![]() |
|
Otomatik vites şanzuman yağı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yigiteroglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigiteroglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 Saat 17:42 |
Merhaba arkadaşlar. Imzamdaki aracımda otomatik vites şanzuman yağını değiştirmeyi düşünüyorum. Herhangibir sebebi yok vites değişimlerinde falan sorun yaşamıyorum ancak birtane usta 80.000de bir değiştirmen lazım yoksa şanzuman arıza çıkarır 2000lira masraf çıkar dedi. Servis şanzuman yağı kesinlikle değişmez fabrika çıkışlıdır diyo. Iki arada bir derede kaldım. Sizce şanzuman yağı değişmeli mi? Aracım 151.000km de. En azından sadece şanzuman yağı seviyesini kontrol ettirip gerekiyorsa ekleme mi yapılmalı. Benim mantığıma göre yağ ömrünü zamanla tamamlar. Servis usta para kazanmak için değiştirelim diyordur diyo ustada değiştirmezsen araç şanzumanda büyük arıza verir şanzuman olduğu için sende herhangi bir ustaya götürmez servise götürürsun serviste bu şekilde parayı kaldırır diyor:) Vallahi ben işin içinden çıkamadım. Yardımlarınızı rica ediyorum. Buradan çıkacak değerli yorumları göz önüne alarak kararımı vereceğim. Saygılarımla.
|
|
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kesinlikle ve kesinlikle degistirilmeli. Bu konu su goturmez bir gercek ancak kac kilometrede bir degistirilmesi gerektigi konusunda farkli gorusler var. Dusunceme gore minimum 40 bin maximum 60 binde bir degistirilmesi gerekir. Degistirilirken mutlaka onerilen sanziman yagi konulmalidir. Baska yaglari kabul etmez, ustune ustluk zarar verir.
|
|
![]() |
|
artes34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2011 Konum: İST/Fındıkzade Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
Hiçbir yağ ömürlük değildir bu yüzden şanzıman yağınızı değiştirmeniz sizin yararınıza olacaktır.
|
|
Peugeot 308 1.6 VTI Envy 2011 Model Benzin Beyaz
Peugeot 206 X-design 2005 Model Gri 1.4 Benzin Peugeot 206 XT 2003 Model Gümüş Gri 1.6 Benzin (İlk Göz Ağrım) |
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
aracınızın fabrikada önerdiği yağı kullanın ekleme yapmayın kesinlikle yağı yenileyin en sağlıklısı budur.
|
|
![]() |
|
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
![]() ![]() ![]() ![]() |
benim viteslerdede sıkıntı yok ama şanzıman yağı ne zaman değişti yada değiştimi bilmiyorum araç 133000 de sadece yağ değişimi varmı yoksa bu selenoid filandamı değişcek birde sıkıntı yok açıkçası şanzımanı açtırıp oynattırmak istemiyorum çünkü formda görüyuoruz adam yağ değiştirmiş üstüne daha önce olmayan onlarca sorun çıkmış ????
|
|
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Sevgili AL4 ustadi Metin der ki: Sanziman yagi 30 bin kilometrede bir degistirilmeli. Zaten yagi degistirdiginizde aracin beyninde normal bakim icin olan sayactan farkli olarak ikinci bir sayac olur ve o sayac resetlenir. Resetlendiginde ise 32999 km'dir. Bu sayacin durumunu ancak aracinizi bilgisayara baglatarak ogrenebilirsiniz. Yag olarakta varsa ESSO LT 71141 ya da mobil LT 71141 kullanılmasi gerekir. |
|
![]() |
|
yigiteroglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigiteroglu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaşlar. Sizlerin tavsiyesi üzerine aracımın şanzuman yağını özel serviste komple değiştirdim. Vites geçişleri öncedende maşallah güzeldi şuanda güzel ama sanki araba resmen kayıyo çok güzel gidiyo ve çekiş arttı. Ama tabi ilavetten gaz kelebeğide temizlenmişti çekişteki performans ondan da kaynaklanıyo olabilir ama vites geçişleri sanki biraz daha yumuşamiş gibi geldi. Ama şuda bir gerçek eski şanzuman yağının çamurdan farkı yoktu. 3.5 litre şanzuman yağı eklediler umarım yanlış birşey olmaz. Bence kesinlikle değiştirilmesi gereken bir yağ.
|
|
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
|
|
![]() |
|
Eger soyledigim yaglardan birini koymuslarsa sorun olmaz. Olursa bile emin olun ki o sorun yagi degistirmemis olsaydiniz o zamana kadar coktan olmus olurdu. Gecmis olsun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |