![]() |
|
BEYİN KİTLEMESİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sefa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2012 Konum: K.MARAŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2012 Saat 15:50 |
ARKADAŞLAR PEUGET 307 MARKA 2006 MODEL ARACIM MOTOR KİTLEDİ.KAPORTACI USTA ARACIN KAPORTASINI ÇEKTİRİRKEN OLMUŞ DEDİ KENDİ. SERVİS MOTORDA Kİ SORUNUN ELEKTRONİK OLDUĞUNU FABRİKA AYARLARINA DÖNÜNCE DÜZELECEĞİNİ SÖYLEDİ. BU GİBİ DURUMLARDA ARAÇ ARIZAYI TEKRAR EDİYOR MU YADA BU ARIZA BAŞKA ARIZALARA SEBEBİYET VERİYOR MU? (ÖRN: CAMLAR SENSÖRLER YADA HERHANGİ BİŞEY)
|
|
![]() |
|
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Darbe sensörüne bi bakın öncelikle, herhangi bir darbede kitler aracı.. marş basar ama motor calısmaz bilginiz olsun
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
beyine reset atılıcaksa arıza yuksek ihtimalle tekrarlamaz
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
sefa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2012 Konum: K.MARAŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
EVET BEYNE RESET ATILACAKMIŞ. BENİM KORKTUĞUM ŞEY ARIZANIN TEKRARLAMASI YADA BAŞKA ARIZALARA SENSÖRLERE YADA DİĞER ELEKTRONİK AKSAMLARDA ARIZAYA SEBEP OLMASI KISACA LAŞKA OLMASI.
|
|
![]() |
|
estair ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2011 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
beyne nasıl reset atılıyo fikir verebılecek bırı varmı servıse gitmek sartmı
|
|
106 xr 1994
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Reset dediginiz islem akunun kutup baslarinin prosedurune gore sokulup takilma islemidir. Yukarida bahsedilen islem ise BSI'da ya da ECU'da PP2000 ile sonradan yapilan degisikliklerin baslangic ayarlarina geri dondurulebilmesi icin yapilan fabrika ayarlarina geri donus islemidir ve birbirlerinden farkli islemlerdir. Bu islem icin servise gitmeye gerek yok eger elinizde PP2000'iniz varsa ![]() Düzenleyen koliva - 27 Şubat 2012 Saat 22:45 |
|
![]() |
|
scorpions_64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ahh ahh ne bu kaportacılardan çektiğimiz. kısacası sanayiden çektiğimiz diyelim. kardeş öncelikle geçmiş olsun sorununu yeni okudum. geçenlerde aracın ön tanponunu değiştirtmek için aracı kaportacıya bıraktım. herşey iyi hoş aracı çıkardım, ertesi gün aracı çalıştırmak istediğimde bizim hararet ibresi anlık yükselip alçalıyo dedim ne oldu bu araca hemen kontağı kapatıp suyunu falan kontrol ettim herşey normal tekrardan çalıştırmak istediğimde aracım çalıştı lakin o gün akşamında bir daha çalışmadı. 2 aydır araştırmam sonucu bizim arıza beyinden çıktı ve tamire gönderdim. bugünde yarında gelir diye tahmin ediyorum artık hayırlısı...
|
|
206 gti 2.0 2000
|
|
![]() |
|
peugeotlarda bi çok sey psikolojik tabiri caizse :) aracımı lifte kaldırttım indirdiğimde abs devre dışıydı 1-2 kontak kapatıp açınca herşey süt liman olmuştu :)
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
scorpions_64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
valla bu dediğin doğru, küçükte olsa hergün yeni bi arıza buda zaten araçtan soğumaya yetiyo insan...
|
|
206 gti 2.0 2000
|
|
![]() |
|
cinecommentator ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cinecommentator
psikolojik değil..KRONİK...araç hastalıklı DNA sı bozuk geliyo memlekete..kısa bir anı..bi abs yi deniyeyim dedim adanada ..hafif hafif 2 çöktüm frene baktım airbag faulty yazıyo..muhahah..
şayet BSI falansa bu arızanının temeli ki işallah değildir..kesin aracının BSI si zamanında tadilat görmüştür..
|
|
peugeot 307 sw xr 2004
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
darbeye bağlı olan bir sorun olabilir beyin kendini ve motoru korumaya alıp kitleme yapar (bildiğim kadarıyla ) serviste fabrika ayarlarına dönmesi lazım yani resetlenmesi lazım
|
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21735&PID=350175
|
|
![]() |
|
zerzevat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2013 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
arkadaşlar benim de araç bir senedir tekliyor zamanlı zamansız stop ediyordu.
1 ay önce otoparka çektim. 1 saat sonra döndüm bir daha çalışmadı. detayları diğer konularda yazdım. benim beyin de kilitlenmiş. ama servis resetleyemedi. işin detayını bilen var mı? ateşlemiyor. marş benzin, pompa, krank sensörü hepsi tamam. ateşleme yok. beyin değişecek deniliyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
öncelikle geçmiş olsun...servis beyin resetlemesinle uğraşmaz sadece değiştirir. zamanında aracımda senin aynı arıza sonucu baya uğraşmıştım. sonuç olarak beyini tamir ettirdim. aracınızın modeli nedir? 206 gti ise elimde yanlış teşhis sonucu almış bulunduğum 1 adet beyin var özelden görüşelim.
|
|
206 gti 2.0 2000
|
|
![]() |
|
zerzevat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2013 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
teşekkür ederim. kafamda komple set değişimi var. çıkma ile....
araç 1.4 bva 2004 model. sagem s2000 beyin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
rica ederim, yok elimdeki gti beyni, marka da marelli olmaz senin araca.
|
|
206 gti 2.0 2000
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |