![]() |
|
hız sensörü arızası |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2013 Saat 13:06 |
||
Benim arabada da km sayacı çalışmıyor. Baya uğraştım yaptırmak için ama işin sonu hep şanzıman indirmeye çıktı. Bendeki arızayı şöyle tarif edeyim km sayacı bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Çalışsa bile direksiyonu tam sol yapınca kendiliğinden ibre 0 a iniyor. Hız sensörüne falan baktırdık sorun yok dediler. Şanzımandaki dişli sıyırmış dedi ustanın biri baha uğraştıktan sonra ondan oluyor dedi ve bunu değişebilmek için şanzımanı indirmek lazım dedi. Bende çok masraf çıkacağını düşündüm ve uğraşmadım 2 yıldır da böyle idare ediyorum ama Allah nasip ederse bu yaz yaptıracağım çok can sıkıcı bir durum. Muayene bu geçen yaz yaptırdım şansıma o gün çalıştı sıkıntı çıkarmadı :) Başına bu sorun gelen varsa ve çözümü bulduysa yardımcı olursa sevinirim bende..
|
|||
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|||
![]() |
|||
ulas81 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2013 Konum: düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
benim aracım 307 SW ve hız sabitleyicim var.. fakat on / off arızalı bazen aktif bazen değil.. bende aktif olduğu anda bıraktım ve hep " on " konumunda duruyo ve istediğimde elle kontrol edebiliyorum.. acaba hep " on " konumunda tutmak zararlı mıdır? bu arada aracım manuel vites
|
|||
![]() |
|||
kdryldz123 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kdryldz123
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
valla hocam benm derdime sen derman olursun gibi geliyor aracım chrysler stratus 98 model aracın hız göstergesi ve sayacı çalışmıyor 244 binde kaldı araba devir saati ve diğer göstergelerde sorun yok. muayenede yaptıramıyorum bu sebeple. şanzumanı triptonik arıza vermişti şaşmazda yaptırdım. yaptırdığım usta o bizlik deil elektrikçiyle alakalı diyor. elektrikci mekanikcinin işi diyor :D 1 aydır oraya git buraya gel yok çözüm yok hiç bi yerde yetkili servisinide götürmek istemiyorum açıkcası orda kesinlikle yaparlar ama 200 liralık işe 2000 lira masraf çıkarıyolar. Bana yardımcı olabileceğini düşündüm şimdiden teşekkürler.
|
|||
![]() |
|||
mustigiz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
||
Merhaba,
bu hız sensörü fiyatı hakkında bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler.
|
|||
Peugeot 206 HDİ X-Design - 2006 Dizel
|
|||
![]() |
|||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
||
Evet Öyle diyelim :)
|
|||
|
|||
![]() |
|||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
||
abim o zaman araçtan araca değişir diyelim.
![]() |
|||
![]() |
|||
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
||
Peugeot 307 lerde Hız sensörü diye bir parça söz konusu değil arkadaşlar hızı az önce belirttiğim gibi abs den bilgi alarak görüyor bu olay her araçta farklıdır mesela aracınız düz vites peugeot 206 olsa şanzuman üzerindeki hız kaptöründen bilgi alır ve o parçanın da karşılığındaki yer şanzuman içersinde aksların dönmesini sağlan ıstavroz kutusunun ucundaki plastik parça hız kaptörünü çevirmeye başlar böylece gösterge saatine bilgi gönderir umarım anlatabilmişimdir.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
http://www.vwturk.com/forum/showthread.php?60110-OTOMAT%DDK-V%DDTES-HIZ-SENS%D6R%DC
linkteki forumdada aynı sorun ortaya çıkmış ve hız sensörü değişimiyle şanzuman problemi çözülmüş.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
peki abi şanzumana hız bilgisini hangi parça iletiyor.Bu hız sensörünün şanzumana bilgi aktardığını biliyorum.
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
||
Hız sensörünün şanzuman ile alakası yok direk abs beyni ile alakalı tekerleklerdeki abs okuyucuları abs beynine bilgi vererek hız ibresinin çalışmasını sağlıyor
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
ona birşey diyemem.Gerçeğide söylüyor olabilirler ,akü ticareti yapmayada.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Biz teşekkür ederiz
![]() |
|||
![]() |
|||
narkotik71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
||
servis bana akü voltjının düşük olması aracın soğuk havalarda vuruntu yapabileceğini söylemişti aküyü onun için sormuştum.
|
|||
2003 model 307 sw ov pac
|
|||
![]() |
|||
narkotik71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
||
teşekkürler.yavuz25.:)
|
|||
2003 model 307 sw ov pac
|
|||
![]() |
|||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
||
|
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|||
![]() |
|||
||
dengesizlik ortaya çıkar bağırır gitmez veya stop lambasını yakıp istop eder.
![]() |
|||
![]() |
|||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
||
|
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
|||
![]() |
|||
||
hıza göre vitesleri düzenleyen otomotik şanzımana hız bilgisini verir.
|
|||
![]() |
|||
||
hız sensörü nedir bende hiç bilmiyorum bozulduğu nerden anlaşılır
![]() |
|||
HONDA CİTY 1.4 ES
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |