![]() |
|
Tekleme sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
serommm ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Aralık - 1985 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 Saat 20:58 |
Arkadaşlar 306 aracım tekleme yapıyordu.Geçenlerde ustaya gittik gaz ayarına bi baktır dedi.
Aracımda lavato marka sıralı sistem var.Lavatonun yerine gittik aracıma ayar yaptılar.Bu sorun ateşlemeden dediler. Ancak adam ayar yaptıktan sonra araç daha çok teklemeye başladı.Ve araç boşta giderken kırmızıda beklerken motor arıza lambası yanmaya başladı.Ancak gaz verdiğim zaman sönüyo. ve birde ayar yapıldığı gün yolda boşta giderken stop etti araba ama bunu bir defa yaptı. Daha önce başına böyle bi dert gelen varmıdır.çözümü nedir bilen varsa yardım ederse sevinirim. Benzinde tekleme sorunu yok sadece gazda var.Birde buji kabloları 30.000 km önce değişti.Acaba bunla bi alakası varmıdır. Şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
buji kablolarını ve bujileri değiştirin.Tırnaklarına dokunmadan takın.Bilgisayarlı ayar yaptırın sıkıntı kalmaz tahminen.
![]() Düzenleyen yavuz25 - 15 Ocak 2012 Saat 09:34 |
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
"yavuz25" kardeşimin belirttiği gibi özellikle bujileri değiştirin, LPG filtresini değiştirmeyi de ihmal etmeyin. Hele ki katkılı LPG kullanıyorsanız muhakkak en azından 15.000km de filtrenin değişmesinde fayda var. Ben geçen hafta filtreyi değiştirdim arabayı aldığımdan bu yana 12.000km bindim benden önceki sahibi ne zaman değiştirdi bilmiyorum ama inanın sanki içine gres yağı basılmış gibi bir tortu vardı, ki ben PO ya da OPET dışında başka yerden almam LPG'yi. Bahsettiğiniz tekleme-kerkinme sorunu bende filtre ve bujiler değiştikten sonra kayboldu. Özellikle 2. viteste çok fazla kerkinme yapıyordu. En kısa zamanda sorunun çözülmesi temennisi ile, selametle... |
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
serommm ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Aralık - 1985 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
Çok sağolun arkadaşlar.
Lpg filtresi 5000 km olmadı değiştireli ama yarın onuda değiştirtcem.Bakalım yarın ağır bakımlarıda dahil komple götürüyoruz servise. Allah sonumuzu hayır etsin :)
Düzenleyen serommm - 15 Ocak 2012 Saat 20:07 |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
yanınıza biraz çok para alın.
![]() ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |