Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Pejo 307 - Motordan Gelen bu ses normal mi?(VİDEO)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Pejo 307 - Motordan Gelen bu ses normal mi?(VİDEO)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Pejo 307 - Motordan Gelen bu ses normal mi?(VİDEO)
    Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 10:21
Aracımın sağ ön (krank kasnağı tarafından) tarafından gelen garip bir ses farkettim. bunu videoya kaydettim, bir bakar mısınız bu ses normal mi diye.. Değilse sorun nedir? Daha önceki 307'mde bu ses yoktu..

Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 12:03
peki bu ses olurken sesle bağlantılı şekilde motor devri düşüp kalkıyormu?
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 12:24
aracım otomatik, ve araç rölantideyken bunlar oluyor. açıkçası içeri girip bakmadım. devir düşüp kalkıyorsa ya da kalkmıyorsa bu neye delalet eder?
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 12:28
o zaman bir onu kontrol edin bakın bakalım bu ses olunca devir übresinde oynama oluyormu.Birde gaz verince mesela 2000 devirde boşta çalışırken geliyormu.BUnları söyle inşAllah tedavin bende.Wink
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 12:49
tamam, ben ilk fırsatta bakacğağım. siz yine de eğer dedikleriniz oluyorsa ne olduğunu söyler misiniz. çok merak ettim.Clap
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 13:04
olmuyorsa kayışın ötüyor abim.WinkYa kayış spreyinden süreceksin yada kayış değişeceksin.Ha dediklerim oluyorsa daha detaylı incelenmesi lazım.Gecikmeden ustaya göstermek gerek
Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 13:12
Bu motor dizel gibi mi çalışıyor  yoksa bana mı öyle geldi.Motor devrinde bir düzensizlik var sanki.Ermm

Ses kayış sesi olabilir.Kayış yalpa yapıyor olabilir.Smile

Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 13 Şubat 2012 Saat 13:14
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 13:16
hafif bir ses var evet abim araç çalışırken.Wink
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 13:34
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Bu motor dizel gibi mi çalışıyor  yoksa bana mı öyle geldi.Motor devrinde bir düzensizlik var sanki.Ermm

Evet, kayıştan ses geliyor gibi. Aynı zamanda son zamanlarda da dizel gibi ses çıkartmaya başladı ara. Soğuktan olabilir dedim. Motorun çalışmasında bir düzensizlik olabilir, o rölantide çalıştığından kaynaklanıyor  da olabilir. bu arada kayış derken hangi kayışı kastediyorsunuz? 
Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 13:38
Orjinalini yazan: kuantum kuantum Yazdı:

Evet, kayıştan ses geliyor gibi. Aynı zamanda son zamanlarda da dizel gibi ses çıkartmaya başladı ara. Soğuktan olabilir dedim. Motorun çalışmasında bir düzensizlik olabilir, o rölantide çalıştığından kaynaklanıyor  da olabilir. bu arada kayış derken hangi kayışı kastediyorsunuz? 

Alternatör kayışı yani V kayışından ona bir baktırın isterseniz.Triger kayışı bu şekilde ses çıkartırmı onu bilemem.Smile
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 13:45

Orjinalini yazan: kuantum kuantum Yazdı:

Alternatör kayışı yani V kayışından ona bir baktırın isterseniz.Triger kayışı bu şekilde ses çıkartırmı onu bilemem.Smile

sorun alternatör kayışından olabilir.Duruma göre bakılır.Smile
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 16:08
Rolanti dengesiz.Yarım depo benzinle bir süre benzinde binin aracınıza.Düzelmezse lpg rolanti ayarı yaptırın.
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 16:21
Orjinalini yazan: laedri laedri Yazdı:

Rolanti dengesiz.Yarım depo benzinle bir süre benzinde binin aracınıza.Düzelmezse lpg rolanti ayarı yaptırın.
rolantiyi dengesiz gösteren kayış seside olabilir.Bende sizin gibi düşündüm haklısınız ancak devir saatinden bakılarak belirlense çok daha güzel olacak.Thumbs Up
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 17:48
Valla şimdi dışarı çıkıp kontrol ettim son durumu. Şu an videodaki o ses kaybolmuş. devire baktım. devirde de en ufak bir oynama yok. Durum sabit. Bu durumda bu ses ne ile alakalı olabilir.

Şunu da not olarak ekleyeyim, bu videoyu çektiğim zaman benzinim bitmişti, evin önünde kalmıştı araba. Benzinciye gidip 5 litre benzin koydum, onunla bile zor çalıştı araba. Arabayı zar zor çalıştırdım. Biraz bekledim, aracım otomatik olarak LPG ye geçti. O sırada da bu videoyu çektim. Bu sesi kaydettiğimde araç LPG ye geçmişti..
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 19:45
kayışın ötüyor büyük ihtimal.Başka birşey olsaydı devamlı olurdu.Yanlız sen motoru bir ustaya doğru çalışıyormu diye kontrol ettirsen iyi olur.Kulağıma hiç sesi iyi gelmedi.Wink
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 23:20
Arkadaş aracından çıkan o sesi aslında bilmeden kendisi oluşturmuş.Benzin bitmiş,benzin pompası sapıtmış,rolanti şaşırmış.Ama bir sür sonra benzine doyunca düzelmiş.Bütün bunların tabi teknik açıklaması vardır.Araçta böyle bir sorun yaşamak istemiyorsanız,enjektörlerinizi tıkamak istemiyorsanız depoda çokça benzin olsun.
Yukarı Dön
ByHack Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Ocak - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ByHack Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 23:27
eğer LPG'ye yeni geçtiyse ve motor soğukken böyleyse bu rolanti dengesizliği olabiliyor. Bunun sebeplerinden en başta bujiler-buji kabloları ve LPG filtresi geliyor. Sürekli yapmış olsaydı yani motor ısındıktan sonra da yapsaydı LPG kalibrasyoundan da olabilir diyecektim. Kayış sesi rölanti dalgalanmasında ve özellikle soğukta standart rolanti devirinin altında normaldir diye düşünüyorum, çünkü bu durum bende de olmuştu ve bujileri değiştirmediği için zaman zaman tekrarlanıyor(benzinde veya motor ısındıktan sonra sorun yok) İlk çalışırken ve dalgalanma olurken hafiften bi cıyk sesi de gelebiliyor. Ayrıca gaza ani bastığında motor boğuluyormuş gibi bir durumda olması lazım. Ama yukarıda arkadaşların da dediği gibi motor sesi vs neyse artık bir ustaya gitmende fayda var. En azından dediğim yerlerden mi onuda teyit edersin:) hadi kal selametle...

Düzenleyen ByHack - 13 Şubat 2012 Saat 23:29
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
Yukarı Dön
by_nefretimsin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı by_nefretimsin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2012 Saat 01:09
slm aracın estantik kayış bilyası olabilir kayışından sanmıyorum benzinden yapmaz ustaya göster
Yukarı Dön
ismail özdemir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
26 - Mart - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismail özdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2012 Saat 10:19
kayış sesi değil ama bu soğuklar başlayalı bu dizel gibi gelen hırıltılı motor çalışması bendede var ama rolanti sorunu filan yok sadece ses bende pek üzerine düşmedim zaten monifoltun ordada eksozda patlak var sanırım ordan oldugunu dusundum ama dizel gibi gelen hırıltı aynen bendede var
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
Yukarı Dön
emin15 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
10 - Temmuz - 1969

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emin15 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2012 Saat 22:06
motor devrinin inip yükselmesi gaz kelebek gövdesi kirlenmiş temizle rölantide duramıyor genelde soğukken yapar.motordan gelen ses ise alternatör kayışını söküp tekrar çalıştırman gerekli ses devam ediyorsa tiriger kayışı veya devirdaimdendir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Adblue seviyesini Kaç litre nasıl öğrenirim artık son mesaja git 259 0 Lepromer
konu icon 208 Yağ Azaltma Problemi son mesaja git 6085 8 selahattnsahman
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 36420 23 delroy
konu icon Peugeot 307 motor değişimi son mesaja git 132 0 delroy
konu icon Kaput amortisörü son mesaja git 2618 0 Abdullah B.
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 8141 19 talip206
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 4107 2 konfor
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 7864 7 konfor
konu icon Gec calisma benzin pompa aorunu son mesaja git 247 0 Arslanalp2000
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2779 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 154 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 12225 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 2937 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 419 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 230 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 2931 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 365 0 Bayram 0816
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 199 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 2839 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 2906 0 selahattnsahman
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 4
talip206 4
delroy 2
TİMSAH 71 2
kralex18 2
konfor 2
Abdullah B. 1
eRRoR 1
Lepromer 1
ErkamC 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English