Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Otomatik vites konumu arızası ACİLLL!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Otomatik vites konumu arızası ACİLLL!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
repropark Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı repropark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Otomatik vites konumu arızası ACİLLL!!!
    Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 Saat 15:04
Slm arkadaşlar, aracımda bugün yepyeni bir şanzıman arızası çıktı, sabah çalıştırmak için marşa bastım vitesi p konumuna alın diye ikaz verdi, halbuki vites zaten p konumunda, daha sonra n konumuna alınca çalıştı, aracı stop edip her çalıştırmada genellikle aynı hatayı verdi, daha sonrada N konumundada D konumundada vites ekranında R yanıp söndü, arac boş ve ileri pozisyonunda geri pozisyonunda durup, ileri gidip, geri gidiyor, fakat çalıştırırken sürekli P konumuna alın diye bas bas bağırıyor, Malatyada otomatikten zaten anlayan adam yok lütfen acil yardım
307 1.6 Xt Triptronik (Çin Mavi)
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 Saat 16:44
vitesi p ye aldığında vites ekranında p çıkıyormu o uyarıyı yaparken?
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı repropark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 Saat 16:52
evet çıkıyor, vites kolu P konumunda göstergedede P de olduğu görünüyor ama ne gariptirki aracı P konumuna alınız uyarısı veriyor.
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 Saat 17:08

bu sorun bende de var ama sadece p de yapıyor uyarıyı diğer vitesler de anormallik yok.servise sordum bu uyarı hep olır sana arabayı boşta unutmaman için standart uyarı arıza yok dediler,fakat ben sorunun ne olduğunu bu forumda buldum.sorun şanzımanın üzerindeki vites kontaktörü denilen bir parçanın ayarının kaçmasından yada bozulmasından kaynaklanıyor.bu parçanın birkaç görevi var o senin gördüğün uyarıyı yapmak(p harici viteslerde),geri vites lambasını yakmak,vitesleri konumlandırmak.seninki n ve d de karıştırma yapıyorsa arızalı olabilir önce bi ayarına baktır tabiki anlayan birine ayar olmuyosa değiştirmeyi dene.benim araç sadece p de uyarı veriyor diğer viteslerde sorun çıkarmıyor o yüzden şimdilik ellemedim öyle kullanıyorum.umarım yardımcı olmuşumdur sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım...

not:sen yinede bi bilgisayara bağlat ama extrem bi sorun olabilir yanlış yönlendirmiş olmayayım seni çünkü bu araçlar bazen sağ gösterip sol vurabiliyor...

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı repropark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 Saat 17:42
kesinlikle bende öyle bir kontaktör olduğunu düşünüyorum ve benimki büyük ihtimalle arızalandı, yarın servise gideceğim ama bakalım fren muşurunuda gitmişken değiştirmek istiyorum bakalım ne çıkacak nefret etmeye başladım 307 den, bakıyorumda 406 daha sorunsuz bir araba 307 ye göre.
 Aracı aldım alalı servis personeli dahil adam akıllı bu arabadan anlayan birine denk gelmedim, Kısaca başımdan geçenleri anlatayım,
 Aracı almaya şehir dışına bi ilçeye gittim aracı bir kaç ustaya göstereyim dedim bi usta bindi adamın arkadaşı çıktı aldım başka biyere adam bindi araca manuel konumuna aldı vitesi bas bas vites geçmiyor haliyle adam ne dese iyi bu arabanın şanzımanı arızalı 6000 devirde bir atıyor Party demezmi, arabayı kendi deneyimlerime güvenerek aldım. Kalorifer peteğindeki küçük delik için bütün sistemi körleyip iptal etmişler adamlar yapamadıkları için şanzımana atf2 yağ koymuşlar daha neler neler.
 arabayı toparladım şanzımanda vuruntu ve aşırı yakıt tüketimi vardı gaza yüklenince 30lt ve üzerini rahatlıkla görebiliyordum, anlık ortalamam 20ltnin hiç altına hiç düşmüyordu, şanzıman yağı selenoidleri değiştirdim araba bayağı bi rahatladı, çekiş arttı yakıt normale döndü, fakat şanzımanda ufak bi yağ kaçağı var sanırım, 2 gün sonra vuruntular yine başladı, bu durumla ilgili deneyimi olan arkadaşlar varsa bilgilerini esirgemezlerse sevinirim, malatyada 1 tane otomatik şanzımancı var eline düştünmü direk şanzımanı indirelim dağıtalım istiyor , kendi mekanikçimde otomatik konusunda deneyimli olmadığı için el sürmek istemiyor haklı olarak fakat ona çok güveniyorum burdan alacağım bilgilerle birçok sorunu onunla çözerim gibime geliyor.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı repropark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 Saat 17:52
tolga bey bu arada birşey sormak istiyorum sizin aracınızdada  konumunda aracı çalıştırıp biraz bekledikten sonra vites kolu kilitleniyormu, benimkinde normalde çalışınca frene basıp bıraktıkça, kilit açılıp kapanıyor ama bir kaç dakika bekleyince kilitleniyor ve stop edip çalıştırınca düzeliyor. bunun için fren muşurunu değiştirmelimiyim?
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 Saat 21:38

