Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yağlı motor(resimli)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

yağlı motor(resimli)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yağlı motor(resimli)
    Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 12:38
arkadaşlar malum geçen konuşmuştuk bu yağ kaçırma işini bugun şöle bi baktım gene yağ var mı aracın altında diye dün gezdik biraz 70 km kadar sabah merak ettim yağ kaçırmış mı diye hiç yağ yoktu aracın altında ama şöle biraz daha eğilip bakınca arabanın alttındaki iki parçanın yamamiyla yağ içinde olduğunu ve bu iki parçanın ucundaki civata da çok az da olsa yağ birikmesi olduğunu gördüm bu parçaların bölesine yağlı olması normal mi, kaç gündür Allaha emanet mi gidiyorum yoksa:(

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 12:45
Normal bir durum değil,htasay.Aracın yağını sık sık kontrol et,eksilme varsa tamamla.Resimdeki parça karter.Ya delindi ya da sıkılmamış bir civata v.s den kaçırma yapıyor.Yakın zamanda kartere bir müdahele oldu mu?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 12:51
yağ bakımı yapıldı geçenlerde zaten ondan sonra başladı bu yağ kaçağı ve sadece orda görünen civatalardan kaçırıyo, yağda eksilme yok sürekli kontrol ediyorum zaten. ama bilemedim işte nedir ne değildir
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 12:53
Yarın yağ değişimi yaptırdığın yere götür,htasay.Normal bir durum değil..
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 12:59
bu parçalar motorla ilgili değilmi şanzuman da var mı burda?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 13:12
acaba filterenin oradan kaçırıyo olabiirmi tam oturtamayım çünkü yağ değişlerinde oda değişiyor ya ...
belkide yağı boşaltmak için motorun altından civatayı açıp boşalttığı yeri tam sıkamamıştır boşalttıktan sonra o gevşekse oda yapabilir diye düşünüyorum...

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 13:14
Şanzuman sol ön tekere yakın yerdedir.Yani çektiğin fotonun biraz daha sağında..Oralarda yağlanma var mı?
Yukarı Dön
fexzi Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fexzi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 13:21
delinmiş olsa karter araç çalışma esnasında ki yağ seviyesinden belli eder min-max seviyesinden,bu tip kurum bağlamalar normaldir,yağ bilindiği üzere kiri,tozu tutar ısınınca da damlama yapar,durum farklı gibime geldi,blok ve çevresini kontrol edin derim...

ama en kesin çözüm prof motor yıkama ve sonraki kontrol aşaması.
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 14:01
sol ön tekerin orda hiç yağlanma yok. banada vidayı tam sıkamadılar gibi geliyor ama hadi hayırlısı yağ seviyesinde hiç bir değişme yok hep sabit duruyor , eğer yağ motordan eksilmiyorsa nereden çıkıyor bu kadar yağ galiba bi yıkatıp orayı ondan sonra bakmalı nerde ne sıkıntı var. servise götürsem motor gitmiş değiştirelim derler diye çok korkuyrum açıkcası:) 
Yukarı Dön
___KxL___ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ___KxL___ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 14:03
Yakın zamanda yağ değişimi yapıldıysa ve de yağ filtresi değiştiyse karterin vidasını tan sıkmamıştır hani yağı boşalttığı somun var ya onu.ve ya yağ filtresini iyice sıkmamıştır usta
2004 Peugeot 206 1.4 XT
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 14:16
Orjinalini yazan: ___KxL___ ___KxL___ Yazdı:

Yakın zamanda yağ değişimi yapıldıysa ve de yağ filtresi değiştiyse karterin vidasını tan sıkmamıştır hani yağı boşalttığı somun var ya onu.ve ya yağ filtresini iyice sıkmamıştır usta

bencede kesinlikle ordan şimdi emin oldum çünkü yağ değişiminden bi gün sonra arkadan bi ses geliyordu ona baktırmak için o zaman arka travers burçlarını değiştirmiştim o ara arabanın altına bakarken alttaki civataların birinde yağ birikmesi vardı, kesin civatadan yarın gideyim sıktırayım artık ama önce bi yıkatıp emin olalımda beli altını kaktırmışızdır bir yere kastırmışızdır bi yerleri malum altta karter de yok :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 14:21
dostum o parça karter ve karter civatalarında gevşeyen varsa yada karter keçen delikse ondan olur lakin karterinde delik varsa etrafını güzelce bir sil ve lifte kaldırıp arabayı çalıştırıp gaza basarak neresinden yağ geliyo bi baktır belkide karterinde delik vardır
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 14:23
ilhan abi yağ seviseyinde eksilme olmazmı peki öyle bi kaçak olduğunda hiç eksilme yok çubuktan sürekli takip ediyorum seviyeyi?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 14:24
Orjinalini yazan: 06ilhan06 06ilhan06 Yazdı:

dostum o parça karter ve karter civatalarında gevşeyen varsa yada karter keçen delikse ondan olur lakin karterinde delik varsa etrafını güzelce bir sil ve lifte kaldırıp arabayı çalıştırıp gaza basarak neresinden yağ geliyo bi baktır belkide karterinde delik vardır

o parça karter derken? ama senin arabada karter yok dediler geçen bi video paylaştığımda karter bu motorun altını komple kaplayan parçanın ismi olmuyor mu şahsen benim dobloda kocaman bi plastik vardı bende demiştim ulen burdanda çalmışlar plastik takmışlar diye? 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 15:23
Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

Orjinalini yazan: 06ilhan06 06ilhan06 Yazdı:

o parça karter derken? ama senin arabada karter yok dediler geçen bi video paylaştığımda karter bu motorun altını komple kaplayan parçanın ismi olmuyor mu şahsen benim dobloda kocaman bi plastik vardı bende demiştim ulen burdanda çalmışlar plastik takmışlar diye? 
karter her arabada olur.karter yağ haznesine denilir.yağ eksiltir tabiki ama karter keçesinden o kadar az sızma olurki yağ çubuğundan fark edemezsin ama terletme dediğimiz o olayı yapar bu 10 gram kadar yağın kolayca yapabileceği bişey.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 15:24
ayrıca o pilastik parça karter koruması o plastikten olur.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 15:32
hımm anladım abi sağolasın. ben  o zaman yarın arabyı yıkatıyorum ve sonra baktırıyorum nerden salıyo bu yağı. saolasın abi
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 15:36
ne demek abim sende sağol 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 15:40
Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

Orjinalini yazan: ___KxL___ ___KxL___ Yazdı:

bencede kesinlikle ordan şimdi emin oldum çünkü yağ değişiminden bi gün sonra arkadan bi ses geliyordu ona baktırmak için o zaman arka travers burçlarını değiştirmiştim o ara arabanın altına bakarken alttaki civataların birinde yağ birikmesi vardı, kesin civatadan yarın gideyim sıktırayım artık ama önce bi yıkatıp emin olalımda beli altını kaktırmışızdır bir yere kastırmışızdır bi yerleri malum altta karter de yok :)

Karter vardır da karter koruma yoktur. Orjinali plastik oluyor fiyatı 250 lira civarı, benim araçta alır almaz taktırdığım sac karter koruma mevcut 90 liraya almıştım. Alın bir tane takın kafanız rahat olsun. Aracı alır almaz ilk işim triger değişimi ve karter muhafaza sacı taktırtmak olmuştu. 

Ayrıca o sizin fotografta görünen terletme yağ çubuğundan anlaşılmayabilir. Motorun ilgili yerleri kontrol edilmeli. üst kapak, silindir kapağı, karter, yağ filtresi vs vs. hepsinden yapabilir. Gözünüz sürekli yağ seviyesinde olsun. Arada çubuğu kontrol edin. Yağ seviyesini kontrol altında tutun. Çok gerekmedikçe ki bence yağ seviyesinde ciddi düşüş yoksa motorunuzu yıkatmayın

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 15:44
hocam tavsiye için teşekkürler yağ seviysinde hiç düşüş yok sabit duruyor. aracı alalı iki ay oldu ve bu yağ problemi ben bakımı yaptırdıktan sonra. meydana geldi ilk olarak. şimdide yaklaşık bir haftadır yağ damlatmıyo yere. önceden yan yana arasında bi karış mesafe olacak şekilde bi iki damla dökülmüş oluyodu tam vidaların altından. yağ seviseyini sürekli kontrol ediyorum zaten. hocam motoru yıkatmanın ne gibi zararı olur alttan bi su tuttursaydık bari:)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 1201 2 konfor
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 7572 7 konfor
konu icon Gec calisma benzin pompa aorunu son mesaja git 111 0 Arslanalp2000
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2524 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 81 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9344 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 332 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 164 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 150 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 336 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 230 0 Bayram 0816
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6840 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 169 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 184 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 172 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 747 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 238 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 229 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 912 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 361 0 kartal5200
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
TİMSAH 71 2
kralex18 2
konfor 2
Mertdr 1
erthe 1
VedatAkçay 1
Arslanalp2000 1
eRRoR 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English