![]() |
|
Bu far muayeneden geçer mi? (VİDEO) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2012 Saat 23:29 |
|
Bu far araç muayenesinden geçer mi? Farın etkisini herhangi bir şekilde kısıtlamıyor. Ama görüntü iyi değil pek. İçinde buhar var gibi, ve dışarıdan da yıpranmış?
|
||
![]() |
||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Fotoğraf da ekledim, ön sağ far. fotoda solda kalan..
|
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|
dostum eğer far güneşten solup rengini buharlaşmış gibi yapmışsa değiştirmene gerek yok çözümü çok kolay oto kaportacıya götürüp en ince zımpara ile zımparalayıp pasta cila atıyorlar sıfırdan farksız oluyor
|
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|
![]() |
||
|
bunu ben de yapabilir miyim yahu. harika gözüküyor :)
|
||
![]() |
||
|
Bunu her kaportacı yapıyor mu ya? bir de hafiften buhar da alıyor içine. Onu nasıl engelleriz?
|
||
![]() |
||
|
su alması veya buhar yapması farda hava alan ve su alan bir yer var farın sökülmesi için kaportacıda tamponun sökülmesi lazım etrafına (siyah slikon ) çekerseniz keser ama önce hava alan yeri tespit etmelisiniz. far parlatma işini hemen hemen tüm kaportacılar yapar
|
||
![]() |
||
|
çok teşekkürler ya, çok makbule geçti valla..
|
||
![]() |
||
|
biraz daha dikkatli inceledim resim ve videodan anlamak zor farınızın su alma sebebi arka tarafından ( ampüllerin giriş tarafı ) plastik bir parça var o yerinden çıkmış olabilir veya gevşemiş olabilir önce oraları bi kontrol edin önce elektirikçiye gösterin eğer far çeversinden su alıyorsa tampon sökülmeden halledilecek bir iş ise sökmeye gerek kalmadan tamiri yapılır. far parlatma en kolayı o konuda bi sıkıntınız olmaz.
|
||
![]() |
||
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
|
geçer dostum güvenebilirsin 2012 yılında hafif kusura geçirdiler
|
||
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
||
![]() |
||
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ya da ampül tipini değiştirmiş olabilir misiniz?
Hava alan far buhar yapmaz bu arada.
|
||
![]() |
||
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
|
Güzel teknik aslında zimpara pasta kolayda far tanpon sökme işi ustalık ister
|
||
![]() |
||
|
Far muayeneden geçti. bir sıkıntı olmadı. Muayene sonrası bir kaportacıya bunu yaıp yapamayacağını sordum. Yapamayacaklarını söyledi. Yapsalar da sıfır gibi olmaz dedi. İnternette fotoğraflarını gördüm dedim. İnternette gördüklerine inanma dedi :)
|
||
![]() |
||
acad ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ekim - 1963 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
|
farlarını temizletmeye ver, silikonlarını sökmeden özel bir solüsyonla içini temizliyorlar ilk günkü gibi oluyor,kendi aracıma Ankara'da 100 TL. ye yaptırdım, ilk günkü gibi oldu,silikonlarını açmadıkları için içesinde buharlaşmada olmuyor,far içi temizliği dersen yapan kişileri bulursun.. |
||
2007 307 1.6 HDI XS
|
||
![]() |
||
|
ben bırak kaportacıyı çıkmacıda gözümle şahit oldum adam 10 dakkada farı sıfır gibi yaptı bugünde ustanın dükkanında çay içip muhabbet yapıyorduk 307 geldi farlar resmen yakıyor yenimi diye sordum yok parlatma yaptım kaportacıda dedi bence sen o kaportacıya pek inanma yanlış bilgi vermek istemem ama sanırım 3000 numara zımpara yanlız zımpara suda olucak yarım kova su suya batırıp batırıp zımparalıyorlar sonra pasta cilayı yayıp makineyle iyice üstünden geçiyorlar internetten araştırma yaparsan far parlatma için cilalar var artık belki zımparaya bile gerek kalmaz |
||
![]() |
||
|
alla alla yaa. kesin yaptırmam lazım o zaman. nerede yaptırabilirmi acaba. istanbul - bahçelievler civarında, bu işi uygun bir fiyata yapabilecek bir yer var mıdır acaba...
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |