![]() |
|
Şoför Paspası Su içinde |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2011 Saat 23:13 |
|||
Değerli Üye Arkadaşlar ;
öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun. Malum yoğun bir bayramın ardından bu gün sabah arabaya bindim baktım paspasta su var. usanmadan bekledim gaz pedalının bir karış üstünde bir yerde beyaz kireçlenmiş sanki su kireci gibi bir yerden kaçırıyor. sanki bir bağlantı gibi. kalorifer ile mi alakalı arabada radyatör suyu da eksilmiş alakası var mıdır ve en önemlisi uzun yola çıkacam sorun olur mu? İlginize teşekkürler ...
|
||||
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||||
![]() |
||||
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Resim eklemeye çalışacağım ...
|
||||
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||
yüzde 90 kalorifer peteğinde patlak var.ömrünü bitirmiş artık.
kazanın değişmesi lazım. masraflı bir iştir. kazanın çıkması için göğüsün sökülmesi gerekebilir. benim bildiğim radyatörden gelen sıcak su kalorifer peteğini dolaşıyor. nihayetinde radyatör suyunu eksiltir. risk tabii. hararet göstergesinde olsun gözün. idareten çatlak tıkayıcı özel sıvılar var. radyatöre döküyorsun suyun dolaştığı yerlerde sızıntı varsa tıkıyor. ben ilk aracımda da böyle bir sorunla karşılaşmıştım. tıkayıcı sıvı kullandım kesildi. tabi kalıcı bir çözüm değil.
Düzenleyen maverick - 10 Kasım 2011 Saat 23:36 |
||||
![]() |
||||
|||
206'ların kronik sorunu, kapı eşiğinden (fitillerden) su alıyor. Yağmur yağınca ve aracı yıkatınca ortaya çıkıyor. Probleminiz kapı fitilinden olabilir..
|
||||
![]() |
||||
|||
radyatör suyu eksilmiş diyor ama arkadaş. bana kalırsa kalorifer peteği patlak.
|
||||
![]() |
||||
|||
Gaz Pedalının bir karış üst tarafı fitilden olsa debriyaj tarafı olurdu sanırım ...
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
Bizim bir arkadaşın 206'sında da aynı sorun oldu, kaloriferden dediler. Sonra o arayı bir bezle yalıttık ve denedik, su almadı. Denemekten zarar gelmez.
|
||||
![]() |
||||
|||
Parça üzerinde kireç tabakası var elime geliyo alçı gibi 15 saniyede bir şıp damlıyor. gaz pedalının üst tarafında siyah plastik muhafazadan kafası gözüken parça ...
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
sanırım kalorifer peteği veya kalorifer hortumun delinmiş.aracınızın suyunu kontrol ederek uzun yol yapabilirsiniz.lakin işçiliği baya zor bir işlem olduğu için kalorifer işleri biraz zor oluyor sanırım 1 gün sürer
|
||||
![]() |
||||
|||
şu tıkama sıvısını deneyecem marka ve fiyat bilginiz var mı?
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
seninle aynı araca sahip bir arkadaş kalorifer peteğini değiştirmiş.
o da roland garros. yalnız onun değiştirme sebebi peteğin tıkalı olması dolayısı ile hararet sorunu... fikir sahibi olursun oku istersen |
||||
![]() |
||||
|||
eyvallah saolasın
|
||||
||||
![]() |
||||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
benimde başıma gelmişti, direksiyon altından geçen bir conta var o değişecek 30 TL di ben değiştirdiğimde, sorun giderildi aynı şekilde sadece paspasın altında su vardı.. geçmiş olsun
|
||||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||||
![]() |
||||
|||
bir şey değil arkadaşım. sana stac italy diye bir ürün tavsiye ediyorum. honda civic marka aracımda kullanmıştım. bende de aynı sorun vardı. petek patlaktı ve içeri paspasa antifriz atıyordu.bu ürünü kullandım. etkili ama kalıcı çözüm değil. karar senin ![]() |
||||
![]() |
||||
muzarix ![]() 2. Vites ![]() ![]() 18 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2009 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
|||
Yararlı bilgileriniz için teşekkür ederim. Peki bu antifirizi sadece soğuk havalarda atıyorsa yazın hiç olmuyorsa ne anlama geliyor? (Yaz kış antifirizli su)
|
||||
MCALISKAN
1999 PUG106 XR 3K ESES |
||||
![]() |
||||
|||
yazın olmaz çünkü kaloriferi açmıyorsunuz.
radyatörden gelen sıcak su kalorifer peteğini dolaşıyor.
açmadık sürece az damlatır veya atar. Düzenleyen maverick - 11 Kasım 2011 Saat 17:06 |
||||
![]() |
||||
muzarix ![]() 2. Vites ![]() ![]() 18 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2009 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
|||
Hımmm mantıklı cevap gerçekten. Tabii yazın soğuk hava için petekten kalorifere bir devir daim söz konusu değil. :) Teşekkürler
Düzenleyen muzarix - 11 Kasım 2011 Saat 17:54 |
||||
MCALISKAN
1999 PUG106 XR 3K ESES |
||||
![]() |
||||
hhuzun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
|||
kardes sen kapi contasini kontrol et.yagmurlu gunde su alan yani megilli bir yere birak. birde contanin su cikis deliklerine kum tas giriyor bir bak.insallah duzelir;
Düzenleyen hhuzun - 11 Kasım 2011 Saat 17:58 |
||||
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |