|
15/40 motor yağı.. |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
Üçyüzaltı
1. Vites 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2011 Saat 22:17 |
|
Herkese iyi geceler dilerim , sizlere birşey soracağım :
Arkadaşlar 306 griffe aracımda castrol 10-40 kullanıyorum aracın çekişinden çok memnunum ama lpg de motor yağında eksilme oluyor , benzinde yok gibi geldi yada daha az . Aracım 145000 de bu araca yazı 10-40 la geçirdikten sonra 15/40 koymam uygunmudur . Getirisi götürüsü ne olur ? Aracın kullanma klavuzunda eksilteceği maxdeğer 500mg/1000km yazıyor , lpg ile kullanımda 400 mg civarı eksilme oluyor . |
||
djchaos
3. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
fabrikanın önerdiği yağdan şaşma derim.
|
||
sahin-peugeot
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
|
|
15w40 koyma çok kalın gelir zarar verirsin motora 10w40 a devam et
|
||
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
||
Üçyüzaltı
1. Vites 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
|
Hımm ozaman 10-40 devam , castrol dan ucuz , kalitesi orta şekerli bir yağ varmı
|
||
djchaos
3. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
var ama kalite olarak kesinlikle castrol magnetic 3 kuruşun hesabını yapıp 5 kuruştan olmakta var
|
||
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
|
Kalite takılalım peugeota ayıp olmasın ozaman
|
||
djchaos
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ben aracımı aldığımda lpg vardı yağı ilk değiştirmede simsiyah kömür gibi yağ çıktı tüpü iptal ettim ve castrol magnetic ten başka yağ kullanmadım yağ değiştirme zamanından önce yağımı değiştirmeye başladım amacım içind çıkan siyahlığı kurumu bir nebze olsun temizlemek 3 4 yağ değişimnden sonra daha bu sabah baktığımda yağın tertemiz olduğunu gözlemledim gerçekten kaliteli yağın faydasıda var bence kaliteden kaçma kardeşim
|
||
ugur_clskn
1. Vites 14 - Temmuz - 1989 Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Konum: istanbul pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ugur_clskn
|
|
arkadasım bende aynı aractan kullandım lpg lıydı ve benımkıde yag eksıltıyodu. mobılın 10 60 yagı var tam sentetık benımkınde cok cok azaltmıstı eksıtmeyı deneyebılırsın
|
||
PEUGEOT 306 SEDAN 1.6 8V
ATİKER FAST MOBİL1 10-60 |
||
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
|
mobılın 10 60 bu yağı çok araştırdım iyi diyende var kötüde hazır aynı arabaya koymuş biri olarak nasıl perfonmans yakıt ta 10-40 a göre nasıl değişikler oldu .Hatta sizin konunuzu okumuştum sizde soruyordunuz forumda arabadan tanıdım
Düzenleyen Üçyüzaltı - 29 Kasım 2011 Saat 23:49 |
||
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
|
Ama şuda var benim bildiğim herkesin dediğinin aksine yağ kararmıyorsa görevini yapmadığından kararmaz , kararan yağ iyidir Yağın acık renk olması çok birşey ifade etmez die biliyorum
|
||
djchaos
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
çok açık değil kullanılmış yağ rengi koyu renk kıvamında ama lpgden sonra ilk yağ değişiminde kömür gibi ilkyağ değişimden sonra en fazla 300 bilemedin 500 km den sonra yağ aynı renk kömür gibi şu an ki rengi daha canlı yeni yağ değiştirdiğin belli oluyor daha öncekilere kıyasla 100 kat daha iyi
|
||
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
|
Hımm o durum farklı tabi demekki motorun içi baya tortu ile doluymuş
|
||
djchaos
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
lpg yapıyor pistonların üstü kurum bağlar
|
||
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
|
Zamanında atalarımız alacamış kerküğü musulu , bak şimdi ben kaç silindire biniyordum , havaynan gazınan uğraşırmıydık
|
||
mhakan71
1. Vites 20 - Ekim - 1971 Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
arkadaşlar 10/60 yağ hakkında yorumlarınızı bekliyorum, araştırmam sonucu bu yağ biraz pahalı fakat yağ eksilten ve Lpg li araçlarda gayet başarılı olduğunu duydum
|
||
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
|
Aynen benzinde birşey yok lpg de yağ eksiltio 10/60 gerçekten iyimi _?
|
||
sahin-peugeot
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
|
|
abi senin arabanı görmek isterim ,yağın en pahalısını ver her parçanın orjinalini kullanıyosun taktir ediyorum seni
|
||
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
||
maestro
2. Vites 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bende de yağ eksiltme vardı yaklaşık bin km önce mobil 10-60 yağ koydum uzun araştırmalardan sonra buna karar verdim. şu anda yağ eksiltmeye etkisi konusunda kesin birşey söyleyemem ama çok övüldüğü için bunu denedim aracımda mavi duman olmadığı için contalardan olabileceğini düşündüm bu yağın 10-40 tan farklı olarak silikon oranı fazla olduğu için dolgu yapıp yağ eksiltmeyi azalttığı söyleniyor .10-60ın 10-40 tan diğer bir farkı motor soğukken yağın daha yoğun olması yağ ısındıktan sonra 10-40 la aynı akışkanlığa geliyor; bu yüzden bu yağı yazın denemek daha iyi olurdu diye düşünüyorum çünkü özellikle sabahları soğukta motorun sesi birhayli fazla oluyor.
|
||
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |