Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Araçları bırakıp Bisiklet mi denesek?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Araçları bırakıp Bisiklet mi denesek?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Araçları bırakıp Bisiklet mi denesek?
    Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 23:49

Bakanlar Kurulu, mevzuatın kendisine tanıdığı yetkiyi kullanmazsa, çeşitli vergi, harç ve cezalar, yeni yılda yüzde 10,26 oranında artacak.

Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına esas teşkil eden Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) üretici fiyat endeksi, Ekim ayı sonunda, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 10,26 oranında artış gösterdi. Vergi Usul Kanunu uyarınca her yıl yeniden değerleme oranını TÜİK'in üretici fiyatı genel endeksine göre açıklayan Maliye Bakanlığı'nın, 2012 oranını da bu ay içinde ilan etmesi bekleniyor.

Çeşitli vergi ve harçlarla ilgili kanunlarda, vergi, harç ve ceza tutarlarının her yıl yeniden değerleme oranı kadar artması öngörülüyor. Kanunlarda, Bakanlar Kuruluna belirli limitler içinde bu tutarlarda değişiklik yapma yetkisi de tanınıyor. Aynı politikanın devamı halinde, motorlu taşıtlar vergisi (MTV), damga vergisi, çevre temizlik vergisi, harçlar, trafik ve vergi cezaları, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yüzde 10,26 oranında artacak.

EN DÜŞÜK MTV 480 LİRA OLACAK

Bu durumda 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 cm3'e kadar olan otomobillerin halen 436 lira olan motorlu taşıtlar vergisi, yılbaşında 480,7 liraya çıkacak. Motor silindir hacmi 1301 cm3 ile 1600 cm3 arasındaki otomobillerin vergisi de 697 liradan 768,5 liraya yükselecek.

Damga vergisindeki maktu tutarların yeniden değerleme oranı kadar arttırılması durumunda da, yıllık gelir vergisi beyannamelerindeki damga vergisi 9,14 lira olacak. Bu miktar, makbuz senetlerinde 11,75 lira olarak uygulanacak.

Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 23:52
Evet artık motor hacminin düşük olması pek bir avantaj sağlamıyor. Herşeye zam zam zam..

Bizim japonlardan neyimiz eksik bisiklet yolu yapsınlar her yere bisikletle giderim. Big smile

Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 26 Aralık 2011 Saat 23:53
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 23:53
Ehliyet için 252 TL yerine 278 TL ödenecek, ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 290 TL’den, 320 TL’ye, alkollü otomobil kullanmanın cezası ilk defasında 650 TL’ye, ikinci defasında 814 TL’ye çıkacak. Kırmızı ışıkta geçen ise 140 TL yerine 154 TL ödeyecek.  

Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 23:54
tüh be kaç yıllık bisikletimi yeni satmıştım.LOLNeyse o zaman motora da binebiliriz.
Yukarı Dön
Üçyüzaltı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 23:58
Kriz bizi niye etkilemio biliyormusunuz biz zama alışkınız normal bir durum olarak algılıyoruz ve ekonomi etkilenmiyor ama bu avrupada olunca millet ayağa kalkıyo görmemişki böyle bişe Big smile
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 23:58
Orjinalini yazan: cigdemilker cigdemilker Yazdı:

Ehliyet için 252 TL yerine 278 TL ödenecek, ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 290 TL’den, 320 TL’ye, alkollü otomobil kullanmanın cezası ilk defasında 650 TL’ye, ikinci defasında 814 TL’ye çıkacak. Kırmızı ışıkta geçen ise 140 TL yerine 154 TL ödeyecek.  

Şu alkollü araç kullananlara hiç acımıyacaksın daha yükselsin onların cezası aynı şekilde kırmızı da geçene de Angry
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 23:59
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Evet artık motor hacminin düşük olması pek bir avantaj sağlamıyor. Herşeye zam zam zam..

Bizim japonlardan neyimiz eksik bisiklet yolu yapsınlar her yere bisikletle giderim. Big smile

japonlardaki yollar bizde olsun arabadan inersem LOL  hem rezillik çekiyon hem de lafta lüks yaşıyon.. sadece arabaya binmekle lüks yaşanılıyorsa vay halimize.. bu adamların gireceği toprak yok arkadaş.. günümüzde ciklet alır gibi araba sahibi olabiliyorsun devletin vermiş olduğu avantaj (artık kime nasıl geliyor bilemem) sayesinde bankalar sonuna kadar kredi veriyor. bugün çoluğunu çocuğunu geçindiremeyen ana babalar dahi 300-400 ne ki bizimde bir arabamız olsun diyebiliyor.. olsun arkadaş hepimizin arabası olsun.. daha sadece açıklanan vergi şu an yakıt bakalım 5 i bulacak mı? hadi hayırlısı şimdiden tüm vatana millete.. ClapClapClap  
Yukarı Dön
Üçyüzaltı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 23:59
Ben elektirikli bisiklet alacam Big smile
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:01

Şu alkollü araç kullananlara hiç acımıyacaksın daha yükselsin onların cezası aynı şekilde kırmızı da geçene de Angry

katılıyorum kardeşim trafik konusunda daha ağır cezalar uygulanmalı kim olursa olsun. yapılan hatalar ya da yanlışların bedeli cezai anlamda çok da caydırıcı değil. daha bir ağır olmalı ki anca uyar bizim milletimiz..
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:01
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

abim elektirik işi yaygınlaştırılırsa seni o pisiklete bedava bindirirlermi zannediyorsun yoksa.Big smile
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:02

peugeot bisikletlerine baktım da meraktan onlar arabalarından bile çok tatlı yaaaa.. bittim resmen video bulsam atacağım resim yüklemekte sorun yaşıyorum.. 
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:03

katılıyorum kardeşim trafik konusunda daha ağır cezalar uygulanmalı kim olursa olsun. yapılan hatalar ya da yanlışların bedeli cezai anlamda çok da caydırıcı değil. daha bir ağır olmalı ki anca uyar bizim milletimiz..
Alkol alıpta trafiğe çıkıpta benim ve ailemin güvenliğini tehlikeye atan adama ne ceza yazılsa az.Bakın hepimizin annesi babası var arabada giderken bir alkolü sürücü kazaya sebep olabilir.eğer görürseniz alkollü birini araba sürerken yada alkolü tüketirken araç içinde hemen trafiğe bildirin unutmayın az ilerde kaza yapsa ve masum birileri zarar görse sizde suçlu sayılırsınız.Wink
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:04

peugeot bisikletlerine baktım da meraktan onlar arabalarından bile çok tatlı yaaaa.. bittim resmen video bulsam atacağım resim yüklemekte sorun yaşıyorum.. 
abim site olarak hizliresimi kullan.Wink
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:05
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

abim elektirik işi yaygınlaştırılırsa seni o pisiklete bedava bindirirlermi zannediyorsun yoksa.Big smile

oraya dayanırsa ya biz gitmeliyiz ya bizi bu hale sokanlar.. ki biz gibi görünüyor avrupa diye özenilen diyarlarda hak diye adamlar kriz geçiriyor... onların ülke genellinde geçirdikleri kriz dönemi bile bizim en canlı olduğumuz dönemden kat kat daha iyidir eminim..
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:06

abim site olarak hizliresimi kullan.Wink

teşekkür ederim photobucket kullanıyodum ilk zamanlarımda artık hata falan veriyor ne yaptıysam ben de anlamadım bir denerim söylediğini
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:07
çok rahat dediğim site.Wink
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:11

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:11

çok rahat dediğim site.Wink

allah razı olsun senden beni büyük bir eziyetten kurtardın.. teşekkür ederim tekrardan
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:11
bu 100 kilo bir adamı taşıyormu acaba.
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:14

Çok tatlıymış ya 206 gibi aynıLOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 124 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7655 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 508 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 641 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 395 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5209 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 617 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 405 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 713 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 279 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 570 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2324 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5687 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4932 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2100 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2239 1 heavyburak26
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English