![]() |
|
Çekiş,rolanti sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
scorpions_64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 Saat 23:49 |
|
Arkadaşlar daha önce de bir kaç konu açmıştım ama tam olarak sorularıma bi cevap bulamamıştım. bugün itibarı ile bana en yakın servis olan afyon peugeot servisine gittim. durumu anlattım;
1- sabahları çalıştıktan sonra araç ısınıp gaza geçene kadar gaz yemiyor 2- devir arada dengesizleşiyor 3- normal şartlarda giderken yani dur kalk'larda gaz bi anda yemiyor yani 1-2 kere gaza basmak zorunda kalıyorum(bunu benzinde biraz daha az yapıyor) 4-aracımız gti olmasına rağmen gaza basıyorum araç bağırıyo ama gitmiyo(sorun baskı balata değil), yokuşlarda bağriz bayılıyo ve acayip bi çekiş sorunu var. aracımızın ağır bakımları yeni yapılmıştır. buji, triger seti, hava&polen filtresi, yağ&benzin filtresi vb. ve boğaz kelebeği temizlendi. ve bilgisayara bağladık 1. silindir arızası verdi, servisteki eleman abi 1. enjektörü değiştir arızan gider dedi. silindir dedikleri enjeksiyon mu? ve bunu değiştirince arızamız gider mi?yalnız lpg'de bağımsız enjektör olduğu için lpg'de de yapıyor bunun ilgisi varmı?yani benzin enjektörü arızalıysa yukarıda yazdığım arızalar lpg'de de yapar mı?
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
Ali ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 07 Mart 2009 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arabanın yazılımıyla uğraşıldımı hiç ?
|
||
Tuning sitesi değil marka sitesidir.
|
||
![]() |
||
by_imp ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
|
gaz yememesi halinde gaza basmasan stop ediyor mu stop ettikten sonra sapitma oluyor mu
|
||
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah 0 rh + |
||
![]() |
||
scorpions_64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
gaz yememi halince gaza basmazsam normal çalışıyo lakin gaza basarsam gaz yemiyo zaten taki ısınıp gaza geçene kadar....
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
yazılımınla falan uğraşılmadı
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
konu güncel arkadaşlar!!!
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
|
aracı peugeot planet 2000 cihazına bağlatın ve kesinlikle anlayan birisi aracın değerlerini kontrol etsin. lambda dan hava yakıt değerlerine bakılsın. karışım hatası var mı bakılsın. km yüksek değilse enjektörler büyük ihtimal sağlamdır, sadece ufak tefek tıkanmalar olmuş olabilir. temizletilebiliyor o da zaten.
gaza bastığında gaz yememe problemini daha önce corsa gls de yaşamıştım, aracın ısı müşüründe problem varmış. motor 90 olmasına rağmen müşür 40 gösteriyordu ve acayip zengin karışım gönderiyordu. müşürün soketi temizlendi, sorun düzeldi. dediğim gibi cihaza(bilgisayara) bağlatın bi kontrol ettirin.
|
||
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
||
![]() |
||
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
|
aracınızı bilg. bağlatın öncelikle, silkeleme yapıyor mu aracınız ???
aşırı yakıt sarfiyatı, ivmelenmede gecikme, gaz pedalı tepkimesi gecikmeli mi?
arızanız oksijen sensörü olabilir!
|
||
Koceli/İZMİT
1982 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
yakıt sarfiyatı var, gaz pedalı tepkisi gecikmeli, ivmelenmede gecikme valla kardeş hepsi var allah senden razı olsun benimde sorunum bunlar zaten, oksijen sensörü mü dedin? peki bu sensör tam aracın neresindedir? temizlenirmi, değişimmi lazım?
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
okankrgz kardeş, yalnız serviste bilgisayara bağlattığımda 1. silindir arızası gösterdi. bende elemana nedir bu silindir arızası diye sorduğumda 1. enjeksiyon arızalı olabilir ifadesini kullandı. tam anlamıyla tam bir cevap alamadım açıkcası.
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
|
şunu temizlet bi kaç gün bin gel, şunu değiştirelim bi kaç gün gez gel. bi de yakıt aldığın istasyonu değiştir bakalım. harcadığın zaman para yakıta yazık.
yetkili özel servis farketmez, iyi anlayan bir usta bulmanızı tavsiye ederim.
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
işte benim sorunumuz da bu ya... adam akıllı peugeot'tan anlayan usta yok hepsi nalbant takımı. her kafadan bi ses çıkıyo, yok enjektör arızası, yok ateşleme arızası, yok baskı balata vb.
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
|
üstadım ozaman o nalbantlarla deneme yanılmalara harcayacağın parayı bir kere yetkili servise arıza teşhisine verip, derdini görüp ona göre derman aramaya yönelmen daha uygun olur düşüncesindeyim. ilk aracımda bu konularda acemiliğimi epey attım. tanımadığım usta aracıma dokunacaksa önceden mutlaka bi ön konuşma yaptım, sorunumu bulmayana 5 kuruş vermedim. bosch car servisler arıza tespitine 40 tl para isterler. marmaris de corsa gls arıza ışığı yaktı 2 sene önce, bosch car serviste tespit yaptırdım, 2 dk sürmedi. 40 tl istediler. 5 lira attım dükkanın önüne, çektim gittim. giderkende şunu söyledim "ben 40 tl için 6 saat boğaz patlatıyorum size de kesinlikle vermem" dedim.
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
dostum çok güzel diyorsun tamam ama bizim burda yetkili servis olmadığı için ve nalbantlardan bıktığım için en yakın afyon yetkili servisine gittim. Durumu anlattım aracı bilgisayara bağladılar, bilgisayarda da 1.silindir arızası olduğunu gördüm. Bu arıza nedir diye yetkili elemana sorduğumda; " 1.enjektör arızalı olabilir" ifadesini kullandı. bende bu durum üzerine, nedir bu silindir arızası, enjektör arızası anlamına mı geliyo? diye burda konu açtım. bir arkadaşında oksijen sensöründen arıza olabilir demesi üzerine dün akşamüstü oksijen sensörü kablosunu çıkardım ve giderken aniden gaz kesip stop etmesi vb. araç sapıtmaya başladı. öyle olunca kabloyu hemen yerine taktım demek ki sensör'de arıza yok kanatine vardım.
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
|
yetkili de yakın değilmiş pek. valla ne diyim kardeş Allah düzgün ustaya denk getirsin. yetkili servisin olasılık cümlesi kurması doğru değil. sorunu tam tespit etmesi gerekir, ama işte daha bu ülkede olması gereken çok şey var. Kolay gelsin diyorum. |
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
arkadaşlar
okankrgz arkadaşımında dediği gibi oksijen sensörü arızası bana mantıklı geldi. gerçi denemek için fişini söktüm araç dengesizleşti ama bunun arızalı olup olmadığını böyle anlayamayız sanırım. nette araştırıp edindiğim fikirlere göre aracı bilgisayara bağladığımızda araç beyni bizi yanıltmış olabilir mi? yani zengin fakir karışım olayını enjektörden yada silindir arızası gösterebilir mi? oksijen sensörünü söküp temizlemek lazım.
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |