![]() |
|
Abs devreye girince gelen garip ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2012 Saat 09:07 |
Selam arkadaşlar.. Yaklaşık 1 aydır şöyle bir sıkıntım var.. Özelikle yokuş aşağı giderken ( sanıyorum abs daha erken devreye girdiği için) ayağımı fren pedalından çektiğimde çok garip bir ses geliyor.. Nasıl anlatsam bilemiyorum böyle tel sesi gibi yay sesi gibi sanki marş basmaz ya o tip bir ses. Ustaya götürdüm araç bakımdan çıktı sıkıntı yaratmaz soğuktan yapar belki dedi.. Frenlememde hiç bir sıkıntı yok.. Düz yolda da çok sert fren yapınca abs devreye girdikten sonra Abs sesi gelince hemen ardından aynı sesi duyuyorum..
Başına gelen var mı ? Ciddi midir.. Fikirlerinizi bekliyorum.. Şimdiden Teşekkürler
|
|
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evet evet =) bendede oluyor aynen şöyleki abs devreye girip çıkıyor araç rahatlayınca fren abs sanırım yaptığı bi görevi geri geçiyor galiba '' bızzzzzttt '' diye bir ses geliyor. aracım 307
|
|
![]() |
|
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
valla anlamadım gitti bızzzytt diye mi tarif ederim bilmiyorum ama :) böyle sanki tel vuruyormuş yay sesi gibi belki pedalla alakalıdır benim olay
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Biliyorum bendede aynı ses var işte tarifi zor =) hatta dün gece yine ben burdayım dedi =) Bence önemsizz
|
|
![]() |
|
ya usta ısınınca bi bakmak lazım dedi.. Normal basınca bir sıkıntı yok ama özellikle yol bozuksa ve yokuş aşağıysa absden sonra ses başlıyor :) sanki pedaldan geliyor anlamadım gitti.. ne gıcık bi sestir marş basmama sesi tel vurma sesi hatta böyle kıskıs gülerler ya :) o na bile benziyor
|
|
|
|
![]() |
|
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar canınızı sıkmak istemem ama bendede geçen yıl aynı ses oldu sonra abs ve fren sistemi garipleşmeye başladı sonra abs ışığı yandı sonra tamirciye gittim abs beyni arızalanmıs bilginiz varmı bilmiyorum ama bu abs beyni sol çamurluğun içinde ve beyne su girme olasılığı çok yüksek ki benimki bu şekilde arızalandı parçanın sıfırı 2500tl civarında çıkması 300-700 arası ben ankarada çıkmasını bulamıyorum yaklaşık 1yıldır abs siz kullanıyorum aracı umarım sizinki bu sıkıntıyı yaratmaz
|
|
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
hadi ya ... inşallah öyle birşey değildir.. tam olarak nasıl sorun verdi sizde?? o ses varken abs niz aktif miydi?
|
|
|
|
![]() |
|
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
aktifdi ani frene basıyodum o anda ve bırakırken cızzz dıye bır ses gelıyodu 3-4 ay boyle gıttı sonra frenın sertlesmesı ve tutup bırakması garıplesmeye basladı 1-2ayda oyle durdu sonra bı yagmurlu havada abs ısıgı yandı ve abs fault dedı basıyorum abs bı devreye gırıyo bı gırmıyo sonra aracı goturdum hatta burda yazdım genelde tel kopmustur toz kapmıstır fılan dedıler bu ıslemlere baktırdım duzelmedı sonra beynı actılar arızalı ıcıne su kacmıs zaten oyle nalet bıyerdekı su kacmama sansı yok tamırıde zor ve duzen tutmuyomus cıkmasına baktım bulamadım ankarada antep ve istanbulda buldum antep 500 istanbul 700 dedı ankarada sordum 300-400 arası ama elımızde yok dedıler bende absyı komple ıptal ettırdım sıfırınada 2500tl dedıler 1 yıldır fılan boyle bınıyorum ekrandakı ısıgıda alıstım iyice :) yaza doğru taktırcam artık taktırmamamın bı sebebıde ekonomık durumdu zaten ama umarım sızınkı baska sorundur ve sızı bu kadar ugrastırmaz
|
|
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
umarım :)
|
|
|
|
![]() |
|
İnşallah öyle bir şey gelmez başıma ya zaten yeni çıkarttık bakımdan :)
|
|
|
|
![]() |
|
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
Bu dediğiniz ses, tümseklerden geçince, ufak bir çukura girince frene bile basmadan geliyormu? bende de böyle bir olay vardı, ustama sordum, abs motorunun sesli çalıştığını söyledi, problem çıkarmaz dedi. daha önce forumda başka bir konuda da bu sesin tekerlek rulmanından kaynaklandığını, değişirse problem kalmayacağını okumuştum. Porya da deniyor bu parçaya.. çok büyük bir rakam değil, 307 için olanı 40 tl gibi birşeydi.
|
|
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
|
![]() |
|
valla ben sol tarafta duyuyorum sadece sesi ama pedaldan sıkıntıyı hissediyorum ayağımla.. sanki pedaldan kaynaklanıyor gibi
|
|
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Pedala basınca gelen cırtttt diye sesi olan pedalın titremesi olayı mı bahsedilen acaba. Eğer oysa kullandığım tüm ABS li araçlarda var seyir halinde direksiyonu çevirip frene ani basıldığında cırttt diye padal titriyor.
![]() |
|
![]() |
|
yok ya o değil .. az önce ustaylada denedik çok hızlı girdik toprak zemine fren tutmada sorun yok ama.. normal abs vurması ve normal çıkan sesin hemen ardından böyle birşey ''tıyırıyor'' .. Hemen ardından ama absnin kendine has sesi bitiyor ayağımı kaldırıyorum pedaldan tıstıstırs acaip ya marş sesi gibi ya da teli duvara sürtersiniz ya garip bir ses...
|
|
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Anladım ![]() |
|
![]() |
|
usta önemsiz dedi :) peugeot ustası yok burada ama iyi bir ustadır kendisi.. belki soğukken yapar dedi bir süre dene dedi ama sıkıntı yok önemli birşey değildir dedi. Ana sistemden kaynaklanan birşey gibi dedi pedaldan
|
|
|
|
![]() |
|
bakacağız bir süre kullanacağım öyle eğer sıkıntı artar ya da daha farklı bir durum oluşursa servise giderim.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Fren sistemi önemli gerçekten ihmal etmeyin derim.
![]() |
|
![]() |
|
önemli de işte tutmada bir sıkıntı yok :) eğer böyle abs sesinden sonra tarif ettiğimiz sesi duyan bu sorunu yaşayan başkaları varsa süreçte ne oldu yazarlarsa sevinirim :)
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Fren sisteminde hava filan olabilir mi acaba bu tıstıs sesi bana onu hatırlattı ama hava olsa frenlerinizin tutuşunun değişmesi lazım.
Bir de fren hidroliğini değiştirip deneseydiniz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |