![]() |
|
206 otomatik vites fren sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
condor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2012 Konum: aaa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 Saat 01:12 |
|
arkadaşlar 2005 model peugeot 206 otomatik vites aldım eşimden dolayı otomatik vites aldık normalde otomatik vitesli araç hiç kullanmadım.aldığım araçta frene basınca araç durmaya yakın hafif bi ses geliyo sanki sürtünme gibi manuel viteste frene bastığın zamanki gibi temiz bi duruş olmuyo bu olay sadece araç durmaya yakınken mesela hızı10km hız ile 0 km hız arasında oluyo bu neden kaynaklanyo olabilir?
|
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bu dediğiniz ses ciyk diye balatadan gelen ses ise balata bitmeye yakın olabilir baktırın. balatanız yeni olsa bile bitik olmasa bile artık yeni nesil araçlarda ve yeni imal edilen balatalarda bu ciyk sesini duyarsınız daha öncede yazmıştım sizide bilgilendireyim eskiden balatalarda asbes oranı yüzde 10 12 civarıydı balataların içinde küçük parçalar halinde demir ve metal parçacıklar var asbes sürtünmeden dolayı sesi kesen veya en aza indiren konum halindeydi şikayet üzerine (kanserojen madde olduğu için ) tüm araçların balatalarında asbes oranı yüzde 3 e düşürldü ve bizde frene bastığımızda ciyaklama sesini duymaya başladık genelde çok yavaşken durmaya yakın bu sesi duyarız ve hafif frenlerde genelde balatalar ısınınca ses bir nebze olsun kesilir eğer sizin ses fren balatalarından geliyorsa korkulacak birşey yok içinizin rahat etmesi için balatalarınızı kontrol edin. eğer dediğiniz ses ile alakalı bir durum değil ise sorunu yazın (mekanik veya şanzıman gibi yerden gelen ses ) yardımcı olalım geçmiş olsun.
|
||
![]() |
||
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
|
Fren balatalarını ve arka kampana balatalarını kontrol ettirin.Ön disklerde ömrünü tüketmiş olabilir.
|
||
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
||
![]() |
||
condor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2012 Konum: aaa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
|
hocam kusura bakmayın forumda da otomatik vites araba konusunda da biraz yeniyim eski konuları çok fazla araştıramadım google dan biraz arama yaptım soruma cvp bulamadım onun için burda yazayım dedim...hocam aynen dediğin gibi hızlı giderken sorun yok yavaşlayınca genelde ışıklarda durmaya yakın bu sesi veriyo baltalara baktırıcam büyük ihtimalle sorun dediğin gibi ama ben diğer yeni araçlarda hiç bu sesi duymadım yani bunun bi çözümü falan yok mu 2012 model yeni bi araç alıyorsun mesela diyelim ve fren yaparken böle sorun oluyo birazcık rahatsız edici deil mi bu? balatalarım yeniyse bu işin bi çözümü var mı hocam?
|
||
![]() |
||
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
|
Evet rahasız edici bir durum ama yapacak bişey yok kronik sorun.Ayrıca yeni disk yeni balata olsa bile tamamen yavaslarken araç duracak zamanı ses yapabiliyor.Şans bazende böyle sıkıntı olmuyor.Ama balataları kontrol ettir,ayrıca orjinal malzemeden şaşma.
|
||
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
||
![]() |
||
|
teşekkürler hocam yardımlar için bakalım bi ustaya göstereyim o ne diyecek...
|
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|
hocam dediğim gibi sıfır balata taktırtsan orjinal bile olsa komple fren sistemini sıfırlasan bile bu sesi duyarsın sadece rahatsız edici bir ses onun haricinde korkulacak bir sorun veya bir arıza yoktur emin olun ama siz tabikide frenlerinize baktırtın güzel bi kontrol ettirin. bu ses tamamiyle fren balatalarındaki asbesin düşürülme sebebiyle olan bir ses |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |