak ortaya koyduklarını vurgulayan Bakan Yıldız, bu önlemin belgede öngörülen süre içinde hayata geçirileceğini belirtti.

Enerji Bakanı Yıldız, bu uyarıyı dün katıldığı Limak Enerji ve Kalkınma Bankası enerji verimliliği kredi anlaşması töreninde yaptı. Yıldız, enerji verimliliği konusuna büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda Şubat ayında Enerji Verimliliği Strateji Belgesi’ni yayımladıklarını vurgulayarak, “16 milyon aracın harcadığı petrol türevi enerji sektöründe kullanılan petrol türevinden daha fazla. Strateji Belgesi’yle çevre dostu aracın az vergi ödeyeceği, çevreyi çok kirletenden daha çok vergi alınacağı bir sistem kurgulanıyor. Bu konuda hükümette tüm bakanlıklarla birlikte ortak bir dil kurduk” diye konuştu.

Bakan Yıldız’ın dikkat çektiği 2012-2023 yıllarını kapsayan Enerji Verimliliği Strateji Belgesi atılacak adımı şöyle anlatıyor: “Emisyon seviyesi düşük çevre dostu (yürürlükteki tip onayı mevzuatına uygun) küçük motor hacimli, yakıt pilli veya elektrikli hibrit araçların özendirilmesi ve ekonomik ömrünü doldurmuş araçların kademeli olarak trafikten çekilmesi. Mevzuat revizyonu ile Bakanlık ve Maliye Bakanlığı işbirliği ile yapılacak düzenleyici etki analizi sonuçlarına bağlı olarak ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve OECD’ye üye ülkelerdeki uygulamalar dikkate alınarak, taşıt araçlarında çevreci vergileme rejimine geçilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Maliye Bakanlığı’nın sorumluluğunda yürüyecek bu eylemle ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonuyla yürütülecek.”

24 ay içinde devrede

Belgede eylemin tamamlanma süresi 24 ay olarak belirlendi. Bu konuda belgede, “İlgili kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı hazırlıkları ve mevcut kanunlar çerçevesinde yapılabilecek ikincil mevzuat düzenlemeleri için belgenin yayım tarihinden itibaren 24 ay içinde yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu kararın içeriğiyle ilgili bakanlık yetkilileri şu bilgileri verdi:

“Uygulamanın 2 yönü olacak. İlk yönü, ekonomik ömrünü doldurmuş araçların trafikten çekilmesi sağlanacak. Bu kapsamda sahiplerine bu araçları trafikten çekmeleri ve yerine yeni otomobil olmaları halinde vergi teşviği sağlanacak. İkinci yönü ise Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin sil baştan düzenlenmesi olacak. Buna göre halen yeni araçtan daha yüksek, eski araçtan daha düşük vergi alan sistem, tersine çevrilerek, eski araç kullananlara daha yüksek, yeni araç kullananlara daha düşük MTV uygulanacak. Böylece MTV oranları, şimdiki gibi eski araçlardan yeni araçlara doğru artarak değil, azalarak gidecek.

Dizelin vergisi artacak

Araçlarda dizel-benzinli ayrımı da yapılacak. Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili vergi yasaları başta olmak üzere mevzuatın yeniden yazılması için gereken süre başladı. Bu yasal düzenlemelerin tamamı 2014 Şubat ayına kadar tamamlanmış olacak.

Fabrika bacasından yılda 1.2 milyar kwh enerji tasarruf edilecek

LİMAK Çimento, alanındaki ilk enerji verimliliği kredi anlaşmasını Türkiye Kalkınma Bankası ile imzaladı. Limak Çimento, Ankara ve Trakya tesislerindeki enerji verimliliklerinde kullanılmak üzere 2 yıl geri ödemesiz, toplam 12 yıl vadeli 38 milyon 250 bin euro kredi kullanacak.

Limak Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Türkiye’de ilk defa bir çimento fabrikası bu tür bir enerji verimliliği kredisi kullanıyor. Söz konusu yatırımların tamamlanması ile 40 MW kurulu güce sahip bir hidroelektrik santralin bir yıllık enerji tasarrufunu sağlamış olacağız. Türkiye’deki tüm çimento fabrikalarına döner fırınlarından çıkan atık ısıların geri kazanımı gerçekleştirilirse, yılda 1.2 milyar kwh enerji tasarrufu sağlanacak” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’de enerji fiyatları yüksek olduğu için doğal olarak verimliliği teşvik edici bir yapı bulunduğunu kaydetti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da şunları kaydetti: ”Bu anlaşma bütün çimento fabrika fabrikalarına örnek olacak nitelikte. Sözleşmenin doğalgaz karşılığı yalnızca 400 milyon metreküp civarında. Günlük doğalgaz tüketimimiz dün 138 milyon metreküp oldu. Bu rakam soğuğun en sert olduğu zaman 192 milyon metreküpe kadar çıktı.” 

Kaynak : http://finanshaber.mynet.com/detay/otomotiv/az-yakandan-az-cok-yakandan-cok-vergi/77319

Yukarı Dön
furkan111 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkan111 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 Saat 21:38
cok yanlıs bi uygulama.
birde bugun arkadaslar arasında konusu geçti bu uygulama ikinci vergi döneminde yururlüge giriyormus kesin ve net bi bilgisi olan var mı ?
Yukarı Dön
jack67 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı jack67 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 Saat 22:09
Bence bu uygulamaya bütün bu nedenlerin dışında dizelden gelecek vergiyi arttırmayı ve eski araç çok olduğu için gelen vergiyi arttırmayı düşünüyorlar.E tabi açık bir yerden kapatılmalı ki vatandaşa bakın bizde açık yok denilebilmeli...Saygılarımla
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
Yukarı Dön
isodogu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Temmuz - 1975

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı isodogu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 Saat 23:12
az yakan çevreyi daha az kirleten araca daha düşük vergi deniliyor buna karşın dizele daha çok vergi ,nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça... maksat geçirmek olunca bahane çok....
2006 307 1.6 HDI premium
Yukarı Dön
jack67 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı jack67 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2012 Saat 01:55
Orjinalini yazan: isodogu isodogu Yazdı:

az yakan çevreyi daha az kirleten araca daha düşük vergi deniliyor buna karşın dizele daha çok vergi ,nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça... maksat geçirmek olunca bahane çok....
++++ClapClapClapClapClapClap
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
Yukarı Dön
okan4037 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
17 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan4037 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2012 Saat 08:22
bişey demiyorum diyemiyorum... halkı gram düşünmeyen bu zihniyet allaha havale ediyorum
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
Yukarı Dön
impertore Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı impertore Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2012 Saat 15:17
Aracın yaptığı KM'ye göre  versi alınsın yha :D  Ben bi h.sonu sürüyorum oda 15-20 km ayda 100 km yi geçmiyorum . trafiği meşgul bile etmiyorum yani.. neden  sabahtan akşama kadar trafikte olan araclarla aynı vergiri ödüyorum Ouch..
308 T9 Allure 1.6 eHdi
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2012 Saat 17:11
Orjinalini yazan: impertore impertore Yazdı:

Aracın yaptığı KM'ye göre  versi alınsın yha :D  Ben bi h.sonu sürüyorum oda 15-20 km ayda 100 km yi geçmiyorum . trafiği meşgul bile etmiyorum yani.. neden  sabahtan akşama kadar trafikte olan araclarla aynı vergiri ödüyorum Ouch..

LOL mantıklı ama dediğiniz şekilde de olursa kuleden izin alırız herhalde.. 

sürücü: kule izin var mı kalkış yapıyorum
kule: çevreyolu akışkan minibüs yolu tıkalı yağış yok kalkışınız uygun  LOL LOL

Yukarı Dön
elsoberano Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2012 Saat 19:46
avrupa daki  düzenlemeye benzetilmiş ama bizim ülkemizdeki şartlar göz önüne alınmamış 0 araç fiyatları avrupa nın iki katı oradaki gibi satılsa bizde biliyoruz en fazla 5 yaşında arabaya binmeyi yapılan çalışma hiç bir açıdan ülkemize uymuyor .insanların çoğu maddi durumu el vermediği için eski araçlara biniyor yüksek vergi ödeyebilecek parası olsa zaten yeni araç alır bu ülkede herkes koleksiyoncu değil keyif için 20 yaşında araca binsin .
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
silentsorrow Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı silentsorrow Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2012 Saat 20:58
0 oto satışlarını arttırıp otomobil üreticilerinin cebini doldurmak için yapılmış bir hamleden başka hiçbirşey değil. Ortada doğa dostu milli bir otomobil henüz yokken yapılabilecek en saçma vergi hamlesi. Güzel ülkemde asıl vergi yükünü çekmesi gereken ticari vergi mükellefleri vergi kaçırmakla meşgulken değerli devletimiz cüzdanındaki açığı kapatmak için biz motorlu taşıt kullanıcılarına, cep telefonu ve internet kullanıcılarına, hane olarak (ticari değil) elektrik ve doğalgaz tüketicelerine, emekli sandığı ve sgk primi ödeyen asgari ücretliyle memura yüklenmekle meşgul. Bu tür vergi kalemlerinden ziyade ticari vergi mükelleflerindeki vergi kaçağını azaltmakla uğraşsalardı o cari açık şimdiye kadar 5 defa kapanırdı.

Düzenleyen silentsorrow - 23 Mart 2012 Saat 21:02
Yukarı Dön
aspirinxlarge Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aspirinxlarge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 Saat 00:05
Bencede bu çok saçma bari çok km yapandan fazla vergii al, bende sadece işten eve evden işe gidiyorum.  ayda 150-200 km anca yapıyorum.  Neden tüm gün gezenlerle aynı parayı veriyorum öyle yapacağınıza E-5 ' ede paralı geçiş koyun olsun bitsin.  Ondan sonra metrobüsü de 5 lira yapın hepten çözülsün sorun .  avrupaya neden özeniyosun ki avrupalımısın ki bu mantığı da anlamıyorum. Destekleyenleri hiç anlamıyorum. 
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
Yukarı Dön
okan4037 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
17 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan4037 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 Saat 12:49
arkadaşlar km ye göre ölçüm yapılmaz herkes aynı şeyden bahsetmiş ama herkes km sini düşürür illa bi yolu bulunur yani..   ayrıca avrupadaki sıfır araçlar bizim araçlarla aynı fiyat yarısı filanda değil bütün sıfır araçlar aynı fiyat aşağı yukarı araştırırsanız görürsünüz.. fiyat aynı ama avrupa insanı ile aramızda yaşam standartları farkımız var onların parası daha değerli daha az parayla daha iyi şeyler alabilirler ve ücretleri daha yüksektir.. fark burdan doğuyor.. ama bunlar için devlet hiçbir çözüm yapmıyor daha öncede yapılmadı her başa gelen kendini düşünüyor vergiyi dayıyor   dün benzini 4.70 den aldım litresini 50 liralık koydum çeyrek depo bile etmiyor yazık gerçekten
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 383 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 327 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107459 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1544 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3158 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9559 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8819 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 980 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1003 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1612 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55505 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1331 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2329 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 277 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2624 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2237 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16046 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English