![]() |
|
206 hdi sw |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ayvalıklı ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2012 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayvalıklı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2012 Saat 02:01 |
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım şuan bir arabam yok en son 97 model fransız bir cliom vardı şuan için almayı düşündüğüm araba 206 1.4 hdi sw.aslına bakarsanız 2001-2001-2003 model citroen xsara picasso ile 206 sw arasında kalmıştım (picasso 1.6 benzin+lpg ) ama 206 nın dizel olması sebebi ile 206 sw de karar kıldım ama sizlerinde fikrini almak istiyorum,aracın artıları eksileri nelerdir,yakıtı nasıldır.genelde manisa-aydın,manisa-ayvalık yapıcam araçla ve manisa-izmir arası meşhur sabuncubeli yokuşu var nedersiniz.fikirleriniz benim için önemli.teşekkürler şimdiden.
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MemoTech kullanıyor aynısıdnan o size gerekli bilgileri verecektir.
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynı arabadan bendede var çok memnunum yakıt performans olarak uzun yolda tork değerlerinde 2500 deviri geçmeden kullanırsan bir depoda 1000 i siliyor kendim gümüşhane-izmir yolunda denedim 1200 km yaptım 5. vites 2500 devirde 110 km/h
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
ayvalıklı ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2012 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayvalıklı
oğuzhan yokuşlardaki performansı nasıl , sık sorun çıkaran bir araçmıdır ? birde malum dizel araç alıcaz özellikle nelere dikkat etmeliyim alırken. teşekkürler verdiğin bilgi için.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Alacaginiz arac kac model? Birde sanirim akliniz 307 SW'de kalmis olacak ki avatar kisminiza onun resmini koymussunuz
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayvalıklı
alacağımız araç 2003-2004 model olur büyük ihtimalle,avatarda 206 sw bulamadığım için vede aslında gönlüm 307 sw de kaldığından onu koydum.malum herşey maddiyat :)
bu araç konusunda vede dizel araçlar konusunda bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler |
|
![]() |
|
droprain72 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Haziran - 1966 Kayıt Tarihi: 28 Ağustos 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı droprain72
merhaba ayvalıkı kardeşim
yaklaşık 2 sne önce 2005 mdl.206 sw aracım vardı.yakıt yönünden gerçekten çok iyi bir araç.4 kişi artı bagaj bodrum a gittim.850 km. de 2 sene önceki mazot fiyatıyla eski parayla 115 krş. yaktı.rampa yukarı kedi gibi tırmanıyodu.sana tavsiyem alacağın araç dizel se 120.000 km. nin altında olsun.benim aracım 160.000 km.deydi.bu araçların arka torsiyonu 100.000 den sonra bozuluyor.masrafı da yaklaşık 500-750 tl arası.benim aracım x-line modeliydi ve bas vardı.alabiliyosan 2006 ve üstü al.cd çalar 2006 dan sonra takıldı.aracım yol kenarında dururken başka bir aracın çarpması sonucu maalesef sigorta pert e çıkarttı.bende şimdi üst model 307 sw. kullanıyorum ve çokta memnunum. dediğim gibi kardeşim dizel araçta 100.000 km. nin üstüne dikkat edeceksin. saygılar... |
|
2005 307 sw hdi
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
kardeşim biz arkada 4 önde 2 kişi bagaj dolu düşün o şekilde izmire gidip döndüm çok ideal yaktı bu model alırken illaki özelliklerine bak benim ki x-line modeli klima falan çift airbag var zaten geneli x-line bunların ben 103000 de aldım ama çok temiz araba çıktı yani tabi sende alacağın arabayı baktıracaksın turbosunu falan durumu nedir ben beğeniyorum çekişi güzel devirli kullanacaksın turbonun mrü için bazı şeylere dikkat edeceksin bakımını yaptıracaksın
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bakımını yaptıracaksın bineceksin torsiyonu bende geçen ay değiştirdim birde gümüşhane yolları aşırı bozuk manisada yollar güzel yani işini görecek araba az yakan çok kaçanlardan biraz daha erken söyleseydin bir tane siyah 2006 86000 de değişen yok boya yok trabzon paşa otomotivde satıldı bir tane çok güzel temiz arabaydı
|
|
|
|
![]() |
|
gürcan42 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1972 Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2010 Konum: Burdur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
Kardeş bende 2005 model 206 1.4 HDİ SW kullanıyorum ,yaklaşık 1.5 yıl oldu alalı yakıt yönünden süper valla artık izne çıkarken yakıtı hesap etmiyorum.Beklenen den geniş ve güçlü bir araç.Tek eleştirdiğim yönü süspansiyonu sert oda benim araçtamı yoksa geneli mi böyle bilmiyorum.Ayrıca çokta dikat çektiğini söyliyebilirim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Kardeşim bu arabalar Fransa'da sınırlı sayıda üretildi Türkiyede çok az sayıda benim bulunduğum ilde tek sadece benim ki var birde süspansiyon konusunda sert araba ve buranın yollarına aykırı bir durum ama yola göre kullanmak zorundayız arabayı kırmak olmaz yakıt yönünden gerçekten devrinde kullan masrafı düşünmene gerek yok
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayvalıklı
hepinize teşekkürler sanırım en akıllıcası alırken yetkili servise baktırmak olacak.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayvalıklı
bu arada 100.000 km nin altında bulmak sanırım çok zor dizel olunca adamlar gezmiş 150 bine kadar bulsam yeter sanırım :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayvalıklı
ha birde kaç beygir olanı iyi acaba sanırım bi 68 beygir olanı var birde saha yükseği ?
|
|
![]() |
|
president ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2014 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı president
Merhaba arkadaşlar,
Bende bugün satın aldığım 206 SW 1.4 HDI ile aranıza katıldım. Otomobilim 2003 model, 105000 km de. Kullanım, yakıt tüketimi çekiş, kronik sorun gibi karşılaştığım tespit ettiğim durumları buradan paylaşırım. 2. elde satın almayı düşünenlere tavsiye ederim. 2000 mod. üstü 15-20 bin TL bandında dizel arayanlara en iyi seçeneklerden birisi. B segment olarak aile kullanımı için geniş bagaj hacmi kriteri göz önüne aldığımda VW grubundan Cordoba ve Fabia sedan- SW düşünüyordum fakat Symbol, Accent, Albea araçlara göre tercihimde etkili oldu. Bir önceki aracım Saxo1.5d idi. 280 l hacimli bagajına bebek arabasını koyduğumuzda bagaj neredeyse doluyordu. Ses sistemide yer tutuyordu. Sedanların 450-500 l hacmi olmasada şimdi 313 l hacim biraz daha geniş. |
|
![]() |
|
Naci Erdem ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ağustos 2014 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Naci Erdem
Merhaba,
Bir hafta önce aldığım 2004 model 206 sw 1.4 HDİ ile ilk defa bir Peugeot sahibi oldum. Konforuna ve rahatlığına hayran kaldım. Ufak motorlu bir dizel olmasına rağmen çekişinin üstünlüğü çok iyi gerçekten, bir de dizel motor kullanımına alışınca hem rahatlık, hem de ekonomi ve performansı bir arada görebileceğim. Bu forumda ve bazı diğer sitelerde dizel motor kullanımına dair yazılanları sürekli okuyorum. Motor devri ve periyodik bakım konularına dikkat ettiğim sürece 168.000'deki aracım ile 400.000'lere varmayı hedefliyorum, zira ben sakin kullanım tarzına sahibim. Km ile oynama var mı yok mu onu bilemiyorum. Satıcının dürüst olduğunu varsaymaktan başka seçeneğim yok .. Naci Erdem Balıkesir
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Merhaba hocam, Aracınızı güle güle kullanın. Düzgün kullanıldığında üzmeyecek bir araçtır. Aracın motor yaşı ilk 100bin km ile alakalıdır. Rodaj ve sonrasında motor nasıl kullanılmışsa devamında da öyle gider. Umarım bu açıdan temizdir araç. Dizelin odak noktası zaten bakımlardır. Motor blogu ve bil hassa enjektörler çok önemlidir. Kullandığınız yakıt ve bakım periydou büyük rol oynar. 400000km yi görmek mümkün 1-2 conta değişir belki enjektör ve 400k dan sonra bile devam edebilirisniz. Ankaraya uğrarsanız Hız Sabitlemede yaparıs size mis gibi kullanırsınız. |
|
![]() |
|
Naci Erdem ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ağustos 2014 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Naci Erdem
Teşekkür ederim, sağolun, araç güzel gerçekten. Periyodik bakımların ne derece önemli olduğunu biliyorum. Enjektörleri yeni değişmiş dediklerine göre, turbo ve pompada da şu an bir sorun görünmüyor, olursa da zaten yeni almayı düşünüyorum, hiç olmazsa ne zaman, hangi km'de değişmiş onu bilirim, zira aracı (... inşallah bir sıkıntım olmazsa) yakın zamanlarda satmayı da düşünmüyorum. Hız sabitleme konusunu hiç düşünmemiştim. Neden olmasın?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |