![]() |
|
Motor yaği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
xpyhre ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2011 Saat 22:39 |
cok sağolun arkadaslar. cok makbule gecti.
|
|
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
|
|
![]() |
|
voodoo ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kitapciginda senin aracinin motorunun aldigi yag miktari budur....206 gti 4.2 litre yag alir....bunu miligram olculu kap gibi biseyle olcerek koycaksin...ama yagi guzelce bosaldigindan emin ol...her yag degisiminde filtrenide yenile....yaga gelince bana gore en ii yagdir.... bilgi icin http://www.mobil1.com.tr/otomobil-motor-yaglari/new-life-0w-40.aspx
|
|
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yağı, motor sıcakken boşaltırsanız daha iyi olur, çünkü daha akışkan oluyor ve çabuk boşalıyor küçük bir bilgi.
|
|
![]() |
|
xpyhre ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
dostum bunu acıklarmısın mesela bahsettiğin yağin fiyatı nedir ve ne kadar koymaliyiz koyarken nelere dikkat edip neye göre yağı ölçüyoruz .. teşekkür ederım simdiden. |
|
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
bence işin ehline götür iyice bi gör gözün alışsın eğer tanıdığın bir usta varsa rica et lifte al arabayı kendin bi uğraş unutma eski yağı iyice boşaltman lazım
|
|
![]() |
|
voodoo ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
dostum araban 4.2 litre yag alior ona gore...simdiden kolay gelsinyag icinde mobil 1 new life serisinden koy derim....
Düzenleyen voodoo - 02 Aralık 2011 Saat 21:48 |
|
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bu arada sunu soyleyeyim, eger aracinizi alcaltmamissaniz yag degisimi icin krikoya yani araci kaldirmaya gerek yok. Kolunuzla tapaya uzanabilirsiniz
![]() Tabi bu soyledigim 307 icin gecerli cunku yag filtresine ustten ulasiliyor. 206 larda alttan filitreyi sokmeniz gerek. Asagidaki resim 206 gti'in yag filtresi ve karter tapasi yerini gosteriyor. Düzenleyen koliva - 02 Aralık 2011 Saat 21:11 |
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yağı satın aldınız yerde yaptırsanıza garanti olsun ben ücretsiz yaptırmıştım
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Takozla sabitleyin aracı kaldırınca.Güvenlik önemli..Yalnız krikoyla kaldırınca aracın önü arkasına göre daha havada kalır.Bu da yağ boşaltımı sırasında eski yağın karterden tam çıkışına engel olur.Yağ geride birikir.
|
|
![]() |
|
walla hocam iki kriko ile sağli sollu kaldırıp bi cilginlik yapıcam bendeki bu merak birgün arabanın altında birakacak beni ama ne zaman.. :)
Düzenleyen xpyhre - 02 Aralık 2011 Saat 20:03 |
|
|
|
![]() |
|
walla liftim olsa benimde herseye cesaretim var ama :)
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederım bilgiler için.
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Eger eliniz yatkinsa neden olmasin. Ben kendim degistiriyorum herseyi
![]() |
|
![]() |
|
Aracı lifte kaldırıp karter deposundan eski yağı boşaltmalısın.Yağ boşaltma işleminden sonra yağ filtresini değiştirmelisin.Daha sonra aracına 3 lt kadar 5-40 veya 10-40 yağ koyup rolantide çalışmaya bırakmalısın.Yağ çubuğundan seviyeye bakıp 1 lt kadar daha ilave yapabilirsin.Eğer araç motoru hakkında fazla bilginiz yoksa bu işlemi 20 tl civarı bi paraya herhangi bir motor ustasına yaptırmalısınız.Çünkü basit gibi görünüen ciddi bir iştir yağ değişimi.Büyük masraflar çıkarabilir size yanlış bir adımda..
|
|
![]() |
|
Nasıl bosaltabilirim yardımcı olurmusun hocam.. 206 gti için yağ öneriniz varmı? Düzenleyen xpyhre - 02 Aralık 2011 Saat 19:06 |
|
|
|
![]() |
|
Boşaltabilrsen doldurması basittir.
|
|
![]() |
|
motor yaği alsak doldurma işlemini kendimiz yapabilirmiyiz..?
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |