![]() |
|
El yapımı hava filtre kiti |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
enilder ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2011 Konum: TURKEY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 99 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 12:05 |
Arkadaşlara merhaba aracım peugeot 306 1.6 8v griffe modeli,dün akşam arkadaşımdan performans tipi hava filtre aldım el yapımı pvc borularla farın arka kısmına çekip hava girişini daha serin ve fantastik biçimde sağlamak istiyorum fakat aracımın orjinal hava filtresinin olduğu silindir şeklindeki kutuya 2-3 tane kablo giriyo bunlardan bitanesi hatta lpg den falan geliyo ben o tüm kabloları ne yapmayalım yeni filtre kitini oluştururken? Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
|
|
Peugeot 306 Griffe 1.6 8V
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sensör kablolarıdır onlar.Bence onlarla hiç oynamayın.
![]() |
|
![]() |
|
enilder ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2011 Konum: TURKEY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 99 |
Merhaba yavuz25
Sensör kablolarını hiç ellemesem o şekilde yeni filtreyi boruyla birlikte taktığım zaman sorun yaşar mıyım? |
|
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
sorun yaşayacağınızı sanmam.
![]() Düzenleyen yavuz25 - 01 Ocak 2012 Saat 13:05 |
|
![]() |
|
Arkadaşlar günümü vermiş olduğum filtre kiti projesi az önce sonlandı ilk postumda söylediğim gibi filtre kutusuna gelen bütün kablo ve boruları devre dışı bırakıp filtreyi 70 lik pvc boru ve 90 derece dirsekle konuşlandırıp çalıştırdım güzelde ses verdi denemeye çıkmak için bindiğimde araçdan ses gelmemeye başladı normal her zaman ki sesine döndü indim baktım söktüm tekrar taktım ama ilk aldığım o gerçek filtre sesini alamadım sonrasında biraz bırkaladım gene ama sessiz sedasız eve getirdim aracı bıraktım. Acaba sorun ne olabilir ? lpg ye geçtikten sonra mı ses vermemeye başladı ki?
|
|
|
|
![]() |
|
kabloları söktünüzmü?
|
|
![]() |
|
2 tane boru 1 tane kablo geliyor filtre kutusuna,kutu silindir şeklinde bitanesi motor kapağından hava çeken ince bi boru diğeri lpg ile ilgili boru bitanede sensor vardı kablo olarak onları olduğu gibi bıraktım filtre kutusundan çıkardıktan sonra.
|
|
|
|
![]() |
|
eğer sensörlere dokunmamışsanız(bilmeyerek)skurduğunuz sistemi gözden geçirin.
![]() |
|
![]() |
|
Sistemde bi sıkıntı yok kendi haline getirdim yine orjinal kutuyu falan taktım ama sürerken neden ses alamadım orası kafamı karıştırdı
![]() |
|
|
|
![]() |
|
acd org ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
takdığınız açık hava flitresi belli bi zmandan sonra ses verir zamanla kurum baglar 1 ay kadar kulanmalısın aracınıza su şekilde zarar verir en önemlisi daha fazla yakıt harcar o kablolar bildigim kadarı ile sensorlerle alakalı motorunuz daha çok ısınır bence orjinalini bozmayın hala flitresi sesi guzeldir ben daha onceki araclarımda kulandım 307 bence motoru ile oynanılcak en son arabalardan
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |