![]() |
|
otomatik şanzıman |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
YUNNES37 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 Saat 10:19 |
|
selamlar
otomatik 2000 model peugeot 306 aracımla dün yokuş yukaru çıkarken birden kar ve spor modu lambalarıda yanmaya başladı ve aracın gidişi bayıldı. sağa çektim stop ettim çalıştırdım düzeldi. acaba nedendir. birde bu şanzımanın bakımı için ne yaptırmam gerekir. geri kaçırması falan yok ama bakım gereklimi?
|
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kar ve spor modunun yanıp sönmesi arızanın oldunu gösteriyo ikaz veriyo bendede olmuştu 3 ay önce selenoidleri değişmen gerekiyo ayrıca ihmalde etme şanzımana zarar veriyo daha büyük masraf açar
Düzenleyen fTh206 - 21 Şubat 2012 Saat 11:05 |
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
![]() |
||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
|
selenoid değişimi gözükmüş size.
|
||
![]() |
||
YUNNES37 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
|
anladım bu iş için ne ustasına gitmek gereklibirde bu işin maliyeti nedir.
|
||
![]() |
||
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
|
Benimki de yapıyor.Özellikle yokuş çıkarken;soğuk havalarda yada motor soğuk iken yapıyor.motor sıcak iken yada havalar sıcak olduğunda bu sorunu vermiyor....bazı arkadaşlar selenoidler değiştikten sonrada aynı hatayı veriyor diyorlar.Kışın o yüzden bende fazla zorlayamıyorum aracımı...
|
||
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
||
![]() |
||
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
|
Valla araçtan soğudum.satacağım
![]() |
||
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
HONDA CİTY 1.4 ES
||
![]() |
||
yigiteroglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigiteroglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşım geçmiş olsun. Arıza sürekli olarak kendisini gösteriyorsa arkadaşlarında dediği gibi elektronik vanaların değişmesi gerek. Ancak birkerelige mahsus yaptı ise hiç kurcalama hava şartlarından yada sürüşten kaynaklanan bir problemden dolayı güvenlik açısından şanzuman kendini kilitlemistir. Vites geçişlerinde vuruntu yoksa aracın hafif dik rampalarda geri kaçırmıyorsa korkacak bişey yok. Yalnız tavsiyem şanzuman yağını değiştirmendir. Servisler fabrika çıkışlı bir yağdır deselerde forumda hemen hemen herkez değiştirilmesi yönünde.
|
||
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
Sıkıntıyı en ucuzdan pahalıya doğru yapınız. Bence yağ değişimi ile başlamak en güzeli. Ayrıca kar ve spor ışığı yandıysa bu arıza var anlamına gelen bir mesajdır ve arıza kaydını oluşturmuş olması gerekiyor. Aracı bilgisayara bağlayıp arıza kodundan soruna ulaşabilirsiniz.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Hosgeldin Metin ![]() |
||
![]() |
||
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
|
selenoid yagını degıstır sorun cozulur ama sakın ıhmal etme sonra uzulursun
|
||
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
Hoş bulduk sayın abim.
![]() |
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
|
selenoid yağı derken, şanzıman yağını mı kastediyorsunuz?
|
||
![]() |
||
murty973 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2012 Konum: Küçükyalı / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
|
Arkadaşlar Merhaba,
Benim 106'nın otomatik vites beyni orjinal çıkmadı. Sanırım Reno9 dan uyarlamışlar. Araba şimdi rokete geçmiyor. Ucuz yollu nerden bulabilirim parçayı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. 1999 Peugeot 106XR 1.4i automatic |
||
106 FoReVeR
|
||
![]() |
||
|
Bostancı sanayide Gün Otomatik şanzıman var Avni usta. Onunla görüşmediysen bir görüşmeni tavsiye ederim.
|
||
||
![]() |
||
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
|
şanjuman yagını degiştir.
|
||
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
||
![]() |
||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
|
sakın sorun delenoidlerde zannedip değiştirme. benim araba da 406 otomatik dizel. sıkısınca ve yag ısınınca yapıyor değiğini sorun kesinlikle selenodde degil.
2 şanzuman ustasına gittim çok güzel şanzuman dedi bana. bir baska 307 kullanan forum üyesi ise garibim değiştirmişm selenoidleri ve baska parçaları yine aynı yine aynı sakın sazan gibi atlama ustana git baska ustaya git. kafana yatrsın seninde
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |