![]() |
|
307 1.4 Soğuk havalarda marş geç alıyor! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
dahi ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2011 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 Saat 21:12 |
|
Merhabalar, 2003 model 307 1.4 aracım. Soğuk havalarda sabah marşa bastığım zaman bazen 15sn bazen de 30sn sonra çalışabiliyor, peugeota çalışan teknik servis arkadaşım ilk enjektör memelerinden olabileceğini söyledi (normal havalarda +4 derecede) normal çalıştığını söyledim kızdırma bujilerinden olabileceğini söyledi onların değiştirmenin faydasının olacağını söyledi. Bende bu sabah videoya çektim sesini açıp izlerseniz kısım kısım titremeler meydana gelip 11sn de çalışmakta, bu titreme anında egzozdan ufak ufak duman atmakda, çalıştıkdan sonra da 30/40 sn kadar egzozdan acayip şekilde duman atmakta, bunun da nedeni marşa bastığım anda patlatamadığı mazotu egzos borusuna atıyor oda dışarı çok yoğun bir şekilde beyaz duman atmakta sonra rolantede çalışmakta sizce bu videodaki çalışma esnasında sıkıntı sizce neyden olabilir ? |
||
![]() |
||
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bencede kızdırma bujilerindendir.
|
||
![]() |
||
dahi ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2011 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
çıkartılırken kırılma ihtimaline karşın teknik serviste değiştirtmek en mantıklısı olacaktır o zaman. |
||
![]() |
||
efsanemurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
|
merhaba aracın aynısı bendede var ben sabahları -22 derecede çalıştırıyorum 2 yada 3.marşta alıyor bendede sabahları biraz ısınıncaya kadar duman atıyor bu normal dikkatimi çeken şu oldu bilmiyorum doğrumu yanlışmı ben böle yapıyorum bi iki defa kontağı yarım yapıp kızdırma bujileri sönünce kapatıp tekrar açıyorum böylece ısıtma verildiği söylendi yanlış bilgilendirmiş olmayım sizde bi bilene sorup öle deneyin yoksa soğuk havalarda moturun geç çalışması problem değil |
||
2004 model 307 hdi xr 120000 km de
|
||
![]() |
||
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Bendede marş ayırmama sorunu var , nasıl söyleyim bazen erken bazen geç alıyor tam calışacağı zaman cızz edio sordum normali böyleymiş elini çekeceğinmiş , benim 90 model flash bile yapmıyordu bunu bu konuda peugeot bann
![]() |
||
![]() |
||
|
banada dediler bujileri 2-3 kere ısıt sonra yarım bas, sonra tam bas bujiler ısınsın gibisinden ama burda kafama takılan motor tam çalışacakken egzostan hafif hafif duman atıp sonra çalışması. Acaba diyorum tek pompa olduğu için mi böyle sıkıntı oluyor soğukda zaten iç aksam donuk vaziyette, ilk çalıştırma esnasında yeterli mazotu pompalayamayıp aldığını patlatıp dumanını egzosa verip motorda titremeye neden oluyor ve mazot tam geldiği zaman çalışma işlevini gerçekleştirebiliyor mu diye bir tahmin gelmiyor değil aklıma ne kadar doğru ne kadar yanlış tam bilemiyorum.
bende aracı yeni aldığımda marş geç alıyordu normal hava sıcaklığında, tek pompa olduğu için olabilir dediler ama sorun marş dinamosundaymış istersen bir tamirciye göster marş dinamosundan olma ihtimali varmıdır diye. |
||
![]() |
||
efsanemurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
|
bence kafana takma havalar soğuk şimdi gidecen servise yada sanayiya bi sürü masraf çıkaracaklar benim aracın bütün bakımları tam motor çok iyi durumda genede soğuklarda tek marşta almıyor ve duman ilk çalıştırmada soğuk olduğu için geliyor bu buharda olabilir sabah benzinli yada tüplü arabalara bak yada sıfır arabalara bak onlarda ilk çalıştırmada duman atıyor yani kafana takacak bişi yok arabanın tadını çıkar yoksa herşeyi kafana takarsan arabadan tat alamazsın bakımlarını ihmal etme arıza lambasına dikkat et bin aslana gez
|
||
|
||
![]() |
||
|
haklısın hocam, dediğini uygulayacağım ![]() |
||
![]() |
||
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Arabam geç almıyor hatta süper alıyor sorunum o deil , alırken cızz edio tamirci alışacan elini çekecen dedi anormal bir durum yok dedi
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
|
marşı aldığı gibi bırakacan o ses marşı aldıktan sonra dinamodan geliyor çalıştığı gibi hemen bırak zaten sıcak havalarda çevirdiğin gibi alıyor çevir bırak :)) problem yok için rahat olsun
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Sorun soğuk havalarda saten
![]() ![]() |
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
Videoda görüldüğü üzere akünün durumu iyi marşta sıkıntı yok.Aşırı soğuklarda kızdırma devresi ışığı yanar ve ek ısıtma yapar.Isıtma devresi ışığı yanıyor fakat kızdırma bujilerinde sorun olduğu için ısıtmıyor olabilir.Bu da motorun geç çalışmasına neden oluyor.Bu nedenle kızdırma bujilerinde arıza olması muhtemel.Arkadaşınızın dediği gibi birinci neden kızdırma bujileri ikinci neden enjektör olabilir..Yalnız enjektörlerden birinde sorun olsa motor rölantide çalışırken düzensiz çalışır.Sanki stop edecekmiş gibi çalışır.Sizin düzenli çalışıyor.Bu nedenle bence enjektörlerde sorun yok.
Belli bir süre duman atması normaldir.Çünkü enjektörden püskürtülen yakıt iyi yanamadığı için belirli bir süre bu duman atılır.Dizellerin hepsinde zaten bu durum böyledir.Soğuk havalarda 1 dakika kadar duman atar. Aracınızı bilgisayara bağlatın.Kızdırma bujilerinde sorun varsa orjinali ile değiştirin. |
||
![]() |
||
|
haklısınız, normalde bir dizelde bildiğim diğer araçlarda ısıtma devre ışıkları en son söner, benimkinde ilk nerdeyse o sönüyor bu sabah 3 kez yarım kontak yaptım, sonra marşa bastım 4snde aldı.Sanırım kızdırma bujilerinde sıkıntı var gibi, duruma göre aşırı soğuklar geldiği zaman uğraştıracak gibi olursa, o zaman teknik serviste bir bilgisayara bağlatıp baktırmak gerekiyor, yanıtınız için teşekkürler. |
||
![]() |
||
iibrahimm ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iibrahimm
|
Bende aynı aractan kullanıyorum bildiyim kadarı ila kızdırma bujilri -4c de devreye giriyor fakat birde mazot filtresinde isitma varmış ısıtma bujileri arızalı olunca lambası sürekli yanıyor ben denemek icin birtanesinin soketini cikartıp calıştırmıştım lamba sönmemişti
peki pc ye baglattınızmı ? |
||
307 1,4 hdı
|
||
![]() |
||
|
yok hocam bağlatmadım bilgisayar hiç, 2-3 kere yarım kontak yapıp marşa bastığım zaman -8derecede 4-5sn de marş alıyor. Eğer ilerleyen günlerde havalar dahada soğdugunda uğraştıracak olursa elden geçirtmek gerekecek. ama bu sorunun diğer peugeıt kullanıcılarında da olması normal karşılamama neden oldu açıkcası. |
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
Bence siz bu sorunu ciddiye alın ve kızdırma bujilerine baktırın.Bu şekilde sürekli uzun marş yaparsanız marş moturunun kömürlerini de değiştirmek zorunda kalırsınız.
|
||
![]() |
||
|
2-3 kere ısıtma yaparak marş alma süresini 3snye kadar indirdim,yine de en kısa zamanda bir kontrole götüreceğim hocam teşekkürler.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |