![]() |
|
Hisseli ruhsatlarda yeni sistem |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Enerji_YC ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Enerji_YC
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 Saat 11:14 |
Arkadaşlar,
Yeni çıkan bir yasa ile, artık hisseli arabası olan kişiler ruhsata hisse oranlarını yazdırmak zorundalar. Bugün eski aracımın satışını yapmak için notere gittiğimizde, eşimle bana ait ve oranı belli olmayan hisseli ruhsatta "hisse oranı yok" diye satışı yapamadım. (Oysa araçta hissesi olan iki kişi de ordaydık ve bu bile farketmedi) Aracın bağlı bulunduğu trafik şubeden hisse oranları belirtilmiş yeni ruhsat ile satışı yapmam gerekti. İşi gücü bırakıp, oldukça uzakta olan şubeye gidip, sıra bekleyip, uzun bir zaman harcayarak bunu hallettik ama can sıkıcı oldu tabi. Alıcı kişi de günübirlik şehir dışından gelmişti, adama da rezil olduk resmen. Bu konu pek bilinmediği için gelecekte sorun yaşamamanız için sizlere de bilgi vermek istedim. Yolunuz ve forumunuz açık olsun
![]() |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
paylaşım için teşekkürler.Bu işlem için herhangi bir ücret ödedinizmi?
|
|
![]() |
|
Enerji_YC ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Enerji_YC
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ruhsat değişimlerinde bir meblağ alınıyıor diye biliyorum, ancak ben ufak bir ibareyle bunu hallettim ve ödeme yapmadım. Araç satışta olduğu için memurun iyiniyeti diyelim. |
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Paylaşım için teşekkürler.
![]() |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
para alıyorlarsa yeni bir masraf daha çıkarttılar dedim ama değilmi neyseki.
![]() |
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
sanırım araç satıldığında hisse sahibinin atıyorum %30 hissesi varise araç satıldığında o hisse üzerinden sorun çıkmadan hissesini alır hisse sahiplerine sorun çıkmasın diye alınan bir karar diye düşünüyorum bence güzel bir uygulama
|
|
![]() |
|
kudret_yildirim ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kudret_yildirim
ruhsatta hisse olduğunu ilk defa duydum... bir şey daha öğrenmiş oldum böylece..
|
|
![]() |
|
karışıyor işler gitgide.
![]() |
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
ruhsat,mülk tapularında,işyerlerinde ve daha bir çok alım satım yapılan taşınmaz ve taşınan mallarda noter aracılığı ile hissedar ekleyebilirsiniz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |