![]() |
|
Antifiriz eksiltme sorunu 206 hdi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||||
ndm01 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2011 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 Saat 18:40 |
||||
merhaba arkadaşlar 2006 model 206 hdi aracım yaklaşık bir aydır antifiriz eksiltiyor bu 4 günde bir uyarı veriyor araç ikaz lambassı yandığında ,bende hemen eksik olan kısmı tamamlıyorum yaklaşık yarım litre alıyor lamba uyarı verdikten sonra sürekli anitifiriz de bırakamıyorum dayanmıyor bir su bir antifirizle idare ediyorum gece sıcaklık -20 lerde bugünlerde antifiriz bırakmaya çalışıyorum artık, motora baktığımda gözle görülür bir kaçak da bulamadım önerilerniz nelerdir petrolcu radyötör temizleyici önerdi ben de bir ustaya gösteremedim daha peugeot servisi de yakın değil uğrayamadım teşekkürler...
|
|||||
![]() |
|||||
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Kalorifer peteklerini kontrol et paspasların altında ıslaklık oluşuyor mu ? Araç içerisinde koku var mı ?
|
|||||
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|||||
![]() |
|||||
ndm01 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2011 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
||||
merhaba ya paspaslar ıslanıyor ama dışarıdan gelen kar sularıyla ıslandığını düşünüyorum önceleri böyle bir sorun yaşamadım havalar düzelirse ıslaklıklığı sağlıklı bir şekilde kontrol edebilriim...
|
|||||
![]() |
|||||
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
||||
Kokulu bir ıslaklık var ise peteklerden sızdırıyordur. Stop leak türü ürünlerden kullanmanızı öneririm. Radyatör çatlak kapatcı olarak da satılır.
|
|||||
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|||||
![]() |
|||||
||||
onu anlayamıyorum paspas sürekli ıslak kurutma imkanım olmuyor paspası
bu ürüne ulaşmaya çalışacam artık teşekkürler |
|||||
![]() |
|||||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
||||
%90 kaloriferiniz su kaçırıyor.Eğer delik byük değilse , delik kapatıcılar işinizi görür ama değişmesi en mantıklısı olur.Hava yaparsa ısınırsa ve sizde fark etmezseniz gömlek pistona yapışır demedi demeyin.
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
hava yapıp gömleğin pistona yapışması pek iyi bir şey değil gibi :)
yarın radyötör çatlak kapatıcı soracam petrol ofisinde vardı markasını bilmiyorum. ilk işim önümüzdeki haftasonu van da servise uğramak olacak arabaya yeterince masraf ettim yeni birisini kaldıramam:)
|
|||||
![]() |
|||||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
||||
hararet yaparsa motor kitlenir ,conta yanar vs.Çok çok masraflı bir iş olur.Ama eğer bu işi çözmek için biraz daha masraf edebilirsiniz.
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
şuana kadar çok şükür hararet sorunu yaşamadım genelde 70 ile 80 civarında geziniyor hararet saati bu sorun yaklaşık bir aydır var her lamba yandığında hemen takviye yapıyorum umarım fazla bir sorun çıkarmaz...
|
|||||
![]() |
|||||
||||
antifiriz takviyesi yapın su eklemeyin donarsa mahvolur araç.
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
son bir haftada yaklaşık bir litre antifiriz ekledim yarım litrede su eklemişimdir hava çok soğuk bu günlerde o yüzden antifrize özen gösteriyorum iki gündür gece - 20 lerde sabahları artık tek seferde alamıyor epey bi ısıtıyorum depoyu da dolu tutuyorum sorun çıakrmaz inş...
|
|||||
![]() |
|||||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
||||
paspaslara gazete koy suyu emdikçe yenisi ile değiştir en son üstüne karton koy suyu iyice emsin halıya siyah çöp poşetinden kes komple kapatacak şekilde kapla altına su geçmeyecek şekilde sonra bak bakalım ıslaklık devam ediyormu radyatörden veya hortumlardan kaçırma yapabilir termostatan kaçırabilir
|
|||||
![]() |
|||||
||||
yarın hava güzel olursa kurutmaya çalışacam önerinizi deneyecem teşekkürler... sıkıntı bende her gün aracı kullanıdığım için bir kurutma imkanı yakalayamıyorum sadece haftasonu müsait oluyorum...
|
|||||
![]() |
|||||
||||
halı yıkama makinesiyle suyu emdirebilirsiniz.
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
yıkamacılara bir soracam bakalım
![]() |
|||||
![]() |
|||||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
||||
sorunu çözdükten sonra eksilen su ile beraber antifiriz koymayı ihmal etme
|
|||||
![]() |
|||||
||||
evde halı yıkama makinesi yokmu birkaç dk lığına ödünç alabilirsin.
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
ya bulmam zor biraz anca yıkamacılarda bulurum gibi geliyor memlekette olsam kolaylıkla bulurum şuan epey uzaklardayım zaten...
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Merhaba arkadaşlar aracımın antifiriz eksiltme sorununu servise giderek su kollektörü değişerek çözdüm şuan aracım herhangi bir eksiltme yapmıyor çok şükür bakalım....
|
|||||
![]() |
|||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||||
kollektörün neresindeymiş sorun ve görünmüyor muydu? Biraz daha açıklar mısınız:)
|
|||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |