![]() |
|
aracıma chip uygulattırmayı düşünüyorum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2012 Saat 23:56 |
|
arkadaşlarımda GTI modeller var bende de quick vardı GTI tadında hızlı seri atik araca alıştım şimdi xr biraz yavaş geliyor.chip uygulamasını yaptırmayı düşünüyorum gerekli kadarıyla yapılırsa zarar verilmiceni duydum ve bizzat chip atan ustadan duydum.şimdi sizlerede sormak istedim beygir gücünü yükselteyimmi? kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim..
|
||
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
||
![]() |
||
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aracınız stock ise sadece chip yapmanın pek faydasını görmessiniz. Chipten önce en azından filtre + düz boru ve son susturucu yapmanızı tavsiye ederim.
|
||
![]() |
||
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
51 lik düz borulardan bağsediyosunuz sanırım onu kesin yaptırmam gerekicek üstündeki taşımaz.harareti devamlı yukseltir chip attırmasam bile düz boruyu zaten düşünüyorum.
|
||
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
||
![]() |
||
|
scok ne ? hem bilmiyorum ne olduğunu 1999 xr stokmu acaba
|
||
Peugeot 106 XR..
||
![]() |
||
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
|
Stock.. yani motor modifikasyonu yapılmamış, orjinal parçalara sahip araç
|
||
![]() |
||
|
hee dostum benım araç hiç oynanmamış bayandan sade aldım napıcaz şimdi adım adım paylaşırmısın
düz boru tamam..
|
||
Peugeot 106 XR..
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
|
Düz boru + kalite bir son susturucu ( Remus,sebring,HKS yada Supersprint),açık hava filtresi ve yazılım aracı biraz ayaklandırır.
Ciddi yürütmek istiyorsan emme sistemini,egzantrik ve kasnakları değiştirip kapağı taşlatman lazım iyi bir timingle gti larla kapışırsın :) |
||
![]() |
||
|
dostum tşk ederim ya iyi oldu en azından tecrübeli birinden yardım almak daha iyi sağolasıın..
|
||
Peugeot 106 XR..
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
|
Rica ederim, istanbuldaysan ve aracı yüklemek istiyorsan yardımcı olurum. |
||
![]() |
||
|
ee konyadayım abi ya istanbul olsaydı emin ol hemen yanındaydım
|
||
Peugeot 106 XR..
||
![]() |
||
yigidow06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigidow06
|
bunlar dizel araca da olurmu hocam
|
||
ygtahmtkrks
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
|
dizelde güç alma daha kolay chip uygulaması benzinden daha iyi sonuçlar veriyor.turboyu büyütmekte benzinli turbosu aracı trblamaktan çok daha az maliyetli 22/60 lı bi trbo arabayı şahlandırır :) |
||
![]() |
||
sahin-peugeot ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
|
106 1,4 xr aractan verim alamazsın hiç uğraşma kendiminzi kandırmaya gerek yok boşuna para harcamış olursun,
|
||
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
||
![]() |
||
yigidow06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigidow06
|
bunu kmler yapar nedir peki üstat maliyeti
|
||
ygtahmtkrks
|
||
![]() |
||
AhMeT® ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
|
![]() ![]() |
||
Ahmet(06 PJ 790) 106 QS.
AnKaRa |
||
![]() |
||
ruh hastası ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ruh hastası
|
bende de 106 quick var istanbuldayım bende tavsiye istiyorum
Düzenleyen ruh hastası - 09 Ocak 2012 Saat 01:05 |
||
"Sana anlattıklarım neleri susuyor bir bilsen
Ve anlatmadıklarım neleri söylüyor..." |
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
1.4 68 beygir HDi motorlar için bu işlem rahatlıkla yapılmakta. Bir çok firma yurt dışındaki yazılım firmaları ile ortaklaşa bu işlemi gerçekleştirirken . Çok iyi ustalar bu işi kendi elleri ile yapıyorlar. Bu konuda adını duyurmuş bir çok usta var ankarada. Küçük bir araştırma ile netice aabilirsiniz. Bu işlemin maliyeti yapan yere ve işleme göre 250tl ila 1500tl arasında değişiyor. 1-2 seviye olayları var bunları yapan kişilerden daha ayrıntılı öğrenirsiniz ama uzun süreli bir kullanım için 1 seviyede tutmak lazım sonuçta dizel arabalardan alınmaa çalışıllacak yüksek performans aracın ömrünü azaltacaktır. Bu işlemi ara parça ile yapanlarda var motorun elektrik aksamına köprülenen chip boxlar bu işlemin bir kısmını gerçekleştiriyor ve size hissedilir bir performans farkı yaşatıyor. Bunların maliyeti normal chiptuningden daha pahalı olabiliyor. Önceki yazılarda da dendiği gibi dizel yakıt kullanan turbo motorlu araçlarda bu işlem daha verimli oluyor. Dikkatsizce ve gereğinden fazla yapılırsa maliyetinin kat be kat fazlası motorunuza zarar acabilir. Bu yüzden çok dikkatli olmak lazım. 68 beygir bir aracın gücünü 1. seviye bir chip işlemi ortalama 90 beygire çıkarabiliyor. 1.4 benzinlilerle zaten çok rahat oynarsınız ama chip ile 1.6 (vti biraz zor ama belllkiiii) larla da çok rahat oynarsınız. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |