![]() |
|
Ön takımmı istiyor acaba?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2012 Saat 06:53 |
Arkadaşlar merhabalar, 2003 model, 307 2.0 HDI sahibiyim. Forumda aradım ama benzer bir sorunla karşılaşamadım, eğer varsada gözümden kaçmıştır, kusuruma bakmayın. Son 2 aydır aractan gün içinde ilk çalıştırdıktan sonra hareket ettiği anda bir tıkırtı sesi geliyor, 1 ve 2. viteslerde ayağımı gazdan çekince yine aynı tıkırtı sesi var. Motor ısınınca ses gidiyor ve gün içinde bir daha gelmiyor o ses. Ta ki ertesi günkü ilk kalkışa kadar. Sanırım tekerleklerden geliyor ama tam çözemedim. Bir diğer seste yolda giderken araç sallandıkça sol ön tekerlekten geldiğini sandığım bir gıcırtı sesi. Direksiyonu çevirincede geliyor bu ses, düz yolda giderkende. Başlarda hava soğuktur, ondandır dedim ama ses gittikçe artmaya başladı. Camı açıp dinliyorum, gacır gucur ötüyor, eski amerikan araçlarından gelen ses gibi aynı. Başına gelen varmı acaba böyle bişey, çözümü nedir ??
|
|
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vites geçişlerinde sertleşme kemikleşme veya olağanın dışında hissedilen bir durum varsa şanzuman takozu olabilir. motor sarsıntılı çalışıyorsa motor kulakları/takozları olabilir. bir ihtimal debriyaj/volan belki. gıcırtı yolda giderken oluyorsa ya da tekerleği şöyle yumruklayınca oluyorsa bir civata gevşemiş olabilir. önceki aracımda aynen bir gıcırtı vardı, 3 ay sinir etti de bulamadılar, baktırmadığım yeri kalmamıştı aracın.. lpg bakımında kontrol edilirken usta farketti tesadüfen. regülatörü araca tutturan vidalar gevşemiş o sallanıyormuş. o vidaları sıkınca hiçbir gıcırtı kalmadı. bi ihtimal de amörtisör gıcırtı yapıyor olabilir. ön takımı usta lifte kaldırıp kontrol edince zaten değişecek parçaları söyler...
|
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
araçta herhangi bir tuhaflık yok, gidişinde olsun, hızlanması olsun, motor sesi, yada sarsıntısı olsun hiç fark yok. Sadece o gıcırtılar var :(
|
|
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
o gıcırtılar ön takımdaki kulelerden geliyor bi baktır ama gerek yok bence .
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
gabriel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Merhaba arkadaşın problemine benzer bir durum benim aracımdada mevcut sanırım. aracım peugeot 206 hdı 1.4 dizel..son 10 gündür falan.. örneğin aracı çalıstırdıktan sonra gaz pedalına hafiften basınca sanki iki demir birbirine sürter ya nasıl desem.gıcırtı bi ses olusuyor.gazdan çekince kesiliyor.. hareket esnasındada 1.viteste gqaza basınca oluyor.acaba nedeni ne olabilir.triger den falan olabilirmi sizce...
|
|
![]() |
|
fiveiron ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2012 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
arkadaşım benim araçtada senin anlatmaya çalıştığın durum başladı.Ben de sana anlatmaya çalışıyım.araç 206 hdi.ne yaptın çözebildin mi sorununu?Kalkarken cıkırtı gibi bir ses ve belli bir devirde debriyajdan ayağı kaldırırken gelen bir ses.cevaplarsan sevinirim.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Tıkırdı travers burçlarından gelir özellikle soğuk havalarda sert lastikle daha çok belli olur.Uğraşmayın ses gitmez.Amörtisör v.s değişimi lazım burçlarla beraber.
Gıcırtı amotisör üst tablasından geliyor gibi. |
|
![]() |
|
phoenix.1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2011 Konum: Sultangazi -İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Sesler salıncaklardan geliyor olabilir..
|
|
Peugeot 306 xr platinium (2001)
|
|
![]() |
|
fiveiron ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2012 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
arkadaşlar ben cıkırtı sesini çözdüm.aksesuar kayışındanmış.ilkönce aracı çalıştırdım sonra kayışın üzerine fısfıs la yağ püskürttüm.ses kesildi.yaklaşık bir haftadır da gelmiyor.Cıkırcıkır debriyajı kaldırırken geliyordu.Kesildi.çok şükür.bunun dışında size bir sorum olacak.geçen gün yağ değişiminde usta turbon yağ veriyor dedi.korktum bir turbocuya gittim.hiçbirşey yok dedi.turbo hortumunu çıkarttı pervanesini gösterdi.boşluk yok dedi.Aman ha her turbo arızalı diyene güvenmeyin.adamlar yolmak için kaz arıyor.
|
|
![]() |
|
soruyu yazmayı unuttum.turboyu kendimiz sökebilir miyiz.herhangi bir riski varmı?şeması varmı bilgilendirirseniz sevinirim.
|
|
![]() |
|
Bartender42 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2012 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bartender42
Turboyu neden sökmek istiyorsun arkadaşım? Sökülür Tabiki neden sökülmesin... şemasına sanırım gerek yok, ön bölümdeki aluminyum kaplı keçeyi çıkarınca gayet net bir şekilde gözükür vidaların yerleri, işine yarıyacak uzun sağlam yapılı ALYAN Takımı ile bu sorunu çözebilirsin...
|
|
Peugeot 206 1.4 HDI XT
2005 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |