Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çekiş,rolanti sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Çekiş,rolanti sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
scorpions_64 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çekiş,rolanti sorunu
    Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 Saat 23:49
Arkadaşlar daha önce de bir kaç konu açmıştım ama tam olarak sorularıma bi cevap bulamamıştım. bugün itibarı ile bana en yakın servis olan afyon peugeot servisine gittim. durumu anlattım;
1- sabahları çalıştıktan sonra araç ısınıp gaza geçene kadar gaz yemiyor
2- devir arada dengesizleşiyor
3- normal şartlarda giderken yani dur kalk'larda gaz bi anda yemiyor yani 1-2 kere gaza basmak zorunda kalıyorum(bunu benzinde biraz daha az yapıyor)
4-aracımız gti olmasına rağmen gaza basıyorum araç bağırıyo ama gitmiyo(sorun baskı balata değil), yokuşlarda bağriz bayılıyo ve acayip bi çekiş sorunu var.
aracımızın ağır bakımları yeni yapılmıştır. buji, triger seti, hava&polen filtresi, yağ&benzin filtresi vb. ve boğaz kelebeği temizlendi. 
ve bilgisayara bağladık 1. silindir arızası verdi, servisteki eleman abi 1. enjektörü değiştir arızan gider dedi. silindir dedikleri enjeksiyon mu? ve bunu değiştirince arızamız gider mi?yalnız lpg'de bağımsız enjektör olduğu için lpg'de de yapıyor bunun ilgisi varmı?yani benzin enjektörü arızalıysa yukarıda yazdığım arızalar lpg'de de yapar mı?   
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
Ali Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ali Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 Saat 00:02
Arabanın yazılımıyla uğraşıldımı hiç ?
Tuning sitesi değil marka sitesidir.
Yukarı Dön
by_imp Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
03 - Şubat - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı by_imp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 Saat 00:05
gaz yememesi halinde gaza basmasan stop ediyor mu stop ettikten sonra sapitma oluyor mu
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah
0 rh +
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 Saat 09:14
Orjinalini yazan: by_imp by_imp Yazdı:

gaz yememesi halinde gaza basmasan stop ediyor mu stop ettikten sonra sapitma oluyor mu
gaz yememi halince gaza basmazsam normal çalışıyo lakin gaza basarsam gaz yemiyo zaten taki ısınıp gaza geçene kadar....
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 Saat 09:15
Orjinalini yazan: Ali Ali Yazdı:

Arabanın yazılımıyla uğraşıldımı hiç ?
yazılımınla falan uğraşılmadı
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 Saat 13:07
konu güncel arkadaşlar!!!
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 Saat 13:45
aracı peugeot planet 2000 cihazına bağlatın ve kesinlikle anlayan birisi aracın değerlerini kontrol etsin. lambda dan hava yakıt değerlerine bakılsın. karışım hatası var mı bakılsın. km yüksek değilse enjektörler büyük ihtimal sağlamdır, sadece ufak tefek tıkanmalar olmuş olabilir. temizletilebiliyor o da zaten.
gaza bastığında gaz yememe problemini daha önce corsa gls de yaşamıştım, aracın ısı müşüründe problem varmış. motor 90 olmasına rağmen müşür 40 gösteriyordu ve acayip zengin karışım gönderiyordu. müşürün soketi temizlendi, sorun düzeldi. dediğim gibi cihaza(bilgisayara) bağlatın bi kontrol ettirin.
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
Yukarı Dön
okankrgz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
27 - Nisan - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okankrgz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 Saat 16:27
aracınızı bilg. bağlatın öncelikle, silkeleme yapıyor mu aracınız ???
aşırı yakıt sarfiyatı, ivmelenmede gecikme, gaz pedalı tepkimesi gecikmeli mi?
arızanız oksijen sensörü olabilir!
Koceli/İZMİT

1982
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 Saat 16:57
Orjinalini yazan: okankrgz okankrgz Yazdı:

aracınızı bilg. bağlatın öncelikle, silkeleme yapıyor mu aracınız ???
aşırı yakıt sarfiyatı, ivmelenmede gecikme, gaz pedalı tepkimesi gecikmeli mi?
arızanız oksijen sensörü olabilir!
yakıt sarfiyatı var, gaz pedalı tepkisi gecikmeli, ivmelenmede gecikme 
valla kardeş hepsi var allah senden razı olsun benimde sorunum bunlar zaten, oksijen sensörü mü dedin? peki bu sensör tam aracın neresindedir? temizlenirmi, değişimmi lazım?
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 Saat 17:06
okankrgz kardeş, yalnız serviste bilgisayara bağlattığımda 1. silindir arızası gösterdi. bende elemana nedir bu silindir arızası diye sorduğumda 1. enjeksiyon arızalı olabilir ifadesini kullandı. tam anlamıyla tam bir cevap alamadım açıkcası. 
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 Saat 18:05
Orjinalini yazan: scorpions_64 scorpions_64 Yazdı:

okankrgz kardeş, yalnız serviste bilgisayara bağlattığımda 1. silindir arızası gösterdi. bende elemana nedir bu silindir arızası diye sorduğumda 1. enjeksiyon arızalı olabilir ifadesini kullandı. tam anlamıyla tam bir cevap alamadım açıkcası. 
1. silindir arızası gösterdi diyen kişi usta ise o arızayı nereden neden çıkardığını, ve çözüm yollarını söyleyebilmelidir. üst mesajımda anlayan biri derken bunu kastetmiştim. bilgisayarda görünen arıza ismini aynen söylemek, bu işten anlamak olmuyor malesef. siz gerçekten bu işten iyi anlayan birini bulun, ya da hasbel kader deneye deneye çözüm yoluna gidilir.
şunu temizlet bi kaç gün bin gel, şunu değiştirelim bi kaç gün gez gel. bi de yakıt aldığın istasyonu değiştir bakalım. harcadığın zaman para yakıta yazık.
yetkili özel servis farketmez, iyi anlayan bir usta bulmanızı tavsiye ederim.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 Saat 19:41
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

Orjinalini yazan: scorpions_64 scorpions_64 Yazdı:

1. silindir arızası gösterdi diyen kişi usta ise o arızayı nereden neden çıkardığını, ve çözüm yollarını söyleyebilmelidir. üst mesajımda anlayan biri derken bunu kastetmiştim. bilgisayarda görünen arıza ismini aynen söylemek, bu işten anlamak olmuyor malesef. siz gerçekten bu işten iyi anlayan birini bulun, ya da hasbel kader deneye deneye çözüm yoluna gidilir.
şunu temizlet bi kaç gün bin gel, şunu değiştirelim bi kaç gün gez gel. bi de yakıt aldığın istasyonu değiştir bakalım. harcadığın zaman para yakıta yazık.
yetkili özel servis farketmez, iyi anlayan bir usta bulmanızı tavsiye ederim.
işte benim sorunumuz da bu ya... adam akıllı peugeot'tan anlayan usta yok hepsi nalbant takımı. her kafadan bi ses çıkıyo, yok enjektör arızası, yok ateşleme arızası, yok baskı balata vb. 
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 Saat 20:11

üstadım ozaman o nalbantlarla deneme yanılmalara harcayacağın parayı bir kere yetkili servise arıza teşhisine verip, derdini görüp ona göre derman aramaya yönelmen daha uygun olur düşüncesindeyim.

ilk aracımda bu konularda acemiliğimi epey attım. tanımadığım usta aracıma dokunacaksa önceden mutlaka bi ön konuşma yaptım, sorunumu bulmayana 5 kuruş vermedim. bosch car servisler arıza tespitine 40 tl para isterler. marmaris de corsa gls arıza ışığı yaktı 2 sene önce, bosch car serviste tespit yaptırdım, 2 dk sürmedi. 40 tl istediler. 5 lira attım dükkanın önüne, çektim gittim. giderkende şunu söyledim "ben 40 tl için 6 saat boğaz patlatıyorum size de kesinlikle vermem" dedim.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2011 Saat 12:01
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

üstadım ozaman o nalbantlarla deneme yanılmalara harcayacağın parayı bir kere yetkili servise arıza teşhisine verip, derdini görüp ona göre derman aramaya yönelmen daha uygun olur düşüncesindeyim.

ilk aracımda bu konularda acemiliğimi epey attım. tanımadığım usta aracıma dokunacaksa önceden mutlaka bi ön konuşma yaptım, sorunumu bulmayana 5 kuruş vermedim. bosch car servisler arıza tespitine 40 tl para isterler. marmaris de corsa gls arıza ışığı yaktı 2 sene önce, bosch car serviste tespit yaptırdım, 2 dk sürmedi. 40 tl istediler. 5 lira attım dükkanın önüne, çektim gittim. giderkende şunu söyledim "ben 40 tl için 6 saat boğaz patlatıyorum size de kesinlikle vermem" dedim.
dostum çok güzel diyorsun tamam ama bizim burda yetkili servis olmadığı için ve nalbantlardan bıktığım için en yakın afyon yetkili servisine gittim. Durumu anlattım aracı bilgisayara bağladılar, bilgisayarda da 1.silindir arızası olduğunu gördüm. Bu arıza nedir diye yetkili elemana sorduğumda; "  1.enjektör arızalı olabilir" ifadesini kullandı. bende bu durum üzerine, nedir bu silindir arızası, enjektör arızası anlamına mı geliyo? diye burda konu açtım. bir arkadaşında oksijen sensöründen arıza olabilir demesi üzerine dün akşamüstü oksijen sensörü kablosunu çıkardım ve  giderken aniden gaz kesip stop etmesi vb. araç sapıtmaya başladı. öyle olunca kabloyu hemen yerine taktım demek ki sensör'de arıza yok kanatine vardım. 
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2011 Saat 18:30

yetkili de yakın değilmiş pek. valla ne diyim kardeş Allah düzgün ustaya denk getirsin. yetkili servisin olasılık cümlesi kurması doğru değil. sorunu tam tespit etmesi gerekir, ama işte daha bu ülkede olması gereken çok şey var. Kolay gelsin diyorum.

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2011 Saat 23:20
arkadaşlar  okankrgz arkadaşımında dediği gibi oksijen sensörü arızası bana mantıklı geldi. gerçi denemek için fişini söktüm araç dengesizleşti ama bunun arızalı olup olmadığını böyle anlayamayız sanırım. nette araştırıp edindiğim fikirlere göre aracı bilgisayara bağladığımızda araç beyni bizi yanıltmış olabilir mi? yani zengin fakir karışım olayını enjektörden yada silindir arızası gösterebilir mi? oksijen sensörünü söküp temizlemek lazım. 
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7479 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 496 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 626 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 381 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5188 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 614 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 403 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 699 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 273 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 568 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2314 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5677 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4914 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2093 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2238 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37451 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English