![]() |
|
Araçları bırakıp Bisiklet mi denesek? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 23:49 |
||
Bakanlar Kurulu, mevzuatın kendisine tanıdığı yetkiyi kullanmazsa, çeşitli vergi, harç ve cezalar, yeni yılda yüzde 10,26 oranında artacak. Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına esas teşkil eden Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) üretici fiyat endeksi, Ekim ayı sonunda, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 10,26 oranında artış gösterdi. Vergi Usul Kanunu uyarınca her yıl yeniden değerleme oranını TÜİK'in üretici fiyatı genel endeksine göre açıklayan Maliye Bakanlığı'nın, 2012 oranını da bu ay içinde ilan etmesi bekleniyor. Çeşitli vergi ve harçlarla ilgili kanunlarda, vergi, harç ve ceza tutarlarının her yıl yeniden değerleme oranı kadar artması öngörülüyor. Kanunlarda, Bakanlar Kuruluna belirli limitler içinde bu tutarlarda değişiklik yapma yetkisi de tanınıyor. Aynı politikanın devamı halinde, motorlu taşıtlar vergisi (MTV), damga vergisi, çevre temizlik vergisi, harçlar, trafik ve vergi cezaları, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yüzde 10,26 oranında artacak. EN DÜŞÜK MTV 480 LİRA OLACAK Bu durumda 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 cm3'e kadar olan otomobillerin halen 436 lira olan motorlu taşıtlar vergisi, yılbaşında 480,7 liraya çıkacak. Motor silindir hacmi 1301 cm3 ile 1600 cm3 arasındaki otomobillerin vergisi de 697 liradan 768,5 liraya yükselecek. Damga vergisindeki maktu tutarların yeniden değerleme oranı kadar arttırılması durumunda da, yıllık gelir vergisi beyannamelerindeki damga vergisi 9,14 lira olacak. Bu miktar, makbuz senetlerinde 11,75 lira olarak uygulanacak. |
|||
![]() |
|||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Evet artık motor hacminin düşük olması pek bir avantaj sağlamıyor. Herşeye zam zam zam..
Bizim japonlardan neyimiz eksik bisiklet yolu yapsınlar her yere bisikletle giderim. ![]() Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 26 Aralık 2011 Saat 23:53 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ehliyet için 252 TL yerine 278 TL ödenecek, ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 290 TL’den, 320 TL’ye, alkollü otomobil kullanmanın cezası ilk defasında 650 TL’ye, ikinci defasında 814 TL’ye çıkacak. Kırmızı ışıkta geçen ise 140 TL yerine 154 TL ödeyecek.
|
|||
![]() |
|||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
||
tüh be kaç yıllık bisikletimi yeni satmıştım.
![]() |
|||
![]() |
|||
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
||
Kriz bizi niye etkilemio biliyormusunuz biz zama alışkınız normal bir durum olarak algılıyoruz ve ekonomi etkilenmiyor ama bu avrupada olunca millet ayağa kalkıyo görmemişki böyle bişe
![]() |
|||
![]() |
|||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
||
Şu alkollü araç kullananlara hiç acımıyacaksın daha yükselsin onların cezası aynı şekilde kırmızı da geçene de ![]() |
|||
![]() |
|||
||
japonlardaki yollar bizde olsun arabadan inersem
|||
![]() |
|||
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
||
Ben elektirikli bisiklet alacam
![]() |
|||
![]() |
|||
||
katılıyorum kardeşim trafik konusunda daha ağır cezalar uygulanmalı kim olursa olsun. yapılan hatalar ya da yanlışların bedeli cezai anlamda çok da caydırıcı değil. daha bir ağır olmalı ki anca uyar bizim milletimiz..
|
|||
![]() |
|||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
peugeot bisikletlerine baktım da meraktan onlar arabalarından bile çok tatlı yaaaa.. bittim resmen video bulsam atacağım resim yüklemekte sorun yaşıyorum..
|
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
oraya dayanırsa ya biz gitmeliyiz ya bizi bu hale sokanlar.. ki biz gibi görünüyor avrupa diye özenilen diyarlarda hak diye adamlar kriz geçiriyor... onların ülke genellinde geçirdikleri kriz dönemi bile bizim en canlı olduğumuz dönemden kat kat daha iyidir eminim..
|
|||
![]() |
|||
||
teşekkür ederim photobucket kullanıyodum ilk zamanlarımda artık hata falan veriyor ne yaptıysam ben de anlamadım bir denerim söylediğini
|
|||
![]() |
|||
||
çok rahat dediğim site.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
||
allah razı olsun senden beni büyük bir eziyetten kurtardın.. teşekkür ederim tekrardan
|
|||
![]() |
|||
||
bu 100 kilo bir adamı taşıyormu acaba.
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |