![]() |
|
Paspasın altında antifiriz sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Gökhan_S ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2012 Saat 18:52 |
arkadaşlar burda hava çok soguk -20 -30 arası bugun dikkatimi çekti paspasın altında su birikintisi var ve rengi yeşil,antifirizin rengide yeşil ,acaba ne gibi bir sorun var ? bir sorun varsa maliyeti nedir?
|
|
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kalorifer radyatörünüz delinmiş
|
|
|
|
![]() |
|
Gökhan_S ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yaklaşık 1 aydır su birikmesi vardı bugun rengini yeni farkettim bu durumda ne kadar süre daha idare edebilirim? masrafı nedir Düzenleyen Gökhan_S - 03 Şubat 2012 Saat 19:03 |
|
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Forumda arama yaparsaniz konu ile ilgili pek cok bigiye ulasabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
nurinuri58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2011 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurinuri58
kardeş aynı sorun bendede vardı. 3 4 ay kullandım kontrol ederek. daha cumartesi günü halletmek için sanayiye gittim. çokaraştırdım hatta forumda konu bile açtım. ilk ustaya gittiğimde göğüsü komple sökecez dediler. ama 206 arabaların pedalların sağ tarafından çıkıyor. yarın bak pedalların sağında köpük gibi yumuşak bir malzemeden yapılmış kapağın altında bu kalorifer. yerinde olsam o kapağın vidalarını söker bakardım. motordan gelen boru ile peteğin birbirine bağlantısını üç vida sağlıyor benimkilerin ikisi zamanla gevşeyip düşmüş somunlu vida takıp sıktılar. peteksağlammış yani. bence sendede böyle bir sorun olabilir. aç ordaki kapağı bak. belki vidalar gevşemiştir belkide bu bağlantının arasındaki orling dedkleri lastik eskimiştir. yardımcı olduysak ne mutlu
|
|
bir nuri bir 206
|
|
![]() |
|
Kardeşim çok sağol yarın ilk işim dediklerini yapmak olacak,malum ağrı gibi bir yerde peugeot servisi yok sanayidede bu işlerin ustası yok güvenemiyorum,bu işlerde usta degilim ama benim tesbitime göre radyatördeki antifirizin 2 ayda azami oranda eksilmesinin kaynagı bu olabilir çünkü paspasın altındaki o sıvı yeşildi .bakalım inşallah masraf açmaz başıma :(
|
|
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
bu konu ile ilgili videolu anlatım vardı bir arama yapın
|
|
![]() |
|
ganjanium ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2012 Konum: istanbull Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ganjanium
tamirciye gidene kadar kaloriferi tamamen kapatıp sıcaklık düğmesini en soğuğa getirmelisiniz yoksa aracın motor suyu biter allahkorusun. birde antifiriz yağlı bir madde oldugundan paspasın altına kalınca gazete koymanızı tavsıye ederim (ben öyle yapmıştım)
geçmiş olsun... |
|
206 ya sahip ol ya da hayran
|
|
![]() |
|
motor suyu derken galiba radyatördeki antifiriz ve su karışımından bahsediyorsunuz !!hava şartları kötü ve -30 -35 derecelerde burada,antifiriz eksiltme var,onu ilaveyle takviye edebiliriz,esas mesele tamir ettirene kadar aracı hangi şartlarda kullanmam gerek ve ne gibi tedbir almam gerek? arkadaşlar birde benim brandam yok hava gece -40 a kadar düşüyor aracın motor kısmını yani ön tarafı nasıl korumamı tavsiye edersiniz? |
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Kaloriferi kapatmak ya da sicaklik dugmesini en soguga getirmek kalorifer radyatorunden gecen suyun miktarinda ya da sicakliginda bir degisiklige neden olmaz. Dolayisiyla bu islemin soruyu soran arkadasimiza herhangi bir faydasi yoktur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |