![]() |
|
Pejo 307 - Motordan Gelen bu ses normal mi?(VİDEO) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 10:21 |
||
Aracımın sağ ön (krank kasnağı tarafından) tarafından gelen garip bir ses farkettim. bunu videoya kaydettim, bir bakar mısınız bu ses normal mi diye.. Değilse sorun nedir? Daha önceki 307'mde bu ses yoktu..
|
|||
![]() |
|||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
peki bu ses olurken sesle bağlantılı şekilde motor devri düşüp kalkıyormu?
|
|||
![]() |
|||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
||
aracım otomatik, ve araç rölantideyken bunlar oluyor. açıkçası içeri girip bakmadım. devir düşüp kalkıyorsa ya da kalkmıyorsa bu neye delalet eder?
|
|||
![]() |
|||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
||
o zaman bir onu kontrol edin bakın bakalım bu ses olunca devir übresinde oynama oluyormu.Birde gaz verince mesela 2000 devirde boşta çalışırken geliyormu.BUnları söyle inşAllah tedavin bende.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
tamam, ben ilk fırsatta bakacğağım. siz yine de eğer dedikleriniz oluyorsa ne olduğunu söyler misiniz. çok merak ettim.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
olmuyorsa kayışın ötüyor abim.
![]() |
|||
![]() |
|||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Bu motor dizel gibi mi çalışıyor yoksa bana mı öyle geldi.Motor devrinde bir düzensizlik var sanki.
![]() Ses kayış sesi olabilir.Kayış yalpa yapıyor olabilir. ![]() Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 13 Şubat 2012 Saat 13:14 |
|||
![]() |
|||
||
hafif bir ses var evet abim araç çalışırken.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Evet, kayıştan ses geliyor gibi. Aynı zamanda son zamanlarda da dizel gibi ses çıkartmaya başladı ara. Soğuktan olabilir dedim. Motorun çalışmasında bir düzensizlik olabilir, o rölantide çalıştığından kaynaklanıyor da olabilir. bu arada kayış derken hangi kayışı kastediyorsunuz? |
|||
![]() |
|||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
||
Alternatör kayışı yani V kayışından ona bir baktırın isterseniz.Triger kayışı bu şekilde ses çıkartırmı onu bilemem. ![]() |
|||
![]() |
|||
||
sorun alternatör kayışından olabilir.Duruma göre bakılır.
![]() |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
Rolanti dengesiz.Yarım depo benzinle bir süre benzinde binin aracınıza.Düzelmezse lpg rolanti ayarı yaptırın.
|
|||
![]() |
|||
||
rolantiyi dengesiz gösteren kayış seside olabilir.Bende sizin gibi düşündüm haklısınız ancak devir saatinden bakılarak belirlense çok daha güzel olacak.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Valla şimdi dışarı çıkıp kontrol ettim son durumu. Şu an videodaki o ses kaybolmuş. devire baktım. devirde de en ufak bir oynama yok. Durum sabit. Bu durumda bu ses ne ile alakalı olabilir.
Şunu da not olarak ekleyeyim, bu videoyu çektiğim zaman benzinim bitmişti, evin önünde kalmıştı araba. Benzinciye gidip 5 litre benzin koydum, onunla bile zor çalıştı araba. Arabayı zar zor çalıştırdım. Biraz bekledim, aracım otomatik olarak LPG ye geçti. O sırada da bu videoyu çektim. Bu sesi kaydettiğimde araç LPG ye geçmişti..
|
|||
![]() |
|||
||
kayışın ötüyor büyük ihtimal.Başka birşey olsaydı devamlı olurdu.Yanlız sen motoru bir ustaya doğru çalışıyormu diye kontrol ettirsen iyi olur.Kulağıma hiç sesi iyi gelmedi.
![]() |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
Arkadaş aracından çıkan o sesi aslında bilmeden kendisi oluşturmuş.Benzin bitmiş,benzin pompası sapıtmış,rolanti şaşırmış.Ama bir sür sonra benzine doyunca düzelmiş.Bütün bunların tabi teknik açıklaması vardır.Araçta böyle bir sorun yaşamak istemiyorsanız,enjektörlerinizi tıkamak istemiyorsanız depoda çokça benzin olsun.
|
|||
![]() |
|||
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
||
eğer LPG'ye yeni geçtiyse ve motor soğukken böyleyse bu rolanti dengesizliği olabiliyor. Bunun sebeplerinden en başta bujiler-buji kabloları ve LPG filtresi geliyor. Sürekli yapmış olsaydı yani motor ısındıktan sonra da yapsaydı LPG kalibrasyoundan da olabilir diyecektim. Kayış sesi rölanti dalgalanmasında ve özellikle soğukta standart rolanti devirinin altında normaldir diye düşünüyorum, çünkü bu durum bende de olmuştu ve bujileri değiştirmediği için zaman zaman tekrarlanıyor(benzinde veya motor ısındıktan sonra sorun yok) İlk çalışırken ve dalgalanma olurken hafiften bi cıyk sesi de gelebiliyor. Ayrıca gaza ani bastığında motor boğuluyormuş gibi bir durumda olması lazım. Ama yukarıda arkadaşların da dediği gibi motor sesi vs neyse artık bir ustaya gitmende fayda var. En azından dediğim yerlerden mi onuda teyit edersin:) hadi kal selametle...
Düzenleyen ByHack - 13 Şubat 2012 Saat 23:29 |
|||
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|||
![]() |
|||
by_nefretimsin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: batman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı by_nefretimsin
||
slm aracın estantik kayış bilyası olabilir kayışından sanmıyorum benzinden yapmaz ustaya göster
|
|||
![]() |
|||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
||
kayış sesi değil ama bu soğuklar başlayalı bu dizel gibi gelen hırıltılı motor çalışması bendede var ama rolanti sorunu filan yok sadece ses bende pek üzerine düşmedim zaten monifoltun ordada eksozda patlak var sanırım ordan oldugunu dusundum ama dizel gibi gelen hırıltı aynen bendede var
|
|||
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|||
![]() |
|||
emin15 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Temmuz - 1969 Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 97 |
||
motor devrinin inip yükselmesi gaz kelebek gövdesi kirlenmiş temizle rölantide duramıyor genelde soğukken yapar.motordan gelen ses ise alternatör kayışını söküp tekrar çalıştırman gerekli ses devam ediyorsa tiriger kayışı veya devirdaimdendir.
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |