![]() |
|
206GTI Yay ve amortisör |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
sabomemis ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sabomemis
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 Saat 22:04 |
|
Selam arkadaşlar,
benzer konuları cevap ve soruların hepsini okudum ama ; benim sorunum için cevap bulamadım. Aracım 2001 model 206 GTI 133binde.Orjinal dedikleri tarzdan.Fabrikadan çıktığı gibi.Ama artık çok sert geliyor bana araba.Bugün rot-balans ve jant düzeltme yaptırdım.Amotisörlerde sorun yok denildi.Üzerinde Peugeot servisten yay ve amortisörler var. Otobana çıkmadıkça sürat hiç yapmıyorum.Düşük hızlarda ve yavaş kullandığımdan alçaltma spor amortisör gibi olaylara hiç girmedim....İstiyorum ki araç biraz daha rahat olsun. Bunun için sertliği daha az Yay ve amortisör kullansam olurmu.Artık arabanın içinde biraz da olsa daha rahat oturmak istiyorum. Jantlar kendi jantları ve lastiklerde referanslarda verilen ölçülerde Micheline Pilot 185/55 R14 V Orjinalliği bozmadan neler yapabilirim...yardımcı olan olursa sevinirim.. |
||
![]() |
||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
geçenlerde bir arkadaş paylaşmıştı ama bulamadım değişik bir amortisor var videolarında izlemiştim mükemmeldi ne kadar gerçek bilemiyorum ama video'da harikaydı tam sizin istediğiniz gibi.Bulursam videoyu paylaşacağım.
|
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
|
o zaman niye gti aldın arkadaşım
|
||
206 Roland Garros 1,6 16V
|
||
![]() |
||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
Arkadaşın sorusunun cevabı bu değil sanırım herkes aracını yere basıp performans için zevkinden rahatlığından ödün vermek zorunda değil! |
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
o videoyu ben paylaşmıştım amorsitörlerin markası boseydi bose suspension çok pahalı bir sistem şimdilik citroenlerde kullanılıyor diye biliyorum. buda video linki http://www.youtube.com/watch?v=eSi6J-QK1lw |
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|
araca kısa yay takarsanız daha çok rahatsız eder konfor gider. ayarlanabilir amorsitör seti alıp sorunu çözebilirsiniz yumuşaklık yükseklik ayarı olanlardan pahalı bir sistem
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
evet tam olarak video bu.
|
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
voodoo ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
|
senin lastik olculerin orjinal degil kardesim,14 inc janta 65 lastik takman lazim...55 ile 65 arasinda konfor acisindanda fark oldugunu goze almalisin...kolay gelsin
|
||
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
||
![]() |
||
sabomemis ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sabomemis
|
Araç güzel kardeş,ondan aldım ve kullanıyorum.Aşk dedikleri olsa...Son bir yıldır bana sert gelmeye başladı ve her tümsek ve çukurda bana korkulu rüya gibi geliyor artık.Düşük hızlarda daha keyifli sürüş arıyorum ondan yardım istedim.Belkide yaşlanıyorum...
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sabomemis
|
Evet çok doğru dediniz,aracımı seviyorum.Ama galiba yaşlandım ve daha bi rahat kullanımı olsun diyorum...ve istiyorum...Herşeyi ile konforlu bi araç;Açılır tavan-hızlı-dijital klima-virajlı yollarda süper....ama hani içinde artık biraz daha rahat oturayım istiyorum...Son bir ay içerisinde sol tekerleğin çukura dalmasından ötürü 2 kez şu kırmızı butonu kullanmak zorunda kaldım.Anlıyorsunuz derdimi değilmi. Teşekkürler |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sabomemis
|
Lastikleri,evveliyatta alırken broşüre bakarak bu ölçülerde almıştım.Diyosun ki 65 ile daha rahat edersin...Tamam anladım.Yay ve amortisör olayına takılmıştım ben.Lastikler Micheline ve yumuşak lastik diye dert etmemiştim...Saol.. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sabomemis
|
Videoyu izledim veeeeeeeeee,evet tam benim dediğim olayın çözümü gb görünüyor.Birkaç fiyat araçtırması yapayım da fiyatlarını bir göreyim,iyi olacak. Ellerine sağlık arkadaşım,dedimi bu video ile iyi anlattın.Aynı araba dan vazgeçmeden daha rahat sürüş keyfi... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sabomemis
|
Marka ürün adı ve versiyon bilgileri lazım olacak.Vede uzun ömürlümüdür bu ayarlanabilen amortisör setleri... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sabomemis
|
Bugün servise gittim
Yeni yay ve Amortisör önerdiler... Arka amortisör 2 adet 199 Ön helezon yayı 2 adet 387 Ön amortisör 2 adet 100 Lira dediler ve artı KDV...Pahalı tabiki ve sorunu çözermi bilemiyorum... |
||
![]() |
||
|
dostum sitenin sponsoru ile irtibata geç fiyatları hem uygun hem orjinal parça size yardımcı olurlar
Şahin Peugeot Orjinal Yedek Parça 0216 631 10 80 0216 631 18 12 0533 301 88 06 www.peugeotmarket.com |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |