![]() |
|
Motor Soğukken teklemeli mi çalışır? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
B-Devi ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 17:37 |
Arkadaşlar bugün bujileri ve yataklarını iyice temizledim. Sonra bujileri takıp marşa bastım ve araba çalıştı. Her zamanki gibi tekleyerek çalışıyordu (dır dır dır diye). Aracı 2 dk kadar 2000 devirde çalışır vaziyette tuttum ve ses düzeldi. Araba tam normal devrine kavuştu ki heyacanıma yenik düşüp gazdan ayagımı cektim ve maalesef tekrar stop etti :( Daha sonra ne kadar marş yaptıysam da tekrar çalışmadı. Çalıştırdıktan sonra stop ettirince baya bi bekletmeden tekrar çalışmıyo.
Hemen aklıma "Acaba motor soğukken mi teklemeli çalışıyor" sorusu geldi. Çünkü Havalar soğuduğunda aniden arabam çalışmaz olmuştu. Zaten hiçbir şekilde kışlık bakım falan yaptırmamıştım. Her neyse lafı fazla dolandırmiyim. Motor soğuk diye teklemeli çalışıyor olabilir mi? |
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Motor soğukken illaki sıcaktaki gibi çalışmaz yani ses olarak ama teklemez diye biliyorum
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorunuzun cevabı olarak söylemeyeyim ama benim aracın motoru da ilk çalıştığında bayağı tekliyor, hatta stop ettiği de oluyor çalışır çalışmaz, ben de bir süre 2000 devirde tutuyorum ayağımı sonra harekete geçince pek problem yaşamıyorum, yine de biraz yol alana kadar gaz pedalına tepkisizlik falan yapıyor araba
|
|
![]() |
|
B-Devi ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
Ve bana Pendik'e gelip arabanın ateşleme sistemi, avans ayarı ve gaz ayarını kontrol edecek birilerinin telefon numarasını verebilirmisiniz? Çekiciye para vereceğime yardıma gelen ustaya bahşiş vermeyi tercih ederim.
|
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
![]() |
|
Teklemekden kastım şu hemen örnek vereyim :) Normalde motor sesi: Dırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Teklerken motor sesi: Dıdıdıdıdıdıdıdıdıdı (Gaza biraz yüklenince: dıdıdıdıdırrrrrrrrrrrrrrrrrr) |
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
motor soğukken tekleme yapmaması lazım fakat seside sıcak gibi olmayacaktır.lakin sizin stop sorunu sadece lpg demi oluyor ? yoksa benzindede aynı sıkıntıyı yaşıyormusunuz ? buna göre eğer benzindede aynı sorunu yaşıyorsanız sıkıntı ateşleme sisteminden fakat benzinde de aynı sorun varsa büyük ihtimal lpg sisteminden.
|
|
![]() |
|
Gaz ayarının bozuk olduğundan eminim. Ayrıca gaz beyninin altında kaygan ve buz gibi bir sıvı var sanki. Yani onda bir sorun var onu gözlemleyebiliyorum ve o yüzden gelip bakacak bir usta istiyorum.
Benzin olayına gelince; araç benzinde hiç çalışmadığı için onu test etme imkanım olmuyor maalesef :( Sanırım benzin otomatiği falan arızalı |
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Örnek çok hoş
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sanırım otomatik jigle var. Çünkü son zamanlarda ilk çalıştırmada araba rölantide 1300-1500 devirlerde çalışıyordu ama motor ısınınca normale dönüyordu :) Bu arada müsaadenile şöyle bir durum daha izah edicem; Geçenlerde conta yanmıştı ve değiştirmiştim. Conta yanıkken sürekli hararet yapıyordu. Herneyse o zamanlar arabanın çalışması cok normaldi ama ne zaman arabaya gaz alsam şuan oldugu gibi teklemeli calısıyordu araba. Ama Hiçbirsey yokmus gibi kalkıp gidince 10-15 metre gittikten sonra kendi kendine düzeliyordu. Conta değiştirdikten sonra hiç yapmamıstı. Acaba yine mi conta yandı ![]() |
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bilmem ki hiç contası yanmış araç kullanmadım ama şunu biliyorum , suyu koydun yere çakmak çal eğer conta yandıysa gümler
![]() ![]() Düzenleyen Üçyüzaltı - 13 Kasım 2011 Saat 18:11 |
|
![]() |
|
Eee Pendik civarı Gazcı tanıyan yokmu :)
|
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
çorumlu milleti öldürcen yaw ![]() fakat teklemeyi sadece contaya bağlayamazsınız beyler.çünki buji,buji kablosu,lpg ayarı,lpg beyni taaaki yakıt filtrene kadar herşey teklemeye neden olabilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |