Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Motor ariza lambası.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Motor ariza lambası.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cezam_876 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cezam_876 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Motor ariza lambası.
    Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 Saat 08:44
Merhaba Dün 206 1.4 benzinli aracımın motor arıza lambası yandığı için tamirciye götürüp soruna baktırdım ve Lpg yüzünden yandığını söyledi bende silmesini rica ettim .. tamirci reset atdıgında  motor arıza lambası söndu ama lpg çalısmaz hale geldi ve aracımda çalışmadı  .usta sonrasında akü başlarıyla biseyler yaptı orasına dikkat edemedım sonrasında arabam yenıden çalıştı ama motor arıza lambasıda yenıden yanmaya başladı yani silemedik. bunun devamında arabamdakı tarih saat yazan yer resetlendı yenıden tarih ve saati düzeltemedım nerden duzeltıldıgını bılmedıgımden ve eve gıddıkden sonra gerı gerı gelırken geri vites lambasının yanmadıgını fark ettım bu sorun resetlenmeyle alakalı olabılırmı acaba ve motor arıza lambasını resetlemek arabada negıbı aksamlarında resetlenmesını yada çalışmamasına neden olabılır..
Teşekkurler..
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 Saat 09:35
Arizayi silerken gordugu hata(veya hata kodu) neydi?

Tarih ve saatin resetlenmesi ustanin aku kutup baslarini sokup taktigindan dolayidir. Geri vites lambasinin ise bunlarla bir ilgisinin oldugunu dusunmuyorum. Oncelikle bir sigortasini kontrol ediniz.
Yukarı Dön
cezam_876 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cezam_876 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 Saat 09:38
peki tarıh ve saati yenıden nasıl duzeltırım yanıp yanıp sönuyor suan  saat ve tarıh ayarsız. aracımı yenı aldım sag ve sol kösesınde 2 tane tuş var ama bastıgımda birşey olmuyor.
ilginiz için tşk
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 Saat 10:12
Sag tarafta kalan tusa uzunca basin. Sonra yanip sonmeye baslayacak ve sol taraftaki tus ile ayar yapacaksiniz.

Bu arada kendinizi tanitmadiginiz goruyorum ki forum kuralidir. Asagidaki linke bir ugrayiniz lutfen.
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz

Birde arac bilgilerinizi imza bolumune yazarsaniz bir sonraki sorunuzda tekrar yazmak zorunda kalmazsiniz. Tesekkurler.
Yukarı Dön
hamham Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Mayıs - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hamham Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 Saat 14:43
eğer aracınızdaki motor ışığını kapatmak istiyosanız bi 40-50 km sadece benzinle çalıştırın bu olay ışığın 3-4 ay sönmesini sağlar her yandıkça bunu yaparsanız kafanız rahat olur
2005 206 XT 1.4 SİYAH atiker lpg
Yukarı Dön
TunaKarahan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı TunaKarahan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2012 Saat 19:59
Orjinalini yazan: hamham hamham Yazdı:

eğer aracınızdaki motor ışığını kapatmak istiyosanız bi 40-50 km sadece benzinle çalıştırın bu olay ışığın 3-4 ay sönmesini sağlar her yandıkça bunu yaparsanız kafanız rahat olur

iyide ya arıza ciddiyse.Bişey olamazmı
Yukarı Dön
selkentli Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selkentli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2012 Saat 11:15
bende 307 xt var, kasım 2011 de aldım aldığımdan beri motor arıza lambası lpg den dolayı yanıyor, antipollition fault hatası veriyor, ve hiç lambayı sildirmedim, bnden önceki sahibi 2,5-3 yıldır aynı şekilde kullanmış, eğer herhangi bir yerinde hata yoksa sadece eksoz hava kirliliği önleme sisteminin gaza uyum sağlamadığından yanıyorsa, bırakın yansın, size de motorada zararı yok, dediğim gibi bnm ki lpg de kullandığım sürece yanıyor, kasımdan beri bi kere söndü kendiliğinden :))
# selkentli #
Yukarı Dön
106fb Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 106fb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2012 Saat 11:31
Orjinalini yazan: TunaKarahan TunaKarahan Yazdı:

Orjinalini yazan: hamham hamham Yazdı:

iyide ya arıza ciddiyse.Bişey olamazmı
Siz en iyisi lpg işini düzgün yapan peugeot dan anlayan  bir yere uğrayın ve fakir zengin karışım ayarını yaptırın bu şekilde sönmesi lazım.
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 454 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 256 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 4972 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 553 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 368 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 571 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 183 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 535 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 748 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2165 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 986 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5416 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4729 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1895 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 500 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2129 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37109 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 107632 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 3327 3 Serdar102
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Burak307xsi 1
Saido26 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English