şanssızlıklar sizi bulmuş anlaşılan.şanzıman yağı kesinlikle mobil 71141 (yağ kodunu yanlış hatırlamıyorsam,forumda çokça bahsi geçer) otomatik şanzıman yağı olmalı ve yağı,yağ değişim presedürünü bilen biri değiştirmeli.selenoidlerse gelince;onlarda çıkanlar beyaz kafalı ise yenisi takılırken kesinlikle araca program atılmalı yoksa sonuç sıfır olur.(yeni model selenoidler siyah kafalıdır.eğer çıkanlerda siyah kafalı ise sorun yoktur tabiki sizden önce değiştiren program attırdıysa.)

fren müşürü ise şanzımanın performansını direkt etkileyen küçük ama önemli bir parçadır.arızalanınca araç performans kaybeder hantallaşır,vites geçişleriuzar ve vuruntulu olur(özellikle 1-2.vitesler arası)ve dediğiniz gibi frene basınca p den çıkması gereken kol kilitli kalır yada benim başıma gelen gibi p de hiç kilitli kalmaz.bence hemen değiştirin 25 tl kadar bişey ve eliniz yatkınsa 5 dakikalık iş.hiçolmazsa o aklınızdan çıksın...

Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 Saat 21:40
bir not daha olsun;manuelde geçmeme sebebi de vites kontaktörü'den olabilir.zaten normalde siz vites atmayı unutursanız 6000 devire doğru araç kendi atar...
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı repropark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2011 Saat 12:32

Dün akşamdan beri konumlar düzgün çalışıyor, aracın çalışmasında bir sıkıntı yok tekrarlarsa servise gideceğim, dün siparişini verdiğim fren muşuru geldi, kendim değiştirdim, vites kilitlenme olayı ortadan kalktı frene basıp bıraktıkça kilidi açıp kapatıyor, ne kadar beklesemde kilitli kalmıyor. o iş aklımızdan çıktı.

şanzımanın yağını mobil LT71141 ile değiştirdim, Selenoidlerde eski ve yeni olduğunu bildiğim için değişilirken dikkatle baktım siyah beyazını hatırlamıyorum fakat şanzımandan söktüğümüzle taktığımız aynıydı, daha önce serviste çalışmış arkadaşlar yaptılar aracımın selenoid ve yağ değişimini. Bende yeni selenoid takılınca program atılması gerekmiş dedim ne programı öyle bişey yok dediler. Şimdi öğrenmek istediğim şey bu programın etkileri ve yan etkileri nelerdir?

Birde dediğim gibi yağ ve selenoidler değişince vites geçişleri farkedilmeyecek düzeyde azaldı lakin 2 gün sonra yine başladı aracın altında şanzıman kısmını kendim balata spreyi ile tertemiz ettim ve vuruntu başlayınca baktımki yine yağlanmış bu olayı acilen çözmem gerek. Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar
Yukarı Dön
erkerd5429 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erkerd5429 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2011 Saat 15:57

program atılacak dediğin için yok öyle bişey demiştir bildiğime göre program atılmıyor sadece güncelleniyor usta da benim anladığımı anladıysa olabilir problemde bundan diye düşünüyorum

2003 1,6 xr benzin/lpg
54 tk 977 0 Rh (+) pozitif
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı repropark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2011 Saat 16:39
peki ne yapmam gerek benim bu durumda?
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2011 Saat 16:55
program güncellemeyi şöyle açıklayayım;bu araçların eski kasalarının tamamı(bildiğim kadarıyla) eski tip beyaz başlı selenoidli.bunlar 50 hz frekansta çalışmakta ve tamamına yakını arıza vermektedir benim aracınki 18 binde garantiden değişmiş.yeni tip siyah kafalı selenoidler ise,100 hz frekansta çılışırlar.işte bu frekans farkı yüzünden program yeni tipe göre güncellenmeli.güncellenmezse çalışır ama verimli olmaz vuruntu devam ederve arıza yapma riski oluşur.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı repropark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2011 Saat 17:03
servise  gidip ne demeliyim bu adamlara bu işlemi yaptırmak için. bugün biraz araştırma yaptım yağ değişiminde veya yağ eklemedede diagnoistik ile yağın yenilendiğini güncellemek gerekiyormuş.
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2011 Saat 19:37
aynen bunları anlat bence.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı repropark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 Saat 19:38
vites konumlandırma sorunu bulundu Wink henüz servise gitmedim fakat nette araştırırken bir site buldum ve burda kısmen teknik bilgiler buldum, bu arıza otomatik vites kontaktörü ile alakalı, kontaktör, vitesin konumunu şanzımana ve bilgi ekranına ileten parçadır fakat kolay kolay arızalanmaz ben geçenlerde motoru sildim aklıma acaba su filanmı kaçtı diye kontaktörü buldum, yeri hava filtersi kutusunu çıkarınca akünün hemen altında şanzımana vidalanmış siyah parçadır.
 Bu parçaya vites kolundan gelen bir halat bağlıdır, ve o halatın kontaktöre bağlı ucunda gergi ayarlayıcı bir mekanizma bulunur, bu tip arızalar genelde halatın gevşemesinden oluşurmuş. halatın gerginliğini almak için geçerli teknik bilgi linktedir;

işlem çok basit arkadaşlar ben sorunu buldum henüz ayarı yapamasamda. Ayar için gösterilen plastik parça çok sert çalışma alanıda çok kısıtlı gerekirse aküyü söküp daha rahat müdahale edeceğim.

Umarım başka kimsenin başına gelmez fakat önemsenecek bir arıza olmaması sevindirici.

Önemli not: vites geçişlerinin algılanmasındaki gecikmeler de bu kontaktör veya halat gerginliğinden kaynaklanmaktadır, benim geri vites aşağı yukarı 5 sny sonra algılıyordu kolu R konumuna getirdikten sonra. halatla oynayınca düzeldi. gerginliği alınca hiç birşey kalmayacak.

Herkese saygılar.
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 Saat 20:02
eee hadi bakalım kardeşim şimdi top sende,yap haberlerini bekliyorum.bi ince müdahale de ben yapıcam çünkü...
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 Saat 20:04
bide verdiğin linkte bulamadım olayı biraz daha yardımcı olurmusun merak ettim bi bakayım.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı repropark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2011 Saat 09:57
burdan siteye gir http://www.307online.com.ar/manuales/reparacion/ ardından  turkish - 307 - mekanik - şanzıman - şanzıman - hız kumanda ayarı al4 otomatik şanzıman olarak devam et sayfa açılacaktır şayet açılmazsa resmi yüklerim buraya.
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2011 Saat 13:11
gördüm kardeşim süper bi dökümanmış sağol.şimdi senden gelecek uygulama sonucunu bekliyorum,bakalım sonuç olumlu olursa bende girişicem bıktırdı bu p ye alın uyarısı...
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı repropark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2011 Saat 16:13
az önce sanayide ustamın yanındaydım, gösterdim, yapmaya çalıştık fakat turuncu gösteren düğme ısnıp soğudukça sertleşmiş ve biraz kasınca kırıldı ama şu anda normal görünüyor sıkıntısız kullanıyorum birazda olsa düzelme oldu, senden ricam o kısmı bulup bi inceleyebilirmisin, kontaktöre bağlı olan ayar mekanizmasının altında conta vs. gibi birşey varmı, benimki sağa sola çevriliyor, seninkide oluyormu öyle, çünkü dün ben biraz oynadım altını conta benzeri birşeyle sabitleyince düzeldi ama şanzıman vurdukça conta attı, eğer seninki sabit duruyor ve conta benzeri birşey varsa bende sabitleyeyim kafam daha rahat olsun.
Kontaktörü nette buldum 205TL burda parçacımdada dün baktık 180TL civarıydı.

düzelmezse o hız sabitleme mekanizmasını alıp önce onu sonrada kontaktörü değişecem.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 93 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 4894 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 508 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 331 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 515 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 138 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 522 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 629 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2062 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 933 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5218 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4579 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1773 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 441 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2029 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 36950 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 107389 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 3153 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 32941 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 55080 165 Fatih4624
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English