206GTI Yay ve amortisör
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21347
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 05:16 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 206GTI Yay ve amortisör
Mesajı Yazan: sabomemis
Konu: 206GTI Yay ve amortisör
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 22:04
Selam arkadaşlar, benzer konuları cevap ve soruların hepsini okudum ama ; benim sorunum için cevap bulamadım. Aracım 2001 model 206 GTI 133binde.Orjinal dedikleri tarzdan.Fabrikadan çıktığı gibi.Ama artık çok sert geliyor bana araba.Bugün rot-balans ve jant düzeltme yaptırdım.Amotisörlerde sorun yok denildi.Üzerinde Peugeot servisten yay ve amortisörler var.
Otobana çıkmadıkça sürat hiç yapmıyorum.Düşük hızlarda ve yavaş kullandığımdan alçaltma spor amortisör gibi olaylara hiç girmedim....İstiyorum ki araç biraz daha rahat olsun.
Bunun için sertliği daha az Yay ve amortisör kullansam olurmu.Artık arabanın içinde biraz da olsa daha rahat oturmak istiyorum.
Jantlar kendi jantları ve lastiklerde referanslarda verilen ölçülerde Micheline Pilot 185/55 R14 V
Orjinalliği bozmadan neler yapabilirim...yardımcı olan olursa sevinirim..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 23:45
geçenlerde bir arkadaş paylaşmıştı ama bulamadım değişik bir amortisor var videolarında izlemiştim mükemmeldi ne kadar gerçek bilemiyorum ama video'da harikaydı tam sizin istediğiniz gibi.Bulursam videoyu paylaşacağım.
-------------
01 COA 084 ARh(+)
|
Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 23:52
o zaman niye gti aldın arkadaşım
------------- 206 Roland Garros 1,6 16V
|
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 01:58
KenBlockJR Yazdı:
o zaman niye gti aldın arkadaşım | Arkadaşın sorusunun cevabı bu değil sanırım herkes aracını yere basıp performans için zevkinden rahatlığından ödün vermek zorunda değil!
-------------
01 COA 084 ARh(+)
|
Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 06:42
ibrahim YILDIZAK Yazdı:
geçenlerde bir arkadaş paylaşmıştı ama bulamadım değişik bir amortisor var videolarında izlemiştim mükemmeldi ne kadar gerçek bilemiyorum ama video'da harikaydı tam sizin istediğiniz gibi.Bulursam videoyu paylaşacağım.
|
o videoyu ben paylaşmıştım amorsitörlerin markası boseydi bose suspension çok pahalı bir sistem şimdilik citroenlerde kullanılıyor diye biliyorum. buda video linki
http://www.youtube.com/watch?v=eSi6J-QK1lw
|
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 06:44
araca kısa yay takarsanız daha çok rahatsız eder konfor gider. ayarlanabilir amorsitör seti alıp sorunu çözebilirsiniz yumuşaklık yükseklik ayarı olanlardan pahalı bir sistem
|
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 12:54
evet tam olarak video bu.
-------------
01 COA 084 ARh(+)
|
Mesajı Yazan: voodoo
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 13:25
senin lastik olculerin orjinal degil kardesim,14 inc janta 65 lastik takman lazim...55 ile 65 arasinda konfor acisindanda fark oldugunu goze almalisin...kolay gelsin
------------- 2001 206 2.0 GTI Antwerpen
|
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 18:31
Araç güzel kardeş,ondan aldım ve kullanıyorum.Aşk dedikleri olsa...Son bir yıldır bana sert gelmeye başladı ve her tümsek ve çukurda bana korkulu rüya gibi geliyor artık.Düşük hızlarda daha keyifli sürüş arıyorum ondan yardım istedim.Belkide yaşlanıyorum...
|
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 18:40
ibrahim YILDIZAK Yazdı:
KenBlockJR Yazdı:
o zaman niye gti aldın arkadaşım | Arkadaşın sorusunun cevabı bu değil sanırım herkes aracını yere basıp performans için zevkinden rahatlığından ödün vermek zorunda değil! |
Evet çok doğru dediniz,aracımı seviyorum.Ama galiba yaşlandım ve daha bi rahat kullanımı olsun diyorum...ve istiyorum...Herşeyi ile konforlu bi araç;Açılır tavan-hızlı-dijital klima-virajlı yollarda süper....ama hani içinde artık biraz daha rahat oturayım istiyorum...Son bir ay içerisinde sol tekerleğin çukura dalmasından ötürü 2 kez şu kırmızı butonu kullanmak zorunda kaldım.Anlıyorsunuz derdimi değilmi. Teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 18:47
voodoo Yazdı:
senin lastik olculerin orjinal degil kardesim,14 inc janta 65 lastik takman lazim...55 ile 65 arasinda konfor acisindanda fark oldugunu goze almalisin...kolay gelsin
|
Lastikleri,evveliyatta alırken broşüre bakarak bu ölçülerde almıştım.Diyosun ki 65 ile daha rahat edersin...Tamam anladım.Yay ve amortisör olayına takılmıştım ben.Lastikler Micheline ve yumuşak lastik diye dert etmemiştim...Saol..
|
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 18:54
djchaos Yazdı:
ibrahim YILDIZAK Yazdı:
|
o videoyu ben paylaşmıştım amorsitörlerin markası boseydi bose suspension çok pahalı bir sistem şimdilik citroenlerde kullanılıyor diye biliyorum. buda video linki
http://www.youtube.com/watch?v=eSi6J-QK1lw |
Videoyu izledim veeeeeeeeee,evet tam benim dediğim olayın çözümü gb görünüyor.Birkaç fiyat araçtırması yapayım da fiyatlarını bir göreyim,iyi olacak. Ellerine sağlık arkadaşım,dedimi bu video ile iyi anlattın.Aynı araba dan vazgeçmeden daha rahat sürüş keyfi...
|
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 18:56
djchaos Yazdı:
araca kısa yay takarsanız daha çok rahatsız eder konfor gider. ayarlanabilir amorsitör seti alıp sorunu çözebilirsiniz yumuşaklık yükseklik ayarı olanlardan pahalı bir sistem |
Marka ürün adı ve versiyon bilgileri lazım olacak.Vede uzun ömürlümüdür bu ayarlanabilen amortisör setleri...
|
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 19:06
Bugün servise gittim
Yeni yay ve Amortisör önerdiler... Arka amortisör 2 adet 199 Ön helezon yayı 2 adet 387 Ön amortisör 2 adet 100
Lira dediler ve artı KDV...Pahalı tabiki ve sorunu çözermi bilemiyorum...
|
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 23:55
dostum sitenin sponsoru ile irtibata geç fiyatları hem uygun hem orjinal parça size yardımcı olurlar
Şahin Peugeot Orjinal Yedek Parça 0216 631 10 80 0216 631 18 12 0533 301 88 06 www.peugeotmarket.com
|
|