Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 1.4 Soğuk havalarda marş geç alıyor!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 1.4 Soğuk havalarda marş geç alıyor!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dahi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dahi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 1.4 Soğuk havalarda marş geç alıyor!
    Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 Saat 21:12

Merhabalar, 2003 model 307 1.4 aracım. Soğuk havalarda sabah marşa bastığım zaman bazen 15sn bazen de 30sn sonra çalışabiliyor, peugeota çalışan teknik servis arkadaşım ilk enjektör memelerinden olabileceğini söyledi (normal havalarda +4 derecede) normal çalıştığını söyledim kızdırma bujilerinden olabileceğini söyledi onların değiştirmenin faydasının olacağını söyledi.

Bende bu sabah videoya çektim sesini açıp izlerseniz kısım kısım titremeler meydana gelip 11sn de çalışmakta, bu titreme anında egzozdan ufak ufak duman atmakda, çalıştıkdan sonra da 30/40 sn kadar egzozdan acayip şekilde duman atmakta, bunun da nedeni marşa bastığım anda patlatamadığı mazotu egzos borusuna atıyor oda dışarı çok yoğun bir şekilde beyaz duman atmakta sonra rolantede çalışmakta sizce bu videodaki çalışma esnasında sıkıntı sizce neyden olabilir ?
Yukarı Dön
MagicPerformance Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
24 - Temmuz - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MagicPerformance Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 Saat 21:14
Bencede kızdırma bujilerindendir.
Yukarı Dön
dahi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dahi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 Saat 21:24
Orjinalini yazan: umutrizaergen umutrizaergen Yazdı:

Bencede kızdırma bujilerindendir.

çıkartılırken kırılma ihtimaline karşın teknik serviste değiştirtmek en mantıklısı olacaktır o zaman.
Yukarı Dön
efsanemurat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Ağustos - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı efsanemurat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 Saat 21:40

merhaba aracın aynısı bendede var ben sabahları -22 derecede çalıştırıyorum 2 yada 3.marşta alıyor bendede sabahları biraz ısınıncaya kadar duman atıyor bu normal dikkatimi çeken şu oldu bilmiyorum doğrumu yanlışmı ben böle yapıyorum bi iki defa kontağı yarım yapıp kızdırma bujileri sönünce kapatıp tekrar açıyorum böylece ısıtma verildiği söylendi yanlış bilgilendirmiş olmayım sizde bi bilene sorup öle deneyin yoksa soğuk havalarda moturun geç çalışması problem değil

2004 model 307 hdi xr 120000 km de
Yukarı Dön
Üçyüzaltı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 Saat 21:54
Bendede marş ayırmama sorunu var , nasıl söyleyim bazen erken bazen geç alıyor tam calışacağı zaman cızz edio sordum normali böyleymiş elini çekeceğinmiş , benim 90 model flash bile yapmıyordu bunu bu konuda peugeot bannThumbs Down
Yukarı Dön
dahi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dahi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 Saat 22:30
Orjinalini yazan: efsanemurat efsanemurat Yazdı:

merhaba aracın aynısı bendede var ben sabahları -22 derecede çalıştırıyorum 2 yada 3.marşta alıyor bendede sabahları biraz ısınıncaya kadar duman atıyor bu normal dikkatimi çeken şu oldu bilmiyorum doğrumu yanlışmı ben böle yapıyorum bi iki defa kontağı yarım yapıp kızdırma bujileri sönünce kapatıp tekrar açıyorum böylece ısıtma verildiği söylendi yanlış bilgilendirmiş olmayım sizde bi bilene sorup öle deneyin yoksa soğuk havalarda moturun geç çalışması problem değil

banada dediler bujileri 2-3 kere ısıt sonra yarım bas, sonra tam bas bujiler ısınsın gibisinden ama burda kafama takılan motor tam çalışacakken egzostan hafif hafif duman atıp sonra çalışması. Acaba diyorum tek pompa olduğu için mi böyle sıkıntı oluyor soğukda zaten iç aksam donuk vaziyette, ilk çalıştırma esnasında yeterli mazotu pompalayamayıp aldığını patlatıp dumanını egzosa verip motorda titremeye neden oluyor ve mazot tam geldiği zaman çalışma işlevini gerçekleştirebiliyor mu diye bir tahmin gelmiyor değil aklıma ne kadar doğru ne kadar yanlış tam bilemiyorum.

Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Bendede marş ayırmama sorunu var , nasıl söyleyim bazen erken bazen geç alıyor tam calışacağı zaman cızz edio sordum normali böyleymiş elini çekeceğinmiş , benim 90 model flash bile yapmıyordu bunu bu konuda peugeot bannThumbs Down

bende aracı yeni aldığımda marş geç alıyordu normal hava sıcaklığında, tek pompa olduğu için olabilir dediler ama sorun marş dinamosundaymış istersen bir tamirciye göster marş dinamosundan olma ihtimali varmıdır diye.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Ağustos - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı efsanemurat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 Saat 22:48
bence kafana takma havalar soğuk şimdi gidecen servise yada sanayiya bi sürü masraf çıkaracaklar benim aracın bütün bakımları tam motor çok iyi durumda genede soğuklarda tek marşta almıyor ve duman ilk çalıştırmada soğuk olduğu için geliyor bu buharda olabilir sabah benzinli yada tüplü arabalara bak yada sıfır arabalara bak onlarda ilk çalıştırmada duman atıyor yani kafana takacak bişi yok arabanın tadını çıkar yoksa herşeyi kafana takarsan arabadan tat alamazsın bakımlarını ihmal etme arıza lambasına dikkat et bin aslana gez
Yukarı Dön
dahi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dahi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 Saat 22:57
Orjinalini yazan: efsanemurat efsanemurat Yazdı:

bence kafana takma havalar soğuk şimdi gidecen servise yada sanayiya bi sürü masraf çıkaracaklar benim aracın bütün bakımları tam motor çok iyi durumda genede soğuklarda tek marşta almıyor ve duman ilk çalıştırmada soğuk olduğu için geliyor bu buharda olabilir sabah benzinli yada tüplü arabalara bak yada sıfır arabalara bak onlarda ilk çalıştırmada duman atıyor yani kafana takacak bişi yok arabanın tadını çıkar yoksa herşeyi kafana takarsan arabadan tat alamazsın bakımlarını ihmal etme arıza lambasına dikkat et bin aslana gez

haklısın hocam, dediğini uygulayacağım Thumbs Up
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 Saat 22:58
Arabam geç almıyor hatta süper alıyor sorunum o deil , alırken cızz edio tamirci alışacan elini çekecen dedi anormal bir durum yok dedi 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Ağustos - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı efsanemurat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 Saat 23:03
marşı aldığı gibi bırakacan o ses marşı aldıktan sonra dinamodan geliyor çalıştığı gibi hemen bırak zaten sıcak havalarda çevirdiğin gibi alıyor çevir bırak :)) problem yok için rahat olsun
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 Saat 00:40
Sorun soğuk havalarda saten Smile mesala bugun hava baya soğudu sabah kontağa aynen çevir bırak yaptım yok dedi normal bastım iki gıy gıy etti aldı bu sefer cızzzz etti LOL
Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 Saat 02:03
Videoda görüldüğü üzere akünün durumu iyi marşta sıkıntı yok.Aşırı soğuklarda kızdırma devresi ışığı yanar ve ek ısıtma yapar.Isıtma devresi ışığı yanıyor fakat kızdırma bujilerinde sorun olduğu için ısıtmıyor olabilir.Bu da motorun geç çalışmasına neden oluyor.Bu nedenle kızdırma bujilerinde arıza olması muhtemel.Arkadaşınızın dediği gibi birinci neden kızdırma bujileri ikinci neden enjektör olabilir..Yalnız enjektörlerden birinde sorun olsa motor rölantide çalışırken düzensiz çalışır.Sanki stop edecekmiş gibi çalışır.Sizin düzenli çalışıyor.Bu nedenle bence enjektörlerde  sorun yok.
Belli bir süre duman atması normaldir.Çünkü enjektörden püskürtülen yakıt iyi yanamadığı için belirli bir süre bu duman atılır.Dizellerin hepsinde zaten bu durum böyledir.Soğuk havalarda 1 dakika kadar duman atar.

Aracınızı bilgisayara bağlatın.Kızdırma bujilerinde sorun varsa orjinali ile değiştirin.

Yukarı Dön
dahi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dahi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 Saat 14:14
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Videoda görüldüğü üzere akünün durumu iyi marşta sıkıntı yok.Aşırı soğuklarda kızdırma devresi ışığı yanar ve ek ısıtma yapar.Isıtma devresi ışığı yanıyor fakat kızdırma bujilerinde sorun olduğu için ısıtmıyor olabilir.Bu da motorun geç çalışmasına neden oluyor.Bu nedenle kızdırma bujilerinde arıza olması muhtemel.Arkadaşınızın dediği gibi birinci neden kızdırma bujileri ikinci neden enjektör olabilir..Yalnız enjektörlerden birinde sorun olsa motor rölantide çalışırken düzensiz çalışır.Sanki stop edecekmiş gibi çalışır.Sizin düzenli çalışıyor.Bu nedenle bence enjektörlerde  sorun yok.
Belli bir süre duman atması normaldir.Çünkü enjektörden püskürtülen yakıt iyi yanamadığı için belirli bir süre bu duman atılır.Dizellerin hepsinde zaten bu durum böyledir.Soğuk havalarda 1 dakika kadar duman atar.

Aracınızı bilgisayara bağlatın.Kızdırma bujilerinde sorun varsa orjinali ile değiştirin.

haklısınız, normalde bir dizelde bildiğim diğer araçlarda ısıtma devre ışıkları en son söner, benimkinde ilk nerdeyse o sönüyor

bu sabah 3 kez yarım kontak yaptım, sonra marşa bastım 4snde aldı.Sanırım kızdırma bujilerinde sıkıntı var gibi, duruma göre aşırı soğuklar geldiği zaman uğraştıracak gibi olursa, o zaman teknik serviste bir bilgisayara bağlatıp baktırmak gerekiyor, yanıtınız için teşekkürler.
Yukarı Dön
iibrahimm Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
19 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı iibrahimm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 Saat 21:49
    Bende aynı aractan kullanıyorum bildiyim kadarı ila kızdırma bujilri -4c de devreye giriyor fakat birde mazot filtresinde isitma varmış ısıtma bujileri arızalı olunca lambası sürekli yanıyor ben denemek icin birtanesinin soketini cikartıp calıştırmıştım lamba sönmemişti
    peki pc ye baglattınızmı ?
307 1,4 hdı
Yukarı Dön
dahi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dahi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 Saat 23:06
Orjinalini yazan: iibrahimm iibrahimm Yazdı:

Bende aynı aractan kullanıyorum bildiyim kadarı ila kızdırma bujilri -4c de devreye giriyor fakat birde mazot filtresinde isitma varmış ısıtma bujileri arızalı olunca lambası sürekli yanıyor ben denemek icin birtanesinin soketini cikartıp calıştırmıştım lamba sönmemişti
    peki pc ye baglattınızmı ?

yok hocam bağlatmadım bilgisayar hiç, 2-3 kere yarım kontak yapıp marşa bastığım zaman -8derecede 4-5sn de marş alıyor.

Eğer ilerleyen günlerde havalar dahada soğdugunda uğraştıracak olursa elden geçirtmek gerekecek. ama bu sorunun diğer peugeıt kullanıcılarında da olması normal karşılamama neden oldu açıkcası.
Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 Saat 01:06
Bence siz bu sorunu ciddiye alın ve kızdırma bujilerine baktırın.Bu şekilde sürekli uzun marş yaparsanız marş moturunun kömürlerini de değiştirmek zorunda kalırsınız.
Yukarı Dön
dahi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dahi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 Saat 13:39
2-3 kere ısıtma yaparak marş alma süresini 3snye kadar indirdim,yine de en kısa zamanda bir kontrole götüreceğim hocam teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 360 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 323 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107448 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1530 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3136 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9523 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8778 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 948 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 965 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1600 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55486 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1292 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2271 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 274 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2587 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2184 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16027 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English