![]() |
|
depo şamadıram mı bozuk acaba? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2011 Saat 19:50 |
|
Merhabalar arkadaşlar, 3 gün önce aracıma daha lamba yanmadan 70 tl lik mazot aldım opetten, yaklaşık 19 litre ediyor. herzaman 50 tl lik alırdım ve ibre neredeyse yarıya kadar çıkardı, ama bu sefer çıkmadı, hiç alınmamış gibi kaldı. 10 tl lik daha ekledik ama sonuç aynı. elektrikçiye götürdüm, depo kapağını açıp fişle oynadı biraz ama ibre az birşey yukarı kakltı. takılma yapmıştır belki, bitir mazotu 50 tl lik al düzelir dedi usta, bugün dediği gibi 50 tl lik daha mazot aldım ama sonuç yine aynı. Bu arada ibre yukarı kalkmıyor, ama aşağı iniyor :) yol bilgisayarında menzil, ortalama yakıt vs bütün bilgiler silindi, şu an hiç bişey göstermiyor. Sorun şamandıradamı acaba yoksa başka bir durummu var.
Düzenleyen eserxxx - 16 Kasım 2011 Saat 19:52 |
||
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Deponun icerisindeki samandira bir direnc gorevi gorur. Yani depo bosken BSI'a ornegin 50 ohm'luk bir direnc bildirir, depo doluyken 350 ohm'luk bir direnc bildirir(Rakamlar sallamasyon). BSI'da bu dirence gore deponun ne kadar dolu ne kadar bos oldugunu anlar. Anlasilan bir sekilde bu veri gitmiyor. Yerinizde olsam su basliktaki islemi bir gozden gecirirdim.
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12482&PID=176997&title=yakt-ibresi-hk#176997 Yukaridaki anlatim 206 icin gecerli ancak sizin aracinizda da ayni oldugunu dusunuyorum. Bu islem sayesinde problemi ikiye bolmus oluyorsunuz. Yani acaba problem pompa ile samandira arasinda bir yerde mi yoksa samadira ile BSI arasinda bir yerde mi. Cok gordum BSI problemi olup samandira degistirenleri. O yuzden en guzeli problemin nerede oldugunu kesin olarak tespit etmekte. Düzenleyen koliva - 17 Kasım 2011 Saat 08:22 |
||
![]() |
||
ŞAHİN PEUGEOT EMRE ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ŞAHİN PEUGEOT EMRE
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
MUHTEMELEN SENİN ARACIN BENZİN ŞAMANTIRASININ ÜZERİNDE BULUNAN SEVİYE ÇUBUGU VAR O ARIZALANMIŞ OLABİLİR BELLİ Bİ SEVİYEDEN SONRASINI GÖSTERMEZ YANİ ŞAMANDIRANIN ÜZERİNDE Kİ ÇUBUĞUN ÜSTÜNDE SENSÖR VARDIR ONUN ARKASINDA DA BİR DİĞER SENSÖR BULUNUR BU SENSÖRÜN BELLİ Bİ SEVİYESİ ARZALANMIŞTIR BÜYÜK İHTİMALLE
|
||
ŞAHİN PEUGEOT OTO YEDEK PARÇA EMRE KARATAY
0506 341 52 21 EMRE_KARATAY_92@HOTMAİL.COM.TR |
||
![]() |
||
ŞAHİN PEUGEOT EMRE ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ŞAHİN PEUGEOT EMRE
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hoşbulduk abi a.s |
||
ŞAHİN PEUGEOT OTO YEDEK PARÇA EMRE KARATAY
0506 341 52 21 EMRE_KARATAY_92@HOTMAİL.COM.TR |
||
![]() |
||
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
|
Okuduğum kadarıyla versiyon yükseltmeyle sorun çözülebilir deniyor, Versiyon yükseltmek pahalı bi işlemmi?
|
||
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Fiyati hakkinda bir bilgim yok ama yetkili servisin disinda yapamayacaginizi biliyorum. Cunku Peugeot Planet 2000 sisteminin Fransa'daki servera bagli olmasi gerekiyor. Fiyatinin cok abarti oldugunuda sanmiyorum. |
||
![]() |
||
|
Bu başlığı okumuştum bende ama burdaki sorun benimki gibi değil.. çoğu insan depoya 7 litreden az benzin yada mazot koyduğu için ibrenin oynamamasından şikeyetçi, üzerine ilave edilince düzelmiş. benim durumum tek seferde 19 litre koymama rağmen yükselmemesi, ayrıca yol bilgisayarında menzil, ortalama yakıt vs. hepsi gitmiş. İlk önce sayın Kolivanın tavsiyesi direnç uygulamasını bir yapayım sonra, diğer başlıkta bi arkadaşın dediği gibi, gösterilen son km ye kadar gidip, ibrenin yükselmesini beklicem, gerçi menzil göstermiyor ama ibre halen 1-2 mm yükseliyor çalıştırınca. olmadı versiyon yükseltmeyi deneyebilirim.
|
||
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
||
![]() |
||
|
Yine nerden baksanız 200 lira istenir. Versiyon yükseltmenin başka ne artıları var peki? |
||
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
||
![]() |
||
lifat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2011 Konum: İŞLETMECİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
|
sevgili eser, senin aracının mutlaka bir orjinal peugeot test cihazına bağlanması lazım . zaten cihazla mazot ipresini kontrol ediyorlar. eğer istanbul da yaşıyorsan , benim sürekli gittiğim bir elektrikcim var( ömer usta ) oraya gidersen sana yardımcı olurlar. orjinal peugeot ve cıtroen cihazları var.
|
||
![]() |
||
|
Bursada yaşıyorum ben, olmadı yetkili servise gidicem artık cihaz için :(
|
||
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |