Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Arkadaşlar please!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Arkadaşlar please!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Arkadaşlar please!!
    Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2012 Saat 23:58
Orjinalini yazan: scorpions_64 scorpions_64 Yazdı:

Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Bu motor ısı sensörü  motorun ısısını ölçen sensör.Su sıcaklık değil yani.Sizin değiştirdiğiniz motor soğutma suyu sıcaklık sensörüydü.Arıza koduna gelince netten baktığımda P0711 şanzıman ısı sensörü  arızası olarak görünüyor.

evet şansıman ısı sensörü olarak görünüyor, varmı 206 gtilerde şansıman ısı sensörü acaba? ve önemli arıza olup aracı kitleme yapar mı? ya arkadaşım daha önce "Guests" isimli arkadaşın başına gelmiş bu arıza. hatta bir konusunda aracın beynine kadar değiştirdim, tüm sensörleride değiştirdim ama arızam giderilmedi diye yazmış. makale 2010 yılında olmuş ve şimdi bu arkadaşın 307 var sanırım. mutlaka bu arızasını çözmüştür bu arkadaşım. ben bu "Guests" isimli arkadaşı bulamıyorum, mesajda yazamıyorum sanki hayalet Smile. hatta ve hatta yeni konu bile açtım "Guests" arkadaşım lütfen tıkla diyeSmile ama bu isimli arkadaşın profilinde durumu aktif olarak görünüyor ama dediğim gibi bi türlü ulaşamıyorum. hatta yeni konu açtığım yerde "Guests" isimli arkadaşın linklerini paylaştım. 

Guest isimli dediğiniz misafir olarak görünen forumda olmayan kişilerdir.Yani ona ulaşamazsınız.

Şimdi bu motor ısı sensörü aracın çalışmasını engeller mi onu bir araştırın isterseniz.Smile

Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 21 Ocak 2012 Saat 00:03
Yukarı Dön
scorpions_64 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2012 Saat 23:50

Bu motor ısı sensörü  motorun ısısını ölçen sensör.Su sıcaklık değil yani.Sizin değiştirdiğiniz motor soğutma suyu sıcaklık sensörüydü.Arıza koduna gelince netten baktığımda P0711 şanzıman ısı sensörü  arızası olarak görünüyor.

evet şansıman ısı sensörü olarak görünüyor, varmı 206 gtilerde şansıman ısı sensörü acaba? ve önemli arıza olup aracı kitleme yapar mı? ya arkadaşım daha önce "Guests" isimli arkadaşın başına gelmiş bu arıza. hatta bir konusunda aracın beynine kadar değiştirdim, tüm sensörleride değiştirdim ama arızam giderilmedi diye yazmış. makale 2010 yılında olmuş ve şimdi bu arkadaşın 307 var sanırım. mutlaka bu arızasını çözmüştür bu arkadaşım. ben bu "Guests" isimli arkadaşı bulamıyorum, mesajda yazamıyorum sanki hayalet Smile. hatta ve hatta yeni konu bile açtım "Guests" arkadaşım lütfen tıkla diyeSmile ama bu isimli arkadaşın profilinde durumu aktif olarak görünüyor ama dediğim gibi bi türlü ulaşamıyorum. hatta yeni konu açtığım yerde "Guests" isimli arkadaşın linklerini paylaştım. 
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2012 Saat 23:41

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2012 Saat 23:29

206 ısı sensörü mavi soketliSmile  Silindir kapağındaymış bu

peki bizim değiştirdiğimiz neydi o zaman? hava filtresinin arkasında motor bloğunun yanında. zaten söktükten sonra su sızmıştı ordan ki o diye tahmin etmiştik bizde zaten. ya bu p0711 ne arızası?geçici arızalardan mı? netten araştırıyorum "iletim akışkan sıcaklık sensörü devre aralığı/performans" diye çıkıyor. hadi şansıman sıvısı desek bugün servis boxa baktım bizim araçlarda şansıman sensörü yok görünüyor. 
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2012 Saat 19:59
206 ısı sensörü mavi soketliSmile  Silindir kapağındaymış bu

Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 20 Ocak 2012 Saat 20:02
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2012 Saat 18:03
Orjinalini yazan: djchaos djchaos Yazdı:

guest isimli arkadaş misafir olduğundan ulaşamamışsındır sanırım senin sensörden kaynaklanan arıza ve beyine motorun sıcak olduğunu iletiyor sensörü bulursan zaten sorun çözülür servise gitmende yarar var bilgisayara bağlatıp sensörü öğren değiştirdikten sonra aracı tekrar bilgisayara bağlat birkaç sefer test ettir.
bizim araçlarda 2 tane su sıcaklık sensörü var sanırım biri mavi diğeri yeşil soketli. yeşil soketli sensörü yenisiyle değiştirdim ama bi faydası olmadı. diğerini denemedim. başka sıcaklık sensörü varmı? yani şanzıman yağının orda falan?
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2012 Saat 00:07
Orjinalini yazan: djchaos djchaos Yazdı:

guest isimli arkadaş misafir olduğundan ulaşamamışsındır sanırım senin sensörden kaynaklanan arıza ve beyine motorun sıcak olduğunu iletiyor sensörü bulursan zaten sorun çözülür servise gitmende yarar var bilgisayara bağlatıp sensörü öğren değiştirdikten sonra aracı tekrar bilgisayara bağlat birkaç sefer test ettir.
kardeş teşekkür ederim ilgilendiğin için. evet dediğin gibi küçük bir arıza olabilir fakat burda servis olmadığı için mağdurum ve anlayanda usta yok ki çok mağdur kaldım. şimdi obd 2 cihazına bağladık p0711 hatası verdi bunun üzerine yeşil soketli ısı müşürünü değiştirdim sorun çözülmedi. daha önce arkadaşımında dediği gibi p0711 internet açıklamasında "şanzıman ısı sensörü/performans" yazıyor.acaba bu sorun olabilir mi? ama istanbul servisinden de p0711 geçici arıza, yinede  çalışması lazım demişlerdi.  
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2012 Saat 00:00
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 Saat 23:46
aynı sorunu formda araştırdım ve  Guests isimli arkadaşımızın başına gelmiş aynı sorun. bi türlü ulaşamadım kendisine.  
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 Saat 20:47
büyük bir servise gidin bu iş böyle gitmez.inşAllah halledilir.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 Saat 20:05
Orjinalini yazan: baphomett baphomett Yazdı:

arkadaşım aynı araca sahip bi tanıdığn flan varsa eğer beyinleri değiştirip bi çalıştırmayı denermisin
Ahh arkadaşım ahh keşke olsa aklımıza gelmedi değil. daha önceden de belirttiğim gibi buralar ufak şehir, ne bi adam akıllı ustası var ne de servisi. anca telefonda bilgi alıyorum ki telefonla ne olabilir ki?
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 Saat 19:58

İnternetten araştırma yapıldığında arıza şanzıman yağı sıcaklık sensörü olarak görünüyor galiba son olarak onu değiştirmeniz gerekiyor.

Aracınınz otomatik vites değil mi??

P0711 Sanzuman yagi sicaklik sensor devre/performansi
evet bu arıza üzerine araştırma yaptım ama maalesef geçici arıza olarak görünüyormuş. yani birkaç servisi aradım bunla bi alakası olmaz o arıza olsa bile çalışması lazım dediler. araç 2000 model 206 gti manuel şanjıman.Confused 
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 Saat 18:16
İnternetten araştırma yapıldığında arıza şanzıman yağı sıcaklık sensörü olarak görünüyor galiba son olarak onu değiştirmeniz gerekiyor.

Aracınınz otomatik vites değil mi??

P0711 Sanzuman yagi sicaklik sensor devre/performansi
Yukarı Dön
baphomett Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baphomett Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 Saat 18:12
arkadaşım aynı araca sahip bi tanıdığn flan varsa eğer beyinleri değiştirip bi çalıştırmayı denermisin
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 Saat 18:02
Arkadaşlar aracımla ilgili her şeyi yaptım, tüm sigortalar kontrol edildi, hadi dedim lpg den yapıyorsa lpg usta ya baktırdım lpg beyni falan değişti, aracın beynini söktüm inceledim sorunum bir türlü düzelmedi. nedir abiciğim bu sorun? yok mu böyle bi sorun başına gelenlerin?
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2012 Saat 13:24
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

Orjinalini yazan: ES-41 ES-41 Yazdı:

Çok ilginç arıza ya valla bende ilginç bi arıza yaşamıştım 4-5 ay sürdü çözmeleri. Sensör arızasına benzemiyor bu beyinle alakalı bence servis beyine yeniden yükleme yapsın derim. Benim usta bana tavsiye etmişti gerek kalmadı ama. Allah kolaylık versin kardeşim.
evet çok ilginç bir arıza ya. valla bulunduğumuz yerde servis ve iyi bir usta olmadığı için sorunları siz gibi eş dost arkadaşlarla paylaşıp çözmek zorundayım. araç çalışsa atlar giderim afyon servisinede malum bu sıralar o da olmaz yoğun kar yağışı var yollar kapalı. bir kaç kişi  bsi beyninde olabilir dedi elektronikci olarak onuda özenle söküp bakım yaptım. servisi aradım motor beyninin altında çiftli röle var o arızalı olabilir dedi ama ben o röleyi bulamadım sanırım kaputu açtığımızda sol farın arkasında metal kutu var onun altında olsa gerek. 
hayret birşey ya.LOLadamı sinir eder varya.Ben olsam çoktan laf saymaya başlamıştım arabayada servisede.Big smileAbi o parçayı değiştirdikten sonra hiçbir değişiklik olmadımı.
abiciğim lafların kralını ettim vallaSmile, çıldırmamak elde değil, servis yok, işi bilen usta yok, yok allahım yok. araçta sadece su ısı müşürünü değiştirdim hiçbir şey değişmedi zaten demekki bizim eskisi sağlammış. aklıma dediğm gibi röle geliyor ona bakacam, birde tek te sigortaları kontrol ediyim ne olur ne olmaz belki sigorta gibi bişi atmıştır...
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 Saat 22:23

Çok ilginç arıza ya valla bende ilginç bi arıza yaşamıştım 4-5 ay sürdü çözmeleri. Sensör arızasına benzemiyor bu beyinle alakalı bence servis beyine yeniden yükleme yapsın derim. Benim usta bana tavsiye etmişti gerek kalmadı ama. Allah kolaylık versin kardeşim.
evet çok ilginç bir arıza ya. valla bulunduğumuz yerde servis ve iyi bir usta olmadığı için sorunları siz gibi eş dost arkadaşlarla paylaşıp çözmek zorundayım. araç çalışsa atlar giderim afyon servisinede malum bu sıralar o da olmaz yoğun kar yağışı var yollar kapalı. bir kaç kişi  bsi beyninde olabilir dedi elektronikci olarak onuda özenle söküp bakım yaptım. servisi aradım motor beyninin altında çiftli röle var o arızalı olabilir dedi ama ben o röleyi bulamadım sanırım kaputu açtığımızda sol farın arkasında metal kutu var onun altında olsa gerek. 
hayret birşey ya.LOLadamı sinir eder varya.Ben olsam çoktan laf saymaya başlamıştım arabayada servisede.Big smileAbi o parçayı değiştirdikten sonra hiçbir değişiklik olmadımı.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 Saat 22:18

206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
ES-41 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ES-41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 Saat 21:38
Çok ilginç arıza ya valla bende ilginç bi arıza yaşamıştım 4-5 ay sürdü çözmeleri. Sensör arızasına benzemiyor bu beyinle alakalı bence servis beyine yeniden yükleme yapsın derim. Benim usta bana tavsiye etmişti gerek kalmadı ama. Allah kolaylık versin kardeşim.
Yukarı Dön
ES-41 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ES-41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 Saat 21:25
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 360 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 323 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107448 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1530 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3136 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9523 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8778 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 948 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 965 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1600 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55486 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1292 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2270 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 274 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2587 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2184 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16027 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English