![]() |
|
bu arıza ne ya kafayı yicem lütfen bi yardım... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ugurkurt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kasım 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2011 Saat 20:48 |
esas problem arabanın su eksiltmesi. önce eksoz conta ve su tapalarını değiştirdiler, sonra silindir contası dediler ama ne suya yağ nede yağa su karışıyor. bugün arabayı sıkıştırdım biraz biyerden kaçırıyosa gözüksün veya görelim diye. ama kaputu bi açtım aynı seviyede. eve çıktım 3 saat sonra indim yarım litreye yakın su azalmış. nereye gitti şimdi bu su... çözemedim ve arrtık her usta farklı bişey söylüyo. haybeye silindiri söktürmek istemiyorum. lütfen bi yardım...
|
|
![]() |
|
tolga35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kalorifer boruları ve peteğine baktınmı?
|
|
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|
![]() |
|
ugurkurt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kasım 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
kimse öyle bişey demedi ama herhangi bir yerde ıslaklık görmem gerekmez mi sence. genede bi baktırayım. saolasın.
|
|
![]() |
|
efsanemurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
daha önceki polo classic arabamda aynısıbaşıma gelmişti hergün su eklemek zorunda kalıyordum en sonunda sorun çok basit bi yerde çıktı su deposunun kapağının contası düşmüştü benimkinde ve ordan kaçırıyordu zorlamadığım zaman az eksiliyordu o da buhar yaparak eksiliyordu contasını yerine taktım bi daha hiç eksiltmedi ama belliki seninkide bi yerlerden kaçırıyor geçmiş olsun
|
|
2004 model 307 hdi xr 120000 km de
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bende bugün küçük bi ralliden sonra aracın suyuna bi bakıyım dedim aylar oldu bakmıyorum
![]() |
|
![]() |
|
max.a kadar dolduruyorum. zaten komple bitme durumu yok min. çizgisinin biraz altında kalıyo su seviyesi. araç ikaz falanda vermiyor bu arada.
|
|
307 XT PREMIUM 1.6 110 BG BENZİNLİ 2002
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Kelepçeleri motor sıcakken kontrol edin.İnce ince kaçırıyor olabilir.
![]() |
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Min .den aşşaya düşmüyormu ona bakın derim , arac fazla suyu atıyor olabilir . Ben ilk aracı aldığımda su eksilttiğini zannetmiştim ben koyuyorum akşam bakıom yine yarım litre su yok . Ondan sonra durumu abime dedim o fazla suyu atıyordur tahliyeden dedi dediği gibide çıktı ellemedim o seviyeden sonra oda ordan hiç düşmedi şükür
![]() ![]() |
|
![]() |
|
biraz böyle su eklemeden devam edeyim bakalım ne olacak. inşallah kalır böyle.
|
|
|
|
![]() |
|
suyun fazlasını motor soğuyunca mı atar_? çünkü sabah 20 25 km devirli şekilde arabayı sıkıştırdım direk sanayie gittim orda kaputu açtığımızda su normal seviyesindeydi. evin önüne bırakıp 2-3 saat sonra baktım azalmış. beni düşündüren kısmı o. motor kapalıyken su nerden çıkar bi türlü kafam basmıyo walla.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Yapacan en iyi şey suyu tamamla , sonra aracı sanayide tanıdın bir yer varsa hiç stop etmeden kanala çek , al çayını çorbanı otur başında 2 saat git gel bak altına aracın biyerden atıyorsa çıkar meydana
![]() |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Sistemdeki basınç arttığında tahliye valfini açması gerektiğini düşünüyorum.Buda ancak motor ısındıktan sonra olur.
![]() |
|
![]() |
|
en temizi o olacak heralde sanayie gidip stop edip bakacaz nerden attığına.
|
|
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
termostata baktırdın mı ?
|
|
![]() |
|
sahin-peugeot ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
muhtemelen yedek su depo kapağından olabilir,orjinali ile değiştirip bir dene istersen,kesinlikle orjinal yedek parça olmasına dikkat et yoksa sonuş değişmez
|
|
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
|
![]() |
|
aslanparcası ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2010 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslanparcası
Hiçbir yerde kaçırma yoksa murat abinin dediği gibi depo kapağından olabilir. Bir de şu var ; suyun hacmi sıcaklıkla orantılı artar. Su sıcakken (motor sıcakken) su seviyesi yüksek olur, motor (su) soğuyunca seviye doğal olarak bir miktar düşer. Eğerki seviye farkı cüzi miktarlard kalıyorsa bu da olabilir.
|
|
2009 206 sedan 1.4 8V atiker obd2
|
|
![]() |
|
kapağı değiştirdim. çalıştırmadan önce max.taysa stop edincede aynı yerde motor soğuyunca(benim düşüncem) çünkü stop edip eve çıkıyorum 3 saat sonra bakınca min. değerin seviyesinde oluyor. ordan daha aşağıya indiğini görmedim. ayrıca aracın ikazda vermesi gerekiyormuş maşallah şimdiye kadar böle bi ikaz almadım. bide bu samsun hergün yağmurlu kuru bi yer bulsam ıslaklığın nerden olduğunu anlayacam diye düşünüyorum. ustalarda bi acayip benim bildiğim en küçük masraftan başlanır büyüğe doğru gidilir. bunlar direk silindir contası diyip çıkıyolar işin içinden. en iyi işçilik ücreti silindirde ya onlara göre.. suda yağ, yağda su yok ayrıca beyaz dumanda atmıyo diyince bişey demiyolar.
acaba yetkili servis problemi bulmak için ücret talep ediyolar mı. yoksa heryere bakıp öylemi karar veriyorlar. |
|
|
|
![]() |
|
kardeşim arabayı park ettikten sonra altına su damlası belli eden renkte bir bez serebilirsin.Ben yağ kaçağını bulmak için önceki arabamın altına gri sofra bezi sarmıştım.
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |