![]() |
|
307 Stepne su doluyor ? Sizde ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 15:15 |
|
Arkadaşlar diğer 307 sahiplerininde yağmurda bagajına su doluyormu ? suyun geldiği kaynağı buldum gibi gibi.. birazdaha araştırma yapıyorum fakat bilen varmı neden gelir nereden gelir diye ? önceleri böyle bişey yoktu çünki. birde nasıl çözeriz bu sorunu
|
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
|
yüzde 80 i su alıyor benimkide alıyordu 1 karış su girdiği oldu
|
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
abim yukardaki mesajımda test yolunu anlattım.Eğer şikayetçiysen uygulayıp teşhisi koyup tedaviye başlayabilirsin.
![]() |
||
![]() |
||
|
ulan şeytan diyo bi kova silikonu boşalt bırak kurusun öle :D
|
||
![]() |
||
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Şahin peugeot ya gitsene hallederler orjinal parçalarla.Alt takım filan hepsine baktırırsın.
![]() |
||
![]() |
||
|
sen benim dediğimi yap istiyorsan abim.
![]() |
||
![]() |
||
oğuzhan86 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2011 Konum: geşan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 261 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oğuzhan86
|
aslında birçok aracın kronik sorunu stepnede nem yapmadır fakat sizinki su alıyormuş bunun için aklımda olan 3 sey war... 1. işini iyi yapan oto yıkamacıya götürün ve alttan bir su püskürtsün araca bakalım su alıcak mı ...diğer 2 yöntem ise ya bagaj lastiğinizde sorun var veya stepnenin silikonunda sorun war...
|
||
![]() |
||
VEDATDINC ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2011 Konum: düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı VEDATDINC
|
Arka tamponu söktürüp hava ızgaralarını çıkarıp silikonlayıp takıyorsunuz sorun kesin olarak çözülüyor.
|
||
2004 307XR 1.6 atiker
|
||
![]() |
||
|
ben açıkcası suyun aracın altından geldiğini düşünüyorum. stepnenin altında bir plastik parça var. oradan geldiğini düşünüyorum. Oto yıkamacıda onu bi yaptıralım bakalım nolucak. gerçi altından su alsa bu sefer stepnede su durmaz girer çıkar. benimki suyu evladı gibi besliyo.
|
||
![]() |
||
|
su mahveder kaportayı biraz daha çözüm bulamazsanız.
![]() |
||
![]() |
||
VEDATDINC ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2011 Konum: düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı VEDATDINC
|
resimli anlatım var bi bulursam sayfaya ekleyeceğim suyun kaynağı arka tamponun içindeki havalandırma ızgaraları
|
||
2004 307XR 1.6 atiker
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı VEDATDINC
|
http://forum.donanimhaber.com/m_18940568/mpage_74/tm.htm bu link sana yardımcı olur
|
||
2004 307XR 1.6 atiker
|
||
![]() |
||
|
Hummm çok teşekkür ettim VEDATDINC gerçekten kafama çok takılmıştı. Yarın havalar güzel olacak yarın bi uğraşalım bakalım şununla ya çok teşekkür ederim tekrar |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı VEDATDINC
|
Rica ederim aynı sorunu bende yaşadım
|
||
2004 307XR 1.6 atiker
|
||
![]() |
||
oğuzhan86 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2011 Konum: geşan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 261 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oğuzhan86
|
özgür su kaportayı mahveder demişsin ama anlamadım sonuc olarak araçlar yağmur suyu alıyor + oto yıkamada yıkatılıyorda..hadi diyelim oto yıkamada yıkanan araç kurutuluyor(gerci ne kadar kurutmaya çalışılsada kış günü nemli kalır o ayrı)peki yağmur suyu yememe gibi bir durumu yok...arkadaşın dediği olay sanrım bagaj kaynaklı stepne gibi geliyor eğer öyleyse küf pas yapmaz hatta bir örnekte vericem bi arkadasım sıfır corolla almıştı yaklaşık 3 sene falan oluyor.stepnede hem nem yapıyordu..araca yetkili serviste yapılmayan sey kalmamıştı...sorunu çözemediler en sonunda inanmıyacaksınız ama japonyadan firmanın yetkili müh. gelip olayı öyle çözmüşlerdi |
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
|
||
![]() |
||
|
abim stepnede kalan su uzun süre kalırsa boyayı kabartır atar.Ardından paslanma ve çürüme gelir.Dış etkenlerde arabaya zamanla zarar verir.
||
![]() |
||
|
Ayrıca kış mevsiminin çıkışında araçlarımızın altını detaylı yıkatırsak önemli ölçüde çürümelerden korunmuş oluruz.Nedeni ise buzlanma için yollara dökülen tuzlar tekerlerden sıçrayarak alt karasore yerleşir ve yıkatmazsak bulunduğu noktayı çürütür ve aracınızın karoserinde büyük bir delik açar.
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |