![]() |
|
Yağ eksiltme :( |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2011 Saat 23:01 |
Arkadaşlar Ankaraya gidip geldim toplam 600km yol yaptım yağ çubuğundaki iki çizginin arası eğer 1 litre ise
araba 300-400 gr tahminim yağ eksiltti ![]() |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cogu aracta, yag cubugunun uzerindeki minimum, maximum cizgileri arasi 1 litreye tekabul eder. Olcumu yaparken araciniz duzgun bir zemin uzerinde miydi? Motor sicakligi nasildi?
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ankaradan gelmişti motor
![]() ![]() |
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
motor bitik değilse yanlış ölçmüş olabilirsin. belki bi yerden kaçırıyordur. 170bin km de corsa gls 1.4 lpgli aracımda carter contasından kaçırıyordu. contayı yaptırdıktan 2 ay sonra aydın ankara aydın yaptım. 20 saat içinde toplam 1200 km yol gittim. yağı suyu özellikle yola çıkmadan önce ve yolculuk sonrası ölçtüm. gram eksilme yoktu.
|
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
10W-60 cok fazla gelir diye dusunuyorum. Ben yerinizde olsam 10W-60 deneyecegime tam sentetik yaglardan birini denerdim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Contadan kaçırdığını nasıl anladınız ? eksilme ne oranlarda nasıl oluyordu birdenmi yoksa oda zamanla kullandıkçamı ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Tam sentetiği daha çok yakmazmı
|
|
![]() |
|
ugur_clskn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Temmuz - 1989 Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Konum: istanbul pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ugur_clskn
mobil 10 60 bıldıgım kadarıyla tam sentetık zaten. ben 306 ım varken faydasını gormustum deneyebılırsın kacak yoksa emın ol eksıltme azalacak
|
|
PEUGEOT 306 SEDAN 1.6 8V
ATİKER FAST MOBİL1 10-60 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bende denemeyi düşünüyorum , kaçağı nasıl kontrol edebilirm usta anlarmı ? bide bu 10-60 kışın sorun olurmu? bu yağın ne gibi artı ve eksilerini gördünüz bilgi verirseniz mutlu olurum
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Arabanın böyle perfonmasının iyi olupta böyle bişe yapınca morelimi acayip bozdu
![]() |
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
|
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Kartelin altında muhafaza sacı yok bende lifte kaldrıldığında baktımda 2 yerde az bi yağ vardı , iyi bi inceletiyim aracı
![]() |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
dostum 20/50 yağ koy.Motoru yeni yaptırmadıysan 20/50 iyi gider.;)
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
lpg de yağ eksiltme olur hava şartları, lpg bu tür faktörlerde yağ eksiltebilir yağ kartelinden kaçırabilir
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
kartelin altında birşey yokki acaba ordan sızıomu sızsa anlaşılmazda
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
20/50yi kabul edermiki motor
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
eder tabi.Niye etmesin? Ben bizim eski arabayada 20/50 koyuyordum.Birazdaha ince koysam yağ eksilirdi.Kışında zor olmaz motor için.Yağı gerçekten yakıyor/kaçırıyorsa bu miktarı düşürür 20/50
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Ben birine sormuştum yağ pompasını falan bozar vs demişti , kabul ediyorsa iyimiş
![]() ![]() |
|
![]() |
|
yağ pompasımı bozulurmuş? 30 numaradan yüksek yağ ve yağ katkısı koyarsan tabi bozulur deseydin.Yağ pompası hemen bozulsa bizim arabanın bozulurdu 30 numara yağla motor içi temizliği yapmıştım.
![]() |
|
![]() |
|
ama bu arada şanzuman yağının numarası ÇOK ÇOK ÖNEMLİDİR. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